Mustapha Bundu va ser un dels últims fitxatges d’un mercat d’estiu molt actiu. Va arribar cedit a l’FC Andorra per l’Anderlecht després de jugar, també de prestat, a l’FC Copenhaguen i a l’Aarhus GF. Té 25 anys i de moment no estava gens fi. Va fallar gols incomprensibles i no s’entenia massa amb els seus companys. Això sí, per intentar-ho no era. L’extrem dret de Freetown (Sierra Leone) va ser un dels tres canvis que va fer Eder Sarabia de cop. El tècnic basc va donar entrada al minut 66 a Bundu per Dani Morer, a Iván Gil per Sergio Molina i a Jacobo González per Almpanis. Doncs el primer i l’últim van protagonitzar la jugada que va obrir la llauna als tres minuts d’entrar. El madrileny assistint i el de Sierra Leone marcant. La muralla del CD Lugo es va obrir de bat a bat i el partit va acabar amb un 4 a 0 amb dos gols de Bundu i dos de Sinan Bakis. Tres punts més per continuar entre els vuit primers de la Lliga SmartBank i davant de l’atenta mirada de Gerard Piqué, els seus pares i també els seus fills, Sasha i Milan.
El guió preestablert des de bon inici es va complir a la perfecció. L’FC Andorra va tenir la pilota i el CD Lugo es va defensar de manera sòlida i va buscar el contracop per crear perill en atac. Sigui com sigui, la primera ocasió clara de gol va ser dels d’Hernán Pérez. Al minut 9, Nico Ratti va salvar el 0 a 1 després d’un remat de Chris Ramos que va rebre una passada de Sebas Moyano.
En banda esquerra, Almpanis va buscar el desequilibri en banda dreta. Adrià Altimira també va estar hiperactiu. Les ocasions tricolors van ser molt tímides. Primer va avisar l’extrem grec, però la seva passada de la mort cap a Bakis la va tallar el porter Whalley. Tot seguit, el davanter turcalemany va demanar penal de Jesús Fernández, tot i així, el VAR no ho va veure així.
La segona millor oportunitat dels primers 45 minuts va tornar a ser del Lugo. Sebas Moyano va rematar de cap i Bakis va salvar sobre la línia de gol. El travesser també va ajudar.
A la represa, l’FC Andorra va tancar el CD Lugo i el va sotmetre. Whalley va evitar el primer de Dani Morer. El triple canvi al minut 66 va ser decisiu. Bundu va estar de dolç amb dos gols. Va assistir Bakis amb el tercer, en va fallar un de cantat i després va marxar lesionat. La golejada la va tancar Bakis amb un espectacular gol des de fora l’àrea.
Golejada i a pensar en el pròxim rival. No serà fins dilluns 28 de novembre amb la visita a Can Misses d’Eivissa.

Eder Sarabia: “Bundu ha sortit al terreny de joc amb aquella ‘xispa’ amb què surt sempre”

Va entrar a la roda de premsa relaxat i va preguntar pel resultat del partit inaugural del Mundial de Qatar. Amb un somriure de satisfacció va respondre les preguntes dels mitjans de comunicació. “El primer gol arriba d’un contracop i és quelcom que teníem parlat, és a dir, de ser més verticals. Aquesta temporada tenim més alternatives i som és imprevsibles”, va assegurar el tècnic de Bilbao, que va analitzar d’aquesta manera el partit. “Amb el pas dels minuts, quan el rival s’ha debilitat han aparegut més espais i la segona part ha estat espectacular”. Va fer un somriure irònic amb el triple canvi, totalment clau. “A mi una de les coses que em sap més greu és deixar alguns jugadors que estan bé a la banqueta”. I va lloar Bundu. “Ha sortit al terreny de joc amb aquella xispa amb què surt sempre quan juga. Estava en fase d’aprenentatge, però té una manera de córrer impressionant. Llàstima de la lesió”, va sentenciar Sarabia.

4- FC ANDORRA: Nico Ratti, Dani Morer (Bundu, 66') (Carlos Martínez, 81'), Mika Mármol, Adrià Vilanova, Martí Vilà, Marc Aguado, Sergio Molina (Iván Gil, 66'), Héctor Hevel (Rubén Bover, 76'), Adrià Altimira, Almpanis (Jacobo González, 66') i Bakis.

0- CD LUGO: Whalley, Miguel Loureiro, Jesús Fernández, Xavi Torres, Zé Ricardo, Marc Carbó (Pablo Clavería, 81'), Josep Señé (Manu Barreiro, 81'), Sebas Moyano (Ángel Baena, 69'), Jaume Cuéllar ('Juanpe', 61'), El Hacen (Álex Ramos, 69') i Chris Ramos.

ÀRBITRE: Óliver de la Fuente Ramos (Comitè Castella i Lleó) i al VAR Eduardo Prieto Iglesias (Comitè Navarra). Sense amonestacions.

GOLS: 1-0 Bundu (69'), 2-0 Bundu (74'), 3-0 Bakis (77') i 4-0 Bakis (85').

LLOC: Estadi Nacional d'Andorra la Vella. 2020 espectadors –segons el club–.