Pol Moya ho guanya tot

Està en un moment molt dolç, i al Campionat d’Andorra d’atletisme absolut ho va tornar a demostrar. Va fer ple de victòries. Allà on va competir, allà va fer podi. El jove atleta del Club Atletisme Valls d’Andorra (CAVA) es va imposar a les proves de 800, 1.500 i 400. En aquesta última prova va assolir la segona millor marca de la història d’Andorra amb uns 49,78. Per tant, Pol Moya és un dels més ben situats per classificar-se per competir als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro. En la jornada d’ahir del Campionat d’Andorra absolut es va imposar als 200 metres Mikel de Sa. L’atleta del Club Esportiu Sant Julià va fer un temps de 22,61.

En categoria femenina, la victòria va ser per a Fanny Sebastián amb 26,91. Si en 1.500 metres, en categoria masculina, s’imposava Pol Moya, en categoria femenina ho va fer Dayane Huerta. En 110 metres tanques, triomf per a Xavier Consegal amb 19,01, i en noies no va fallar la gran favorita, Clàudia Guri, amb 17,36. En 3.000 metres obstacles, triomf per a Nahuel Carabaña amb 10.10,23 i, en triple salt, Cristian Rodríguez va pujar a l’esglaó més alt del podi amb 11,87 i Clàudia Guri, també col·leccionista de triomfs, va fer 11,90. La mateixa Guri va guanyar en llargada i va demostrar que està en un bon moment de forma i, en categoria masculina, José Benjamín Aguilera.

En llançament de martell i disc, Elena Villalón es va imposar i en nois, victòria per a Rodrigo Lladós en martell i de José Benjamín Aguilera en disc. La primera convocatòria per als terminis de classificació es donarà demà amb la llista de seleccionats per disputar el Campionat del Mediterrani sub-23, a Tunísia del 4 al 5 de juny, i el següent serà el dijous 2 de juny amb la llista dels seleccionats per al nou Campionat de l’AASSE de Malta de l’11 de juny. Els seleccionats per competir en l’Europeu absolut, que es disputaran a Amsterdam, es donaran el 28 de juny, igual que els que opten a la invitació per als Jocs Olímpics de Rio del mes d’agost.