“Hem fet una primera part boníssima amb una claredat en la sortida de pilota, desgastant el rival, però és veritat que ens ha faltat una mica de verticalitat. Entenem que hi ha moments al partit que són més de desgast”. Aquestes paraules pertanyen a Eder Sarabia, el tècnic de l’FC Andorra, després de finalitzar el partit de dissabte contra l’Alabès. Els tricolors acumulen tres jornades consecutives sense guanyar en empatar a 0 contra el Màlaga i perdre per 0 a 1 contra el Burgos i l’Alabès, respectivament. També ja porten tres jornades sense marcar un gol. Dels últims 9 punts només ha sumat 1.
En onze jornades, els d’Eder Sarabia només guanyen en una cosa: la possessió de la pilota. Això sí, en els últims tres partits els costa generar. Contra l’Alabès, 78% de possessió i l’Alabès només 22% i contra el Burgos CF 83% de possessió pels de Sarabia i només 17% pels burgalesos. Els dos partits van acabar amb el mateix resultat, és a dir, 0 a 1. “Depenent dels plantejaments del rival, els futbolistes han d’entendre quin és el seu rol, és a dir, igual quan el rival et va a buscar més a dalt doncs l’última línia és la més important per poder donar-te aquest trànsit entre el camp rival i el teu propi camp. Quan el rival es replega més, com ha estat el cas de l’Alabès, doncs segurament els tres davanters i els dos interiors han d’entendre que han de participar menys vegades en la creació i més en la finalització. L’última línia, a la primera part, ens ha faltat ruptura i profunditat”. Així ho va analitzar Eder Sarabia a la roda de premsa, que va recordar el partit contra el Burgos. “Vam generar molt més amb dos o tres molt clares de Carlos Martínez”. I un vot de confiança pels seus jugadors més ofensius. “Continuarem tenint ocasions. A Màlaga en vam tenir tres molt clares. No estic preocupat per això i ja tinc moltes ganes que arribi l’entrenament per seguir mirant endavant”.
Sigui com sigui, l’FC Andorra s’ha estavellat amb els plantejaments, diferents, però ultradefensius del Burgos CF i de l’Alabès. Els primers es van tancar totalment i, en canvi, l’Alabès va buscar més a dalt els tricolors. A la primera part van tenir més la pilota Adrià Vilanova, Diego Alende i Raúl Lizoain que no els migcampistes ni els interiors. Va ser un joc molt pla. De desgast? Potser sí. De creació i de generar ben poc. De fet, els centrals Abdel Abqar i Nikola Maras van tenir uns primers 45 minuts plàcids i potser un xic més, és a dir, fins al gol de Luis Rioja al minut 74. L’únic xut a porta de la primera part per part andorrana va ser de Marc Fernández, tot i que fluix i centrat. Als extrems, tant a Marc Fernández com a Germán Valera, els va faltar rebre pilotes en condicions, i quan les rebien també els ha mancat marxar en l’u contra u. Sinan Bakis va lluitar ell sol com si estigués en una illa deserta i no va connectar mai amb cap dels seus companys.
A la segona part, la tònica no va canviar. Joc molt pla i tot fins al minut 74, quan de cop i volta, els d’Eder Sarabia es van activar, però la millor ocasió no va arribar fins al minut 84, i va ser en pilota aturada a la sortida d’un córner amb un cop de cap d’Adrià Vilanova que va refusar el porter Antonio Sivera i després el travesser. La següent ocasió va ser de l’altre defensa central, Diego Alende, però el xut del gallec es va estavellar a l’exterior de la xarxa. Els jugadors més d’atac de l’FC Andorra i també els interiors no van tenir el seu millor dia contra l’Alabès. Luis García Plaza es va sortir amb la seva, i tot i no fer un gran partit, es van endur els tres punts cap a Vitòria.
El pròxim partit dels de Sarabia serà dissabte (16.15 hores) contra el Vila-real B, que no guanya des de la jornada 6 i ja acumula cinc jornades consecutives sense guanyar. Els dos equips ja es van enfrontar el curs passat a la Primera RFEF i en els groguets juga el porter internacional i andorrà Iker Alvarez De Eulate. Des dels partits de la Nations no ha tornat a l’onze inicial.