Salvats, almenys de moment. I tot gràcies als set jugadors internacionals que té la UE Engordany. L’entitat presidida va rebre els diners de les convocatòries dels jugadors de la selecció que abona la Federació Andorrana de Futbol (FAF) i que molts jugadors per contracte acorden amb el seu club d’origen quin tant per cent d’aquesta quantitat va per ells i quin altre tant per cent va cap al club. L’acord a què van arribar els jugadors amb Christian Cellay, president de l’entitat, era renunciar de manera momentània als diners que els corresponen d’aquestes convocatòries i d’aquesta manera salvar el present del club escaldenc. 
La UE Engordany, amb aquests diners dels seus internacionals, va poder pagar ahir mes i mig dels tres mesos que deu i els jugadors, dirigits pel segon de Jesús Barón, Óscar Antonio Ochoa, van tornar a entrenar-se per preparar el partit de diumenge contra l’FC Santa Coloma. Sigui com sigui, aquesta solució és només el primer pas, ja que Christian Cellay s’ha compromès que abans que finalitzi la setmana, el club abonarà el mes i mig que encara falta per liquidar les nòmines. La plantilla es mostra prudent, però estan fent tots els esforços per salvar la situació del club amb el pas dels set jugadors internacionals. 
El club escaldenc, fundat el 1980 i campió d’una Copa Constitució, està a només d’una incompareixença de quedar exclòs de la Lliga Multisegur Assegurances. Dues incompareixences. La primera contra l’Inter Club Escaldes i la segona diumenge contra la UE Sant Julià. En aquest partit, en cas d’haver-ho disputat i en cas de victòria, els de Jesús Barón (es desconeix si continua a la banqueta) haguessin assolit la salvació a cinc jornades del final. L’Engordany ocupa, després d’aquestes dues incompareixences i derrotes per 3 a 0, ocupen la cinquena posició amb 21 punts, però els rivals directes s’han apropat, i més amb la victòria per 4 a 1 del Penya Encarnada contra la UE Santa Coloma. Els d’Alejandro Esteve es troben a només un punt. L’FC Ordino, que va empatar a 1 contra l’Atlètic Club Escaldes, està a cinc punts. La UE Sant Julià, els cuers, encara pendents de la resolució del Comitè de Competició es quedaran també a cinc punts dels escaldencs. 
La UE Engordany, que acumula ja moltes temporades amb molts problemes de gestió, espera afrontar aquest tram final amb les nòmines al dia i salvar una temporada per oblidar que va començar amb un projecte iniciat per l’empresari resident Jean Philippe Palomino i amb el suport als despatxos dels exjugadors Rodrigo Guida i Roberto Álvarez. Van apostar pels fitxatges de jugadors internacionals i, casualment, això els ha salvat als despatxos més endavant. El mes de gener, Palomino va decidir entregar el club a Christian Cellay i la situació econòmica del club ha acabat ofegant el club escaldenc, que per sort ha pogut salvar el primer match-ball. Una situació similar a la que va viure també aquesta temporada la UE Sant Julià, que es va salvar de manera miraculosa el mes de desembre passat després de fer dues incompareixences. Qui no es va salvar de quedar exclòs va ser el segon equip de l’FC Ordino. La gestió dels clubs, una assignatura pendent. 
 
El Pas i l’Atlètic Amèrica, sense ascens
 
L’ascens a la Lliga Multisegur Assegurances, en stand-by. Les combinacions no es van donar perquè el CF Pas de la Casa i l’Atlètic Amèrica assolís el premi de l’ascens. Els primers, que són líders de la Lliga Unida, descansaven aquesta jornada, però necessitaven la derrota del CE Carroi contra l’FC Encamp. La golejada dels d’Hugo Roldán per 4 a 0 va  deixar sense carambola tant el Pas com l’Atlètic Amèrica. Els golejadors del CE Carroi van ser amb un gol l’hondureny Andersson Cáceres i de l’espanyol Mateo Guevara i un doblet del colombià Luis Acosta. Per la seva banda, l’Atlètic Amèrica necessitava guanyar el Ranger’s i la derrota del CE Carroi. Els de Teo Olortegui van fer els deures, ja que van vèncer per 3 a 0 a l’Assega Ranger’s amb gols d’Anthony Rojo, Carlitos González i Andrés Briñez. En l’altre partit, l’Esperança d’Andorra van superar per 3 a 2 l’Immobiliària CISA La Massana.