Hannah intenta evitar el llançament de Mooney en el partit disputat ahir al José María Martín Carpena de Màlaga.

Progressió insuficient

M.S./ Foto: ACB Photo / G. Pozo

El BC MoraBanc Andorra va lluitar ahir fins al final però va acabar caient per 78-74 a la pista d’Unicaja Màlaga, on va  sumar la dinovena derrota del curs en un partit on els tricolors van estar molt desencertats, especialment des de la línia de tres, d’on només van anotar 6 dels 27 triples que van llançar, i també en tirs lliures, on van fer un discret 16/25.

Liderats per Paulí (8 punts en els primers deu minuts) els homes de David Eudal van saber frenar la sortida de l’Unicaja i competir de tu a tu contra el rival en els primers set minuts del quart, quan van arribar a avançar-se en l’electrònic 13-16 després d’un triple de Crawford. De mica en mica, però, Abromaitis es va fer l’amo de la pintura i els malaguenys van passar a manar en el marcador. Dos triples finals d’Alonso i Oliver van situar la màxima diferència, 26-20, coincidint amb la fi del període.

Aquestes dues accions van fer mal als andorrans, que es van desconnectar a l’inici del segon quart encaixant un parcial de 16 a 8 en els primers sis minuts, després d’un triple de Bouteille que va col·locar un perillós 42-28 a l’electrònic. I és que sense joc interior, sense encert en el triple ni en els tirs lliures i sense intensitat defensiva, els homes d’Ibon Navarro van trobar posicions molt còmodes per anotar i per mantenir 10 punts d’avantatge al descans (45-35).

En la represa es va mantenir la mateixa tònica. Si bé el MoraBanc Andorra va posar una marxa més en defensa, els malaguenys se sentien còmodes i malgrat que no acabaven de trencar el partit tampoc deixaven que els d’Eudal s’acostessin al marcador. Un triple de Hannah i una acció de David Jelínek, que ahir celebrava el seu partit 300 a l’ACB, acostaven els andorrans a l’electrònic, i dos tirs lliures de Llovet situaven el 64-57 a la fi del període i, a diferència de Múrcia i Manresa, els tricolors arribaven als darrers deu minuts amb el partit obert.

I va ser en aquest últim període quan es va veure el millor MoraBanc Andorra. Quatre punts consecutius de Paulí, el millor d’ahir dels tricolors amb 16 punts i 18 crèdits de valoració, situaven el 64-61 al marcador encara amb gairebé nou minuts per jugar-se.

Els de Navarro, liderats per Brizuela des de fora i per Abromaitis des de sota la cistella, van apretar en defensa i van estirar novament el marcador, 71-62, a cinc minuts del final. Va ser aleshores quan va aparèixer un desaparegut fins llavors Codi Miller McIntyre per tornar el MoraBanc al partit, on va entrar definitivament amb un triple de Jelínek, a 11 segons del final per situar un ajustat 75-74 en el marcador. L’aler txec va fer una falta ràpida sobre Alonso, que només va convertir un dels dos tirs lliures. 76-74 i gairebé 9 segons perquè els tricolors busquessin una cistella que portés el partit a la pròrroga o fins i tot guanyar si anotaven des de més enllà del 6.75.

No obstant això, una rigorosa, però al capdavall falta en atac de Tunde en el bloqueig a tres segons del final va acabar amb qualsevol opció per als d’Eudal, i Brizuela, amb dos tirs lliures després d’una falta a la desesperada de McIntyre, va acabar de sentenciar amb el 78-74 final. Al final del partit, Paulí admetia que és una derrota que “fa mal”, i més per la forma com es va produir “perquè si almenys haguéssim pogut tirar però no ho hem fet perquè han xiulat una falta que bé, està allà.” Amb tot, l’aler gironí va destacar que “l’equip ha treballat molt bé, tot i que és cert que hem estat per darrere tota l’estona però hem seguit treballant, hem seguit creient i aquest és el camí”.

Per la seva part, Nacho Llovet es va mostrar convençut que  “hem estat millor que ells, més intensos, hem treballat millor i hem rebotejat millor”, si bé va admetre que “ells han ficat més”. En aquest sentit, el pivot, per a qui també “és una derrota que fa mal”, va remarcar que el partit “s’ha decidit per això” i va lamentar que l’equip va cometre “errors en entrades, en tirs lliures, en triples oberts, en moltes coses”.

Sense temps per digerir la derrota, els d’Eudal volaran cap a Gran Canària, on dimecres disputaran el partit corresponent a la jornada 19, que es va ajornar sencera per la Covid, amb l’obligació de sumar una victòria que els permeti agafar aire de cara a les darreres sis jornades. I és que, amb enfrontaments directes pel mig, alguns dels equips de baix han sumat també aquesta jornada i a hores d’ara és el bàsquet average el que evita que els tricolors, a només una victòria del darrer classificat, estiguin en llocs de descens.