Prost i Dayraut surten reforçats del Grandvalira Circuit amb les victòries

J. J. B.

Els dominadors de les darreres edicions del Trofeu Andros van continuar exercint el seu domini al Grandvalira Circuit.

En la segona prova del campionat, Alain Prost i Jean-Philippe Dayraut es van adjudicar una jornada cadascun i comanden la classificació general.
En el segon dia de competició es va imposar Prost en la classificació scratch, tot i que va guanyar la final Elit Sup, en què va prendre part. En aquesta prova va ser segon, només superat per Bertrand Balas. L’altra final se la va adjudicar Olivier Panis. Els punts que va recollir en les classificatòries van servir a l’excampió mundial de fórmula 1 per guanyar la segona jornada amb un total de 79 punts, seguit de Panis amb 77 i de Balas amb 75. Aquest resultat li serveix a Prost per retallar distàncies en la general respecte de Dayraut, que dissabte va ser el vencedor amb 80, seguit del mateix Prost i de Panis amb 74.
Després que s’hagi disputat la segona etapa del Trofeu Andros, el líder és Dayraut al volant d’un Skoda Fabia, amb un acumulat de 301 punts. Prost (Dacia Duster) és segon amb 299 i Panis (Skoda Fabia), tercer amb 292. La propera parada del campionat de velocitat sobre gel més important serà els dies 18 i 19 a Alpe d’Huez.
L’Andros també porta altres proves. En aquesta ocasió no es va poder disputar la de motos, la Pilot Bike, per motius de seguretat. Això va comportar que l’etapa encampadana es quedés  sense representació andorrana, ja que en aquesta categoria havia de competir Àlex Antor. La novetat de la present edició són els vehicles elèctrics, que han de suposar una evolució en les proves de velocitat. De les tres curses que es van desenvolupar, dues les va guanyar Nicolas Prost, i l’altra, Christophe Perrier. En Sprint Car els triomfs van ser per a Laurent Macouin i Frédéric Bourlange, mentre que en l’Andros Acadèmia es van imposar Damien Crepeau i Andrea Dubourg.
Un any més els seguidors van omplir el Grandvalira Circuit per veure la cita. Aquest èxit i la bona tasca organitzativa fan que estigui assegurada la presència de l’Andros al Principat en la propera edició, tal com ho han fet saber els organitzadors a l’Automòbil Club d’Andorra (ACA). Aquesta és l’única prova del campionat que es disputa al Pirineus i fora del territori francès. “Hi ha molt bona entesa entre les dues parts i l’any que ve tornarà a venir, sempre que no hi hagi dificultats massa grans, com poden ser les econòmiques”, va assenyalar Josep Maria Cases, president de l’ACA.