Decisió presa. Joan Verdú, primer espasa de l’esquí alpí de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE), passarà dimecres pel quiròfan per solucionar els problemes a l’esquena, que el van deixar clavat i sense poder competir a les proves de Copa del Món dels Estats Units d’aquesta temporada.
L’esquiador, de 28 anys, serà intervingut a la Clínica Teknon, on li faran una infiltració subcutània guiada a la zona lumbar. Aquestes infiltracions es faran al disc invertebral on Joan Verdú té l’afectació de l’hèrnia L4-L5 i d’aquesta manera s’aconseguirà millorar la compressió sobre les arrels nervioses. En un mes i mig s’espera que estigui en plenes condicions. “És important la intervenció, però sobretot el període de recuperació”, va assegurar Bernat Escoda, el metge de la FAE, que va recordar experiència d’aquest tipus en altres esportistes. “Han anat molt bé. Per això mateix estem convençuts que començarà la pretemporada en perfectes condicions i amb normalitat. Confíem molt en aquest tractament”.
Després de l’operació, Joan Verdú haurà d’estar tres setmanes de repòs total per seguir les següents tres setmanes amb una recuperació activa. “Serà un retorn progressiu a l’activitat física sota pauta mèdica”, va indicar Pol Ferrer, fisioterapeuta de la FAE i persona de màxima confiança de Joan Verdú. “En sis setmanes tindrà un retorn a la seva preparació física normal”. 
Aquesta intervenció no alterarà la pretemporada prevista per a l’esquiador andorrà. “Fem en aquest període aquest tipus d’intervenció on la recuperació i la rehabilitació no afectarà per a res el seu programa físic ni tampoc el d’esquí”, va dir Pol Ferrer. 
Joan Verdú no marxarà de vacances i aprofitarà aquest temps d’aturada per recuperar-se després de l’operació. “En comptes de marxar de vacances tres setmanes, Joan Verdú haurà d’estar al llit. Tot seguit, ja començarem com habitualment, és a dir, amb el seu programa progressiu de tornada a l’activitat, que només canvia aquest any en què estarà dirigit per una pauta mèdica”, va explicar Pol Ferrer.
El desè classificat de la general de Copa del Món de gegant i amb tres podis aquesta temporada de la màxima competició pretén dir adeu a aquestes molèsties que arrossega des de fa anys i què li impideixen competir amb certes garanties contra els millors esquiadors del món. 
L’objectiu de Joan Verdú per a la pròxima temporada serà buscar victòries al màxim nivell i buscarà repetir pretemporada a Nova Zelanda on el curs passat va estar entrenant amb l’equip noruec. Ara, de moment, tot està centrat a la intervenció quirúrgica de dimecres i després en fer una bona recuperació per tornar sense dolor i d’aquesta manera competir de tu a tu amb esquiadors de la talla de Marco Odermatt. La primera Copa del Món serà a Solden, tot un clàssic del calendari.

Quatre podis a l’eslàlom del Campionat d’Espanya i també FIS de Sierra Nevada

Final de curs amb quatre podis de dos esquiadors de la FAE a l’eslàlom del Campionat d’Espanya de Sierra Nevada. Carla Mijares va assolir una victòria a l’Espanyol i una segona plaça a la prova FIS. A la primera es va imposar de manera clara amb un temps d’1’50”00 deixant a 2”12 a la segona, Arrieta Rodríguez i a 3’37” a la tercera, June Garitano. A la FIS va ser segona, a 0”89 de la primera, Arrieta Rodríguez. 
Per la seva banda, Àxel Esteve va ser tercer als dos eslàloms. A la primera, del Campionat d’Espanya, es va quedar a 1”88 del primer, Aingeru Garay i la segona, a nivell FIS, va ser tercer, a 0”54 del primer, Tomás Barata. Mentrestant, Xavier Cornella va fer la seva segona millor cursa de la temporada amb un quart lloc a 0”87 del primer.