‘Tunde’ Olumuyiwa va jugar lesionat i va acabar el partit contra Lenovo Tenerife que no podia ni caminar. Foto: ACB Photo / E. Cobos

Reincideixen

V. D.
No hi va haver cap comunicat, però Tunde Olumuyiwa va jugar amb un cop al còccix i Moussa Diagne, que encara es baralla per trobar la seva millor versió, té un virus estomacal. Víctor Artega no juga gairebé gens des que el president del BC MoraBanc, Gorka Aixàs, va dir que el volien renovar i Guille Colom, aquesta vegada, no va estar dins dels 12 convocats i va ser l’únic jugador descartat. A més a més, Nacho Llovet va jugar el seu primer partit oficial d’aquesta temporada. Tot aquest llistat podria ser una magnífica coartada, però el parcial de 21 a 8 del primer quart o també marxar al descans amb 22 punts anotats treuen les ganes de defensar algú. També van començar l’últim quart amb un marcador de 64 a 44. Als últims 10 minuts van passar tantes poques coses que el partit va acabar entre badalls. Fins i tot, el millor jugador dels d’Ibon Navarro, Codi Miller-McIntyre, es va autoeliminar amb unes protestes cap a la tripleta arbitral sense sentit.  El BC MoraBanc va reincidir en el de sempre: va mostrar ser un equip sense identitat i amb jugadors que estan en una baixa forma alarmant o que, millor dit, aporten ben poc a l’equip. Conor Morgan 2 punts, 3 de Drew Crawford, 4 d’Amine Noua, 3 de Mario Nakic i 11, maquillant al final  la seva actuació individual, de Clevin Hannah. La sisena derrota de la temporada va arribar ahir en perdre per 79 a 70 contra el Lenovo Tenerife i els de Navarro continuen més a prop dels llocs de descens que dels de Copa del Rei. I els canvis no han arribat, ja que tres victòries consecutives van dissimular les mancances.
Alguna cosa a dir del primer quart? El resultat parla per si sol, 21 a 8 i només van anotar dos jugadors: Miller-McIntyre amb 5 i Oriol Paulí amb 3. El Lenovo Tenerife va jugar a plaer. Massa fàcil i amb un triple final de Marcelinho Huertas sobre la botzina.
Tunde no estava per jugar, però Víctor Arteaga va estar més a la banqueta que al parquet. Al segon quart van anotar dos jugadors més: Jelínek i Nakic. Al descans, 35 a 22, és a dir, 22 punts en els primers 20 minuts. I sort que els de Txus Vidorreta no van estar, de moment, tan fins.
A la represa va arribar la reacció. La defensa va millorar. Pitjor tampoc podien anar les coses. Un parcial de 3 a 11 va apropar als de Navarro a 8 punts (41 a 33), però el Lenovo va despertar a cop de triple amb dos de Wiltjer, un de Doornekamp i dos més de Joan Sastre per completar un parcial de 12 a 4 i marxar a l’últim quart amb el partit ja sentenciat (64 a 44).
El MoraBanc va sobreviure gràcies a la inspiració individual de Miller-McIntyre, però com tots els genis també s’equivoca. Va protestar una falta inexistent a la tripleta arbitral després d’anotar dos punts. Com ja tenia una falta antiesportiva va ser eliminat i va deixar el seu equip sense referència en atac. Això mateix va ser l’únic que va passar en l’últim quart. Avorriment total i amb un Lenovo Tenerife que va decidir prendre’s un descans. Els de Navarro van maquillar el marcador final amb sis punts de Hannah des de la línia de tir lliure. El base nord-americà, amb passaport senegalès, va estar desconnectat. Massa i tot. És cert que els equips dirigits per Navarro no es deixen anar quasi mai, però estaria força bé que almenys intentessin fer un o dos quarts amb la mateixa intensitat que quan les coses es posen més lletges. Dimecres, el Partizan de Zeljko Obradovic i dissabte contra UCAM. Ja poden canviar les coses...

Ibon Navarro: “Estic content amb l’esperit de l’equip”

Ibon Navarro, tècnic del BC MoraBanc, sorprenentment no estava massa descontent per la derrota de l’equip a Tenerife i va justificar d’aquesta manera la desfeta contra els de Txus Vidorreta. “Un primer quart marcat pel nostre desencert i encara i així crec que hauríem pogut marxar amb una mica menys de distància a l’electrònic, però hi ha hagut dues genialitats de Marcelo [Marcelinho Huertas]. En el segon quart hem estat una mica millor, tot i que els dos equips estàvem amb els percentatges baixos des de la línia de 6,75 i el nostre de 2 era especialment baix.” També va destacar la tasca dels seus en el tercer quart. “Hem tingut opcions clares d’enganxar-nos al partit i d’estar amb opcions de guanyar-lo, però l’aparició de Wiltjer ens ha castigat. Content amb l’esperit de l’equip”. Va lloar també els lesionats: Tunde i Moussa. “Potser no havien d’haver jugat ni tampoc viatjat. Espero que pateixin poc en el viatge de tornada, ja que han fet un esforç molt gran per jugar i ajudar l’equip. Això sí, Tunde està pitjor del que estava abans de jugar”.

79- LENOVO TENERIFE: Fitipaldo (6), Sasu Salin (6), Doornekamp (5), Wiltjer (16) i Fran Guerra (11) –cinc inicial–; Joan Sastre (13), Shermadini (3), Sergio Rodríguez (0), Marcelinho Huertas (15) i Sulejmanovic (4).

70- BC MORABANC ANDORRA: Hannah (11), Oriol Paulí (4), 'Drew' Crawford (3), Amine Noua (4) i 'Tunde' (0) –cinc inicial–; Conor Morgan (2), Miller-McIntyre (20), Jelínek (18), Víctor Arteaga (0), Nacho Llovet (0), Mario Nakic (3) i Moussa Diagne (5).

ÀRBITRES: Carlos Cortés, Rafael Serrano i Iyán González. Eliminats Sasu Salin –Lenovo Tenerife– i Miller-McIntyre –BC MoraBanc–.

PARCIALS: 21-8, 35-22 –descans–; 64-44 i 79-70.

LLOC: Pavelló Esportiu Tenerife Santiago Martín. 3.362 espectadors.