Roc i Orgué guanyen la primera edició del Casamanya Extrem

La Casamanya Extrem, organitzada per l’Esquí Club Ordino Arcalís, va reunir 225 participants en els diferents circuits que plantejava en la primera edició. Els guanyadors en el recorregut més exigent van ser dos dels favorits, els catalans Agustí Roc i Laura Orgué.

L’itinerari més llarg era de 5,5 quilòmetres i 1.440 metres de desnivell. L’únic que va ser capaç de baixar de l’hora va ser Roc, marcant un temps de 59.42 minuts. En la segona posició va finalitzar Xavier Teixidó amb 1.00.49 hores i en la tercera Ferran Teixidó amb 1.01.31. En categoria femenina es va imposar Laura Orgué amb 1.08.22. Al podi també van pujar Alba Xandri (1.17.42) i Marta García (1.22.26).

En el circuit clàssic, de 3,5 quilòmetres i 760 metres de desnivell, el guanyador va ser Gerber Martín amb 36.26. El segon lloc el va ocupar David Pérez (37.14) i el tercer, Sergi Casabella (38.48). En fèmines va vèncer Andrea Sinfreu amb 45.09. La van seguir María Ambar (52.47) i Sissi Hinterreitner (56.00). També es va realitzar una caminada popular.

Aquesta prova era la segona de la Copa d’Andorra. La primera es va disputar dissabte, amb la Vertical dels isards, organitzada pel Soldeu Esquí Club. Tenia un recorregut de 4,8 km i 943 m de desnivell. Roc va ser el més ràpid, imposant-se amb un crono de 35.06. Segon va ser Nil Cardona (36.12) i tercer, Ferran Teixidó. En noies Orgué va guanyar amb 41.49. Segona va ser Xandri (43.25) i tercera, Roser Espanyol (48.06).

Amb la victòria en les dues curses Roc i Orgué van ser els vencedors del repte vertical, en què se sumaven els resultats de les dues proves. Els dos guanyadors van aprofitar les curses andorranes per preparar els Campionats del Món que es disputen aquesta mateixa setmana, a Chamonix (França). Divendres es disputa la cursa vertical i diumenge la marató.