Oriol Paulí, que va acabar eliminat per cinc faltes personals, va anotar 7 punts contra l’Hamburg Towers.

‘Salten els punts’ de la ferida

Víctor Duaso / Foto: Facundo Santana
La ferida semblava gairebé cicatritzada. Error. Els punts van tornar a saltar i alguns hauran de tornar a estirar-se al divan. El nou BC MoraBanc es va retrobar amb l’antic. Del passeig del primer quart, amb un parcial de 19 a 7, a la desconnexió al segon, amb un parcial de 16 a 30. Totalment Inexplicable. Els de David Eudal, com amb Ibon Navarro, es van mostrar com un equip feble mentalment. Res a veure al que molts van veure contra el Reial Madrid. Res. I van patir la cinquena derrota a l’EuroCup en perdre per 78 a 85 contra un Hamburg Towers, que com els andorrans, van afrontar el partit amb moltíssimes baixes.
L’Hamburg Towers es va presentar al partit sense el seu jugador més destacat: el nord-americà Caleb Homesley. Els de Pedro Calles, tècnic andalús, van començar amb un 0 a 3 amb un triple de Seth Hinrichs, ex-jugador del Manresa. Al BC MoraBanc li va costar molt anotar, però quan ho va fer després de tres minuts de partit va clavar un parcial de 19 a 0 amb cinc punts d’Oriol Paulí i un triple de Guille Colom que va tenir minuts. A 2’03”, els alemanys van tornar a anotar amb dos punts de Kotsar. En aquesta jugada, Tunde es va lesionar amb un esquinç de turmell. Ja no va tornar més a pista. El primer quart va acabar amb dos punts més de Kotsar pel 19 a 7. Només set punts de l’Hamburg Towers en 10 minuts.
Als següents 10 minuts, un triple de Codi Miller-McIntyre i un altre de Moussa Diagne –últimament més encertat des de l’exterior que des de l’interior– va situar un +16 a l’electrònic amb el 25 a 9. A partir de llavors, els de David Eudal es van oblidar de jugar a bàsquet i va semblar com si se seiessin al divan a parlar de les seves penes i misèries. Un triple de Jaylon Brown, ex-Bilbao, va despertar l’Hamburg Towers. El parcial alemany va ser de 0 a 15 per apropar-se a un punt (25 a 24). El menut base nord-americà va ser un malson per als andorrans. Al més pur estil Sylvain Francisco del BAXI Manresa. Ho va anotar tot. Eudal va demanar temps mort i al retorn a pista, Codi Miller-McIntyre va anotar cinc punts seguits. Semblava que l’Hamburg Towers havia deixat de prémer l’accelerador i va ser tot el contrari. Els de Pedro Calles, encomanats per la inspiració ofensiva de Jaylon Brown, van arribar a donar la volta al marcador amb el 30 a 32. Al descans, 35 a 37 amb 19 punts i 5 de 9 en triples de Jaylon Brown en 10 minuts i també 30 punts dels alemanys, que només en van anotar 7 al primer acte.
L’intercanvi de cops va beneficiar el BC MoraBanc. L’Hamburg Towers va començar bé a la represa, amb cinc punts consecutius de DiLeo, però picant pedra i també tenint encert van aconseguir donar la volta al marcador amb el 53 a 52. Jaylon Brown continuava anotant i assistint, tot i així, un triple de Guille Colom va situar el 62 a 58. Sobre la botzina, Christen va tancar el quart pel 62 a 61.
L’inici de l’últim quart apuntava a fatídic pel parcial de 0 a 8 dels de Calles amb esmaixada de Kotsar, triple de Jaylon Brown i dos punts de DiLeo després d’una assistència del base nord-americà. En dos minuts 62 a 68 i temps mort de David Eudal. El parcial va continuar creixent pels alemanys i va arribar a ser de 5 a 18. El MoraBanc es va oblidar d’anotar i també va patir en defensa per aturar jugadors com ara Kotsar, DiLeo o, el de sempre, Jaylon Brown. A 3’54”, 67 a 79 pels de Calles. Dos triples consecutius, un de Mario Nakic i un altre de Drew Crawford, van situar el 73 a 79. La precipitació, el pànic a tornar a perdre i l’ansietat van tornar a aparèixer i els alemanys ho van aprofitar per sentenciar el partit. El triple final de Miller-McIntyre només va maquillar el marcador. Jaylon Brown va acabar amb 32 punts i 34 de valoració. Pel MoraBanc, Crawford va fer 23 amb 5 de 7 en triples. Dissabte, la Penya.

David Eudal: “Ens hem posat nerviosos massa aviat”

La primera derrota de David Eudal com a tècnic principal i en la seva estrena al Poliesportiu. De guanyar de 16 a perdre. Es van repetir coses del passat més recent. “El que volia en aquest partit era que l’equip continués creixent i no pensava només a guanyar perquè era la meva estrena a casa, però no ha estat així, ja que ens ha costat fer les coses que estàvem fent bé i també que havíem preparat”, va declarar l’entrenador andorrà, que espera que aquesta derrota els sigui útil per dissabte contra el Joventut Badalona. “Ens ha faltat energia, i això ens ha de servir per aprendre dels errors i millorar. Ens hem posat nerviosos massa aviat”. També va valorar la lesió de Tunde. “No tinc ni idea del que té, però espero que no sigui greu. Això sí, amb els jugadors que tenim ho haurem de fer millor”. Almenys, un xic d’autocrítica contra un Hamburg Towers molt més sòlid i amb les idees més clares.

78- BC MORABANC ANDORRA: Miller-McIntyre (15), Oriol Paulí (7), Mario Nakic (8), Nacho Llovet (2) i Víctor Arteaga (5) –cinc inicial–; 'Drew' Crawford (23), Guille Colom (6), Moussa Diagne (10) i 'Tunde' (2).

85- HAMBURG TOWERS: Jaylon Brown (32), DiLeo (15), Zach Brown (0), Hinrichs (5) i Edigin (0) –cinc inicial–; Kotsar (20), Walker (0), Meisner (6) i Christen (7).

ÀRBITRES: Milan Nedovic, Milos Koljensic i Denis Hadzic. Eliminat per cinc faltes personals Oriol Paulí –BC MoraBanc–.

PARCIALS: 19-7, 35-37 –descans–; 62-61 i 78-85.