Sant Julià de Lòria tornarà a acollir un any més el Campionat del Món de trial, el cap de setmana de l’11 i 12 de juny, coincidint amb el 20è aniversari de l’arribada de la prova a la parròquia laurediana. L’esdeveniment es podria retransmetre a través de canals internacionals com Eurosport o Teledeporte. Els organitzadors calculen que tindran un retorn al voltant de 700.000 euros. Si la meteorologia és favorable s’espera més de 3.000 espectadors cada dia. Per a aquesta ocasió la Federació Motociclista d’Andorra (FMA) ha dissenyat l’itinerari més llarg i complicat del campionat. El traçat serà de 19,8 quilòmetres i constarà de divuit zones. El màxim permès per la Federació Internacional és de 20 quilòmetres i també 18 zones. “Serà una prova de foc per als pilots. Veurem com afronten un recorregut tan llarg en una altitud a què no estan habituats. Crec que serà complicat per a ells, però molt atractiu per al públic”, va assegurar el president de l’FMA, Josep Puntí. El país estarà representat per vuit pilots en categoria internacional. En aquest sentit, Puntí va explicar que “l’entorn natural del Principat afavoreix la pràctica del trial, cada vegada tenim més pilots i estan més ben preparats”. Una de les joves promeses del trial andorrà, Oriol Pi, es perdrà la prova per lesió. Va ser intervingut d’un trencament de lligaments al genoll fa tres mesos i no s’ha pogut recuperar a temps.