Clevin Hannah, defensat pel cubà Jasiel Rivero, va tenir un partit sense gens d’encert i només una cistella del seu estil. Foto: ACB Photo / B. B. Hojas

Segon cop seguit de realitat

V. D.
De l’Unics Kazan molts deien que té jugadors d’Eurolliga (només en té dos amb passat de la màxima competició europea) i que també és el màxim favorit per guanyar l’EuroCup (té un títol, el del 2011). També que havien de guanyar de molt, però tot i saber-ho el BC MoraBanc no els va saber aturar. Va ser un cop de realitat de 22 punts després de superar de 12 al València Basket, que aquest sí que és un equip d’Eurolliga. Els d’Ibon Navarro van rebre el segon cop de realitat consecutiu a la pista de l’Hereda San Pablo Burgos que dirigeix Joan Peñarroya. Van arribar a perdre de 20 després d’un parcial de 20 a 9 a l’últim quart i van acabar cedint per 82 a 68. El BC MoraBanc, que no va arribar a capgirar el marcador, es va situar a 2 punts (52 a 50), però va fallar tres atacs consecutius per posar-se davant. Com pot passar un equip de trencar una ratxa de 12 victòries consecutives a l’ACB del València Basket? Amb l’Unics Kazan i també a Burgos, l’espectacular defensa contra els valencians no va aparèixer. I ja ho diuen, si no estàs encertat en defensa també ho arrossegaràs en atac.  A més a més, hi ha jugadors que no troben el seu millor rendiment i d’altres es mostren força irregulars.
El partit, corresponent a la jornada 23, es va jugar ahir, ja que dissabte l’aler pivot Ken Horton va donar positiu per coronavirus. Tant Hereda San Pablo Burgos com BC MoraBanc van fer un inici per oblidar. Sense encert, sense ritme i amb errors no forçats. De fet, Navarro va canviar tots els jugadors a 3’20” del final del primer quart amb un 6 a 2 advers. Puntuació baixa. Percentatges paupèrrims. Els andorrans només van anotar 9 punts en 10 minuts amb un 0 de 7 en triples i un 2 de 8 de 2.
Els burgalesos van començar el segon quart amb dos triples consecutius: un d’Omar Cook i un altre de Theo McFadden (23 a 9). El BC MoraBanc mai es va trobar a gust i només anotava des de la línia de tir lliure fins a 10 encerts. Les diferències per l’Hereda San Pablo Burgos van arribar a ser de 18 punts (40 a 22) i el partit per a ells estava sent més que tranquil.  Al descans, 44 a 30 amb un BC MoraBanc erràtic en el tir amb 5 de 12 en tirs de 2 i 3 de 17 des de la línia de 6,75.
Navarro va aconseguir activar els jugadors. Devia ser per la reprimenda als vestidors? A saber, però van millorar en defensa. Tampoc era gaire complicat, tot i així, es van implicar. El parcial va ser de 8 a 20 per situar-se a només 2 punts (52 a 50) i amb Sergi García a la direcció i no un desencertat Hannah. Els de Navarro van disposar de tres atacs per certificar la remuntada i van fallar per després rebre un parcial de 9 a 0 i acabar amb un 61 a 54.
Tot el que havien fet de bé al tercer quart, el MoraBanc ho va fer malament a l’últim període. Van deixar d’estar encertats, van caure atrapats a la teranyina defensiva del rival i, a més a més, van encaixar un parcial de 21 a 9 per acabar cedint en un partit per oblidar. Ja no es tracta de quin rival tens davant. De si és molt potent o té millor plantilla. És un tema de rendiment, i si contra el València es va guanyar després no es poden donar les imatges que s’han donat contra el Kazan i el Burgos.

Ibon Navarro: “No hem estat bé i ens ha faltat molt tensió. Ens tocarà aprendre”

La mirada d’Ibon Navarro a la banqueta durant l’últim quart era força descriptiva. No calien paraules. Ell mateix ho va definir d’aquesta manera: “No hem estat bé i ens ha faltat molta tensió. Ens tocarà aprendre”, va assegurar el tècnic vitorià, que va analitzar el matx. “Un partit que comença molt pla per als dos equips. Amb dos equips amb falta de tensió per jugar, però després el Burgos s’ha adaptat millor i després han aparegut jugadors amb una mica d’inspiració. La nostra defensa no era dolenta, però estàvem patint molt en el rebot.” Navarro també va parlar de la reacció del tercer quart. “Hem reaccionat sense jugar bon bàsquet. Hem estat durs, ja que durant els anteriors quarts no hem fet ni faltes. Amb el 52 a 50 ens ha faltat ser més llestos, però no vam saber resoldre un partit que s’havia convertit en nou”.

HEREDA SAN PABLO BURGOS: Renfroe (11), Benite (14), Xavi Rabaseda (0), Jasiel Rivero (11) i Kravic (1) –cinc inicial–; Jordan Sakho (8), McFadden (20), Omar Cook (3), Salash (8), Àlex Barrera (6) i Miquel Salvó (0).

BC MORABANC ANDORRA: Hannah (6), Senglin (9), Palsson (4), Bandja Sy (6) i 'Tunde' (2) –cinc inicial–; Malik Dime (5), Gielo (10), Oriol Paulí (3), Jelínek (11), Sergi García (5), Nacho Llovet (7) i Guille Colom (0).

ÀRBITRES: Rafael Serrano, Jordi Aliaga i Vicente Martínez. Sense eliminats.

PARCIALS: 17-9, 44-30 –descans–; 61-54 i 82-68.

LLOC: Coliseum de Burgos. Sense públic.