Segona posició a la 31a edició del Trofeu Borrufa marcada per les condicions complicades de la meteorologia. Andorra 1, amb Etna Pou, Max Black, Àlex Comellas, Júlia Rodríguez, Ainhoa Piccino, Mar Gardella, Marta Torres, Jan Torres, Jan Visa i Candela Mortés, va sumar un total de 194 punts i només va ser superada per Espanya 1, que en va fer 213. El podi el va tancar Gran Bretanya 1 amb 94 punts. La delegació andorrana va tancar la competició amb un total de sis metalls i 12 podis.
En aquesta última jornada es va cancel·lar l’eslàlom U16 per les nevades i el fort vent que hi va haver ahir al matí a Ordino Arcalís. Això sí, es va poder fer una mànega del gegant U14 a la pista Les Canals. En aquesta prova, Etna Pou es va penjar la medalla de plata i es va quedar a només 32 centèsimes de la guanyadora, la neozelandesa Charlotte Gorman. El tercer lloc va ser per a l’espanyola Ainara Torres. Zoe Carretero es va quedar a tocar del podi, només tres centèsimes, en finalitzar en sisè lloc.
En la prova masculina, Andorra es va haver de conformar amb un podi, és a dir, una cinquena posició de Llorenç Babi. En aquest gegant va vèncer Anur Mehic (Bòsnia i Hercegovina) seguit del polonès Franciszek Wieclawski i el tercer va ser l’espanyol Cayetano Escudero.
David Ledesma, director de Màrqueting de Grandvalira Resorts, va fer balanç a la cerimònia de clausura i va destacar el nivell organitzatiu. “S’han de lloar els grans esforços que ha fet l’organització per poder dur a terme la competició amb les màximes garanties i que han permès que s’hagi pogut tirar endavant pràcticament tot el programa esportiu que teníem previst, malgrat haver tingut algunes condicions complicades a nivell de meteorologia”, va indicar.

Caminal, 26a al descens del Mundial júnior

Jordina Caminal, jove esquiadora d’alpí de la FAE, va assolir ahir la 26a posició al descens dels Campionats del Món júnior que es disputen a St. Anton (Àustria). La corredora va fer un temps d’1’00”96, a 3”45 de la campiona. Avui se celebra el supergegant i la combinada. Per la seva banda, Cande Moreno es va apropar a la 30a posició al segon entrenament de descens de la Copa del Món de Cortina d’Ampezzo després de fer un crono d’1’37”63, a 2”63 de Sofia Goggia. Avui es disputa el primer descens i demà un segon descens.