Genís Soldevila, davanter de l’Inter Club Escaldes, va marcar els dos gols de la remuntada contra La Fiorita 1967.

Segona final consecutiva

V. D. / Foto: Interescaldes.com
El 28 de maig, el Reial Madrid va conquerir el seu 14è títol de la màxima competició europea en superar el Liverpool. Quasi un mes després, la Champions League va tornar ahir amb les semifinals de la Ronda Preliminar. De l’Stade de France de París al Víkingsvöllur de Reykjavík (Islàndia). Del gol de Vinicius Jr. al d’un clàssic de la selecció de San Marino, Danilo Rinaldi o del doblet de Genís Soldevila. Ara per ara, el davanter de Balaguer és el màxim golejador de la Champions League.
L’Inter Club Escaldes jugarà la seva segona final consecutiva de la ronda preliminar després de desfer-se, amb més patiments dels previstos, a La Fiorita 1967, el campió de San Marino, que acumula onze anys disputant competició europea sense guanyar cap partit. Els d’Otger Canals, amb les novetats del canari Aridai Cabrera i el davanter català Sascha Andreu respecte al final del curs passat, van fer un bon inici de partit i al minut 2 ja van gaudir de la primera gran oportunitat de gol. Aridai Cabrera, exextrem o extrem dret de Las Palmas o el Mallorca, entre d’altres, es va plantar sol davant el veterà porter Gianluca Vivan, però l’italià, de 38 anys, va refusar l’1 contra 1.
Al minut 11, Vivan va tornar a salvar el 0 a 1 amb un altre 1 contra 1 de Genís Soldevila després d’una assistència de Sascha. Sis minuts després, Víctor Casadesús de falta directa va enviar per sobre del travesser.
La Fiorita 1967 va despertar a la mitja hora de partit i Cinotti, totalment sol, va enviar a fora. El porter Jesús Coca, que va substituir el lesionat i internacional José Antonio Gomes, va fer la seva primera aturada de nivell amb un xut de Cinotti després d’un bon control davant Raúl Feher. Dos minuts després, Danilo Rinaldi va estar a punt de marcar i també Ramiro Lago. Als dos minuts de l’afegitó del primer temps, Danilo Rinaldi, un argentí internacional amb San Marino, va obrir el marcador en recollir un refús del pal després d’una aturada de Jesús Coca a xut de Grassi.
A la represa, la posada en escena de l’Inter no podia ser millor. Només començar, Víctor Casadesús va rematar de cap una falta treta per Aridai Cabrera i Vivan va tornar a refusar amb una gran estirada. Després també va salvar el xut de Genís. Aridai Cabrera va continuar amb el punt de mira desviat, però sí que va empatar el partit Genís Soldevila al minut 54 amb un remat de cap després d’un regal del defensa Miori. Onze minuts després, el davanter de Balaguer va tornar a batre Vivan amb un gol espectacular des de fora de l’àrea després d’una assistència de Víctor Casadesús.
L’entrada d’Ahmed Belhadji va ser clau per als escaldencs, però Jesús Coca va tornar a aparèixer. El porter, que ja sap el que és derrotar La Fiorita amb la UE Engordany, va salvar l’empat a 2 en dues ocasions dels de San Marino. Primer amb un remat en pròpia meta de De la Torre i després amb un remat de cap de Fatica. El rival de l’Inter a la final de divendres (21.30 hores) sortirà del partit entre Levadia (campió d’Estònia) i el Vikingur Reykjavík (campió islandès).

1- LA FIORITA 1967: Vivan, Miori, Mosè Sánchez (Anastasi, 70'), Fatica, Grandoni, Amati (Vaierani, 91'), Palazzi (Tomassini, 70'), Ramiro Lago (Sami Abouzziane, 62'), Danilo Rinaldi, Grassi i Cinotti.

2- INTER ESCALDES: Jesús Coca, Txus Rubio (Jordi Rubio, 86'), Raúl Feher, Jordi Roca, Iván de Nova, Adrià Gallego, 'Viti' (Sergio Moreno, 68'), Aridai Cabrera (Ahmed Belhadji, 59'), Víctor Casadesús (Ángel de la Torre, 68'), Genís Soldevila (Ilde Lima, 86') i 'Sascha'.

ÀRBITRE: Rohit Saggi (Noruega). Grogues a Amati i Sami Abouzziane –La Fiorita 1967– i Genís Soldevila i Raúl Feher –Inter Escaldes.

GOLS: 1-0 Danilo Rinaldi (45+2') –descans–; 1-1 Genís Soldevila (54') i 1-2 Genís Soldevila (65').

LLOC: Víkingsvöllur de Reijkavík (Islàndia).