Felipe Dos Anjos, el pivot brasiler del BC MoraBanc, va anotar 11 punts i va capturar 6 rebots contra el Grupo Alega Cantàbria.

Segueix la lluita amb Palència

V. D. / Foto: Grupo Alega Cantàbria
La LEB or és una categoria per picar pedra. Tot i la superioritat de pressupost i també de qualitat de plantilla, els partits són de difícil digestió. El Grupo Alega Cantàbria, recentment ascendit a la segona màxima categoria del bàsquet espanyol, ha anat creixent a mesura que passaven les jornades i el BC MoraBanc, que els va superar al partit de la primera volta per 88 a 47, n’era ben conscient. Els de Natxo Lezkano van signar la dissetena victòria de la temporada després d’un parcial  de 9 a 24 en l’últim quart. El camí cap a l’ACB continua i també la lluita frec a frec amb el Zunder Palència. El 62 a 80 demostra, primer, que el BC MoraBanc està en un bon moment després de perdre a la pista de l’HLA Alacant, i segon que s’han de posar la granota de feina en pistes complicades contra rivals que a priori i també en principi són més febles.
L’inici no va ser gens fàcil. El Grupo Alega Cantàbria va plantar cara al BC MoraBanc. Dos triples seguits d’Álvaro Palazuelos van situar un 10 a 5 només començar i que van obligar a demanar un temps mort a Natxo Lezkano. El tècnic de Portugalete no ho veia gens clar i va asseure a la banqueta a Mihajlo Andric per donar entrada a Nacho Llovet. Va ser un avís per a navegants. En aquests primers 10 minuts, la inspiració de Johnny Dee va ser clau. Va anotar 13 punts dels 18 que portava l’equip. El primer acte va finalitzar amb un ajustat 20 a 23 i molt per fer.
La igualtat va seguir en els següents 10 minuts. La direcció d’Agustí Sans i el domini a la pintura de John Harrar va portar el de David Mangas a situar-se per davant en l’electrònic amb un 33 a 29. Els de Natxo Lezkano van veure les orelles al llop i quatre punts seguits de Felipe Dos Anjos i un triple de Micah Speight van portar el partit als vestidors amb un 35 a 36. Els locals continuaven creient en la sorpresa contra un BC MoraBanc que s’havia d’activar per no alimentar l’eufòria dels de David Mangas.
Els de Lezkano van seguir mirant pel retrovisor en la represa. El Grupo Alega Cantàbria no es va deixar anar. Això sí, el talent dels jugadors del BC MoraBanc, de mica en mica s’anava imposant. L’aler Juan Rubio per fi va estar encertat des de la línia de 6,75. El murcià va acabar amb un 3 de 3 en triples. A més a més, Chris Czerapowicz, que havia arribat al partit amb molèsties, va ser decisiu en el tram final del tercer quart. De fet, un triple del suec va deixar el 49 a 56, però Walter Cabral amb un bon llançament va tancar els tercers 10 minuts amb el 51 a 56.
Ningú pensava que el BC MoraBanc passaria a passejar-se a l’últim quart. Els de Natxo Lezkano no van deixar de prémer l’accelerador i van serrar les dents en defensa. Van ofegar els atacs del Grupo Alega Cantàbria i van clavar un parcial de 9 a 24 per situar el 60 a 80. El MoraBanc es va passar la pilota amb molta brillantor i es va començar a divertir. Va treure de la pista uns locals que van creure, en tot moment, en la sorpresa. Amb el marcador advers, els de Mangas es van deixar anar. Lògicament no van trobar la manera de reaccionar. Van ser superats en totes les facetes del joc i Nacho Llovet va acabar amb 12 punts i 6 rebots per 18 en valoració. L’aler pivot català va estar ben secundat per Dos Anjos, amb 11 punts, 5 rebots i 15 de valoració. No va jugar cap minut Josep Pérez i el pròxim partit serà diumenge contra l’Albacete de la part baixa de la classificació. Queda encara molt camí, però no sembla que els de Natxo Lezkano s’equivoquin massa. Segueix la batalla amb el Palència.

62- GRUPO ALEGA CANTÀBRIA: Agustí Sans (9), Álvaro Palazuelos (11), Mikel Sanz (5), Bulic (6) i John Harrar (8) –cinc inicial–; Shakir Smith (5), 'Dago' Peña (12), Moussa Koné (2), Walter Cabral (4), Juan Sánchez (0) i Josep Crespo (0).

80- BC MORABANC ANDORRA: Rafa Luz (3), Johnny Dee (13), Czerapowicz (7), Andric (6) i Dos Anjos (11) –cinc incial–; Nacho Llovet (12), Speight (9), Marin Maric (6), Juan Rubio (10), Schreiner (3) i Alexis Bartolomé (0).

PARCIALS: 20-23, 35-36 –descans–; 51-56 i 62-80.

ÀRBITRES: Germán Francisco Morales Ruiz, Rodrigo Palanca Page i Elena Espiau Guarner. Sense eliminats.

LLOC: Pavelló Vicente Trueba de Torrelavega.