Quino Colom, el germà de Guille, comença avui (21 hores), la Lliga ACB amb el Bàsquet Girona i contra el recentment campió de la Supercopa, el Reial Madrid. Això sí, el germà de Quino continua sense trobar equip que s’ajusti a les seves pretensions esportives, econòmiques i també familiars. De moment viu a Saragossa amb la parella i els tres fills i s’entrena amb el seu preparador físic. “No hi ha novetats. He estat a punt de tancar coses. Seguim buscant equip per a l’estranger, que és més difícil de fitxar perquè vas com si fossis un nord-americà. Estem tranquils i amb paciència. És bastant tard. No m’enganyo. Això sí, sempre hi ha lloc”, va reconèixer l’escorta internacional, de 31 anys.
Guille es va entrenar amb el Casademont Saragossa de la Lliga ACB que dirigeix l’austríac Martin Schiller. “Vaig estar molt a prop d’un equip, però finalment es van decidir per un base. Al final, és ficar-te d’acord amb un equip i que et doni el que demanes. Aquí segueixo, a Saragossa, amb la família. Quan surti alguna cosa marxaré. Hi ha hagut quatre equips que m’he vist allà, però finalment a un li faltava una cosa i a un altre equip una altra”.
Manel Bosch, el seu agent, continua oferint Guille Colom a diferents clubs. “Estem parlant amb tres equips que ens poden interessar, però hem parlat ja amb molts equips. Esperant la millor oportunitat per a mi i la meva família”.
Per la seva banda, el Bàsquet Girona, dirigit per l’incombustible Aito García Reneses i amb Quino Colom com a fitxatge més destacat debuten avui contra el Reial Madrid. El base, nascut a Andorra la Vella i internacional amb Espanya, tornarà a jugar a l’ACB. Compartirà posició amb Josep Franch i Pol Figueras. Quino es va quedar a les portes de ser campió d’Europa amb la selecció espanyola. Sergio Scariolo, el seleccionador, el va descartar i va preferir d’altres companys, tot i que Quino Colom va ser una peça bàsica a les Finestres FIBA i també amb els amistosos disputats per la selecció. El base, de 33 anys, va militar el curs passat a l’AEK Atenes i tornarà a compartir pista amb Marc Gasol.