La selecció d’hoquei patins, dirigida per Manel Rubio, va finalitzar el Mundial B amb un tercer lloc però sense l’ascens.

Sense ascens però amb el bronze

Víctor Duaso / Foto: FAP
L’objectiu era l’ascens al Mundial A, és a dir, a la categoria World Championship, però la selecció absoluta seguirà al Mundial B, la Inter Championship. Això sí, es van penjar la medalla de bronze i van acabar en tercera posició als World Skate Games disputats a San Juan (Argentina). Els de Manel Rubio van vèncer per 2 a 3 a la final de consolació a Suïssa, que va acabar segona de grup, com Andorra.
El partit va començar amb l’expulsió per vermella directa de Bernat Picanyol. Aquest fet no va afectar els de Manel Rubio, ja que al minut 8 es van avançar amb un gol d’Arnau Dilmé. Tres minuts després, Nil Dilmé va situar el 0 a 2. Abans d’arribar al descans, Suïssa va escurçar diferències amb un gol del seu millor jugador, Pascal Kissling. “Al cap de dos minuts de partit perdem Bernat Picanyol per expulsió amb targeta vermella. Ens veiem obligats a jugar durant 4 minuts amb un jugador menys. Això sí, defensem bé aquesta situació i a partir d’aquí dominem el partit aconseguint ficar-nos amb un 2 a 0. A un minut del descans ens marquen el 2 a 1 en un penal molt discutible”, va explicar Manel Rubio, el seleccionador.
A la represa, i només començar, va marcar l’1 a 3 Arnau Dilmé. El segon gol en el seu compte particular en aquesta final de consolació. “Dominem el nostre rival i fruit d’això vam aconseguir l’1 a 3 en una bona jugada col·lectiva”. A l’últim minut de partit, Pascal Kiessling torna a marcar des del punt de penal per deixar el 2 a 3 definitiu.
La final d’aquest Mundial B la van disputar Moçambic contra Colòmbia.