Moussa Diagne, del MoraBanc, i Dzanan Musa, van viure un moment tens durant el partit d’ahir al Poliesportiu d’Andorra.

Sense ‘muses’

Víctor Duaso / Foto: Facundo Santana
Les muses abandonen el BC MoraBanc. El Río Breogán, ascendit aquest curs, ja té la seva musa des d’inici de temporada: Dzanan Musa. L’aler bosnià, nascut fa només anys a Bihac (Bòsnia i Hercegovina), va tornar a ser el botxí dels andorrans. L’ex-Brooklyn Nets va anotar 21 punts, només tres al primer quart, va capturar 7 rebots i en va valorar 26. Els de Veljko Mrsic, que feia 48 hores va jugar un partit amb pròrroga contra el Joventut Badalona, van controlar en tot moment el partit i sense massa profunditat de banqueta van mostrar tenir les idees més clares i van jugar amb molta solidesa per superar per 79 a 86 el BC MoraBanc. L’efecte David Eudal baixa sencers després de patir la tercera derrota consecutiva i segueixen jugant amb foc. Catorzena posició, i a només una victòria de marge té el penúltim, el Coosur Reial Betis, que té un partit menys, i de l’últim, l’Hereda San Pablo Burgos, amb dos partits menys. L’ombra de la LEB or continua planant sobre el Principat.
El bon inici de partit va enganyar tothom. El parcial va ser d’11 a 3 després d’un 0 a 4 a advers. Fins i tot va semblar que tenien el guió de partit ben estudiat, però no va ser així. El Río Breogán va tenir molt clara la idea de partit. En aquests 10 primers minuts, qui va fer de Musa va ser Erik Quintela. El jugador de Lugo va anotar dos triples i el primer acte va finalitzar amb una cistella sobre la botzina de Bell-Haynes per situar el 21 a 23.
Hi ha jugadors que no estan en el seu millor nivell i ja des de fa partits. No és una qüestió de quin entrenador ocupi la banqueta. Al segon quart, l’intercanvi de cops va beneficiar els de Veljko Mrsic. Un triple de Hannah,  qui ho va tenir més clar durant tot el partit, va deixar un 35 a 37. Els gallecs van respondre amb un parcial de 2 a 12 i amb clar protagonisme per Dzanan Musa i també pel nord-americà Tyler Kalinoski. Al descans, 39 a 49 i un +10 per un equip que va pujar a l’estiu i que va perdre després al seu entrenador, Paco Olmos. Tot i així, saben el que volen fer en cada partit i ho demostren a la pista. Musa ja va marxar als vestidors amb 10 punts i 17 de valoració. Qui va destacar en aquests dos primers quarts va ser Paulí amb 10 punts.
A la represa, el Río Breogán va saber treure profit de l’escassetat d’idees del BC MoraBanc. Un triple de Nakic va semblar despertar els d’Eudal (54 a 59), però un triple d’Erik Quintela i un altre de Kalinoski van tornar als +10 (55 a 65) als de Lugo. Els de Mrsic, en tot moment, van tenir el partit controlat i l’ansietat va superar, en tots els instants, el MoraBanc.
En l’últim quart, la solidesa del Breogán va ser clau. Anímicament, els d’Eudal van recordar l’equip dirigit per Ibon. Massa individualitats, molts errors no forçats i cadascú intentant arreglar el desastre pel seu compte. Poc joc d’equip, i especialment molts nervis. I ara toca EuroCup. Una competició que ara molesta més que ajuda i, mentrestant, passejant sobre un filferro. Mal negoci.

David Eudal: “Ens emportem un pal molt gran”

De superar el Reial Madrid i el Joventut a patir tres derrotes consecutives. La situació és preocupant. “Estem molt decebuts perquè no hem jugat el partit que volíem fer. Hem deixat que el Breogán fes el seu joc. No hem estat durs ni intensos, i quan ens hem volgut posar a la segona part ja era tard”, va reconèixer el tècnic, David Eudal, que va ser força crític amb els seus jugadors. “Tinc la sensació que hem pensat massa en el resultat final i també hem estat massa individualistes en comptes de treballar en pista. No ens hem desgastat prou per l’equip. No sé si serà algun factor mental”, va dir el tècnic andorrà, que reconeix la delicada situació de l’equip. “La derrota ens fica en una situació de seguir patint. Estem en una situació complicada. Ens emportem un pal molt gran”. I va insistir en el rendiment dels jugadors. “Hi ha jugadors que no han estat en el seu millor nivell. Jugadors que no han aportat el que esperem d’ells. La meva rotació potser no ha estat la correcta”. També va parlar de l’EuroCup. “El nostre objectiu prioritari és guanyar partits de l’ACB, i no enganyaré ningú: el nostre cap està a l’ACB”, va sentenciar Eudal. El pròxim partit ACB serà a la pista de l’UCAM Múrcia.

79- BC MORABANC ANDORRA: Miller-McIntyre (16), Oriol Paulí (11), 'Drew' Crawford (5), Conor Morgan (5) i Moussa Diagne (0) –cinc inicial–; Nacho Llovet (8), Hannah (18), Mario Nakic (3), Jelínek (0), Amine Noua (2) i Víctor Arteaga (11).

86- RÍO BREOGÁN LUGO: Bell-Haynes (8), Sergi Quintela (0), Musa (21), Lukovic (9) i Mahalbasic (6) –cinc inicial–; Erik Quintela (11), Kalinoski (11), Iván Cruz (11), Sakho (9) i Kacinas (0).

PARCIALS: 21-23, 39-49 –descans–; 57-65 i 79-86.

ÀRBITRES: Emilio Pérez Pizarro, Luis Miguel Castillo i David Sánchez. Sense eliminats.

LLOC: Poliesportiu d'Andorra. 3.290 espectadors.