Assedegats. Es van quedar sense opcions de poder jugar el Top-16 de l’EuroCup i sense disputar la Copa del Rei. No van abaixar el cap i, entre cella i cella, s’hi van posar un altre objectiu: el play-off pel títol. I estan lluitant per aconseguir-lo des de fa uns quants partits. Tenen set de victòries. Set de play-off i només deixaran de tenir-ne quan compleixin el repte de finalitzar entre els vuit primers. Sent exigents, és millor acabar com més amunt millor en  la classificació. El Bàsquet Club MoraBanc va sumar la setena victòria consecutiva i aquesta vegada es va imposar per 90 a 70 a un rival directe per al play-off pel títol, l’UCAM Múrcia. Deixen els d’Ibon Navarro a tres victòries i amb el basket-average a favor, i diumenge buscaran el  vuitè triomf seguit a la pista de l’Herbalife Gran Canària.
35 dies després i el bàsquet de la Lliga ACB al Poliesportiu d’Andorra va tornar. El rival, l’UCAM Múrcia, va arribar al Principat després de classificar-se per als quarts de final de la Basketball Champions League en eliminar el vigent campió, l’Iberostar Tenerife. El tècnic Joan Peñarroya va plantejar un partit de ritme alt. Va ser la primera jugada d’escacs sobre el parquet, ja que a Navarro no li agraden aquest tipus de partits. El parcial d’inici va ser de 13 a 3 i amb dos jugadors de l’UCAM Múrcia, com Sadiel Rojas i Kevin Tumba, amb dues faltes personals. El pivot i capità Oliver Stevic, que va entrar dins del cinc inicial, va dominar sota taulers i el francès Landing Sanè va anotar dos triples. Per tant, els deu primers minuts de partit,  defensa asfixiant i atac trepidant amb encert del BC MoraBanc.
Els de Peñarroya van perdre el ritme del partit i es van contagiar del joc ensopit dels murcians. Un parcial de 0 a 9 cap al final del segon quart va tornar a situar a  davant en el marcador –després del 0 a 3 inicial amb el triple de Brad Iceman Oleson– l’UCAM Múrcia, amb un 34 a 35. Dos triples consecutius, un de David Jelínek i el tercer de Sanè sobre la botzina van despertar els andorrans per deixar un 40 a 35 al descans. Tocava picar pedra i sobretot no quedar enganxat a la trampa en forma de xarxa preparada per l’estratega Navarro.
La set va aparèixer a la represa després d’una ennuegada al segon quart i, a més a més, amb jugades espectaculars. De pitet. Dues esmaixades del tímid David Walker i una  altra de Jaka Blazic van encendre el sempre entregat públic andorrà. L’UCAM Múrcia, amb molts jugadors carregats de faltes, no va abandonar, tot i no estar fi i no poder comptar amb un dels seus millors jugadors, el menut base nord-americà Clevin Hannah. De fet, un triple de Vitor Benite i una esmaixada de Kevin Tumba van tancar un tercer quart amb un igualat 58 a 56.
El BC MoraBanc va deixar el millor del partit per al final. Intensitat defensiva gairebé al límit i inspiració ofensiva. El parcial va ser de 15, amb dos triples de Vlado Jankovic, dos de John Shurna i un altre de Blazic. El tècnic Navarro no sabia com mirar ni tampoc van trobar la manera d’aturar l’allau de joc dels andorrans, i és que els de Peñarroya es van situar amb un 73 a 56. A partir de llavors, el partit va entrar en una fase ensopida i plena de faltes que va acabar amb dos jugadors eliminats de l’UCAM: Charlon Kloof  i Ovie Soko. Dels triples consecutius es va passar als tirs lliures, que van allargar més del compte un partit que va tenir un últim quart excels i amb una hamburguesa de premi. Set de consecutives, catorzena de la temporada i setena posició. De moment, tot és a cor què vols, cor què desitges. Molta set d’èxits.

Peñarroya: “Sabem qui som i sabem quins equips tenim per sobre nostre. No ens tornem bojos”

Prudent. Molt prudent. Queden onze jornades per finalitzar la lliga regular, però el tècnic Joan Peñarroya no vol fer volar coloms abans d’hora. “D’il·lusió i ganes no en faltaran, però sabem qui som i quins equips tenim per sobre nostre. No ens tornem bojos. Quan hi ha salut en aquesta plantilla podem competir amb qualsevol. No abaixarem les nostres ganes i ambició”, va assegurar Peñarroya, que va lloar dos jugadors en particular, com Oliver Stevic –14 punts, 3 rebots i 21 de valoració– i Colton Iverson –0 punts, 2 rebots i 0 de valoració. “Stevic, que feia dies que no hi podia participar gaire per molèsties, ens ha donat un plus i Iverson, tot i estar desencertat en atac, ens aporta duresa defensiva i ens converteix en un equip més sobri i més dur”. D’Stevic es va entendre l’elogi, ja que el serbi va fer un dels seus millors partits d’aquest curs, però d’Iverson no, perquè el jugador encara no s’ha trobat. Els sis minuts que va jugar, només per davant del testimonial Guille Colom quant a temps en pista,  són una evidència a l’hora de jutjar el seu partit. Això sí, la victòria és molt important. “Tenim el basket-average a favor contra alguns dels nostres rivals directes en la lluita per al play-off pel títol”, va concloure Peñarroya.