Set victòries en els últims deu  partits i el cinquè triomf seguit –dos contra els dos grans de la Lliga ACB, l’FC Barcelona Lassa i el Reial Madrid, i un altre amb la sorpresa agradable de la temporada, el Montakit Fuenlabrada. La cinquena victòria consecutiva va arribar a la pista d’un rival directe, l’Iberostar Tenerife i, per tant, té valor doble, ja que també es va imposar al Poliesportiu d’Andorra. L’equip dirigit per Joan Peñarroya va superar per 69 a 78 els de Fotis Katsikaris en un partit en què va destacar el nivell defensiu dels andorrans, i també van enlluernar els bases Andrew Albicy i Jaime Fernández i el que va ser temporer fins ahir, l’ala pivot francès Landing Sanè. El jugador continuarà fins a final de temporada i es va complir la lògica, ja que és un jugador que ha demostrat molt més que d’altres que encara no s’han trobat. El punt negatiu va quedar enregistrat per les càmeres i va ser una discussió a l’últim quart entre Peñarroya i el pivot senegalès Moussa Diagne. L’intercanvi de paraules va ser força important i la imatge que en va quedar no va ser massa bona. Fins i tot, el jugador cedit pel Barça Lassa va continuar força enfadat un cop va acabar el partit. Peñarroya, en roda de premsa i preguntat per un periodista del país, va tornar a respondre amb el seu estil: “Moussa ha fet un partit excel·lent”. Doncs no va fer cap punt  i va capturar quatre rebots...
Al pavelló Insular Santiago Martín les defenses es van imposar als atacs, com en el partit del Poliesportiu d’Andorra. La finestra FIBA semblava que havia afectat més dos jugadors de l’Iberostar Tenerife que no pas al BC MoraBanc. Rodrigo San Miguel, irregular, Javi Beirán, desconegut, i Andrew Albicy i Jaime Fernández van ser protagonistes. Els primers deu minuts, a l’electrònic dominava, amb un 16 a 14, i es deixava en evidència el pivot Colton Iverson, que està força perdut. En defensa, transmet bones sensacions però en atac, cap ni una.
Al segon acte, màxima igualtat, amb més errors que encerts, però, això sí, bones defenses i mals percentatges. Un 3+1 d’Albicy, acompanyat d’una tècnica a Fran Vázquez per protestar, va deixar un 35 a 38 al descans i amb 13 punts i 15 de valoració del base francès. Ni la finestra FIBA va afectar el bo d’Albicy.
A la represa, el base madrileny Jaime Fernández va agafar el lideratge amb les seves entrades a cistella vertiginoses i ningú sabia com aturar-lo. Va anotar, va portar el timing del partit i també va assistir. Màgic Fernández. A la festa del madrileny s’hi va sumar Vlado Jankovic, que el dia abans del partit estava d’aniversari. L’ala serbo-grec va demostrar solidesa i regularitat. Un triple de Jelínek va tancar el tercer quart, amb un 50 a 59. A l’últim període, el parcial de 2 a 11 va ser clau per a un MoraBanc amb molta fam i amb un Sanè que es va guanyar no ser el temporer de l’equip. N’hi ha d’altres que continuen sense sumar-se a un equip que s’ho comença a creure de manera positiva. Play-off a la vista.

Peñarroya: “Hem d’estar contents i tenir ambició perquè tenim un equip per ser ambiciosos”

Cinquena victòria consecutiva i iguala un rècord de la primera etapa de la Lliga ACB. El tècnic del BC MoraBanc Joan Peñarroya continua sumant fites com a entrenador del club. Una més a la difícil pista de l’Iberostar Tenerife. “Estem molt contents i satisfets per aconseguir la victòria en una pista molt difícil contra un rival dels complicats de l’ACB. L’Iberostar Tenerife acostuma a dominar els timings dels partits i nosaltres no sabíem com començarien després de tres setmanes d’aturada. Teníem marcat amb vermell el rebot, controlar les esquenes i les situacions d’evitar que no anotessin gratis en transició”, va dir el tècnic egarenc, que va destacar el nivell defensiu del seu equip. “Hem fet quaranta minuts de bona feina defensiva. Hem d’estar contents i tenir ambició perquè tenim un equip per ser ambiciosos. He dit als jugadors que, si tenim el nivell defensiu,  segurament estarem entre els vuit primers”. La cinquena victòria consecutiva la va valorar així: “Anem fent passos endavant”. Diumenge vinent, un nou capítol a la pista del Reial Betis Energia Plus.