Setze minuts de vergonya

V. D.
Del 6 a 9 favorable al BC MoraBanc dels primers cinc minuts de partit es va passar en quinze minuts al 50 a 14. Un parcial de 44 a 5. Una vergonya total. Potser amb coartada per les nombroses baixes –Moussa Diagne, Tyson Pérez i Bandja Sy–, però no es pot permetre que un equip professional anoti només dos punts en 10 minuts i que es quedi a molt poc d’igualar els 0 punts en un quart del Blancos Rueda Valladolid en la temporada 2010-2011 contra el Granada. Els d’Ibon Navarro van desconnectar i el Reial Madrid, que venia de jugar dos partits entre setmana d’Eurolliga contra l’AX Armani Exchange Milan i Kirolbet Baskonia, no va tenir ni desgast i va aprofitar per donar minuts de qualitat a un jove de 17 anys com Usman Garuba i un de 18 anys com Mario Nakic. Si Pablo Laso arriba a convocar al base de l’equip cadet, Juan Nuñez, de 15 anys, fins i tot hagués tingut també minuts, però per sort el va deixar fora de la convocatòria després de la baixa per sorpresa de Jaycee Carroll per motius personals. El Reial Madrid es va imposar per 91 a 60 al BC MoraBanc i sort van tenir els del Principat que els blancs van decidir agafar-se el tercer i últim quart de manera totalment relaxada.
El MaiPor i el Cap i cor només va durar cinc minuts al pàrquet del WiZink Center. Els d’Ibon Navarro vencien per 6 a 9, però a partir de llavors la maquinària del Reial Madrid va començar a rutllar. Van aprofitar que del MaiPor es va passar a la Por i els blancs van ser un cicló.   El parcial va ser de 18 a 3 i el debutant Martin Krampelj, en el seu primer partit com a professional, va comprovar com se les gasten a l’elit. Els seus companys ahir també semblaven que eren deubutants. Al primer quart, 24 a 12 amb un triple sobre la botzina de Facu Campazzo.
Del segon quart seria millor obviar-ho tot. El BC MoraBanc no va existir. No va competir. No va comparèixer. Només va anotar dos punts i va ser Dejan Musli, que tot s’ha de dir, va superar la febre sent el millor del seu equip. El parcial va ser de 26 a 2 per el 50 a 14 i també per el 81 de valoración contra un menys 6 per els andorrans. Per tant, aquí està descrit un segon acte de la vergonya.
A la represa, pitjor no es podia fer i millorar el que s’havia fet si que es s’havia fet alguna cosa era factible. El Reial Madrid es va relaxar. Ja ho tenen aquests equips grans que disputen dues competicions d’altíssim nivell. És cert que el BC MoraBanc va guanyar el tercer quart per 20 a 23, però el partit ja estava més que sentenciat. Els de Pablo Laso no van voler fer sang del seu rival. Els andorrans van netejar un xic la seva imatge, però serà molt difícil oblidar el final del primer quart i tot el segon període. Molt complicat.
Amb dinàmica positiva, Krampelj no va tornar a trepitjar el pàrquet, Todorovic, amb febrer, va aparèixer a l’últim quart i Guille Colom va jugar 11’29”. A l’últim quart també victòria parcial per 21 a 23, però la desfeta ja estava més que consumada. Llovet va ser desqualificat després de dues tècniques per protestar una falta. Un parcial de 0 a 11 no va fer ni pessigolles als blancs que van acabar jugant amb el redebutant Mejri –ex NBA, però recuperant encara el seu millor nivell– i van aprofitar per donar descans a jugadors com Facu Campazzo, Randolph o Deck. El millor del partit va ser el gegant Edy Tavares amb 11 punts, 12 rebots, 2 taps i 25 de valoració i el millor dels andorrans Musli amb 17 punts i 17 de valoració. Diumenge, la Penya en la lluita per la Copa.