Sevilla tampoc té un color especial

V. D.
Dimarts passat va arribar la primera victòria de la temporada com a visitant, però va ser a l’EuroCup, a la pista del Maccabi Rishon LeZion. A la Lliga ACB, aquest primer triomf forà es resisteix. El penúltim classificat de la competició domèstica, el Coosur Reial Betis, que només havia guanyat un partit i que acumulava tres derrotes consecutives, es va trobar amb la seva aspirina particular, el BC MoraBanc, per solucionar els seus maldecaps en vèncer per 86 a 81. Els de Curro Segura es van encomanar a la inspiració de l’escorta nord-americà AJ Slaughter, però internacional amb Polònia –temes d’aquests de passaports...–. El de Kentucky, ex del Panathinaikos, entre d’altres, va anotar 27 punts amb 7 de 9 en tirs de dos, 3 de 6 des de la línia de 6,75 i 4 de 4 en tirs lliures amb 5 assistències per 30 de valoració. Ell va ser el botxí d’un BC MoraBanc irregular, amb jugadors molt lluny del seu millor nivell i que va fallar en els moments decisius del partit. Sevilla no té un color especial per als d’Ibon Navarro.
Els primers 10 minuts van ser un intercanvi de cops. A la pintura va dominar l’aler pivot nigerià Ebuka Izundu, amb esmaixades i taps. En aquest primer quart va destacar l’inici de Frantz Massenat amb 7 dels 15 punts del BC MoraBanc i amb un 8 a 15 a l’electrònic. A partir de llavors, un parcial de 13 a 0 dels de Curro Segura va provocar el despertar del Coosur Reial Betis amb el 21 a 15 amb els punts de Demetrius Conger i el show de punts i lideratge d’AJ Slaughter. Navarro va demanar temps mort i els seus van tornar a la pista amb un parcial de 0 a 5 per tornar a creure, però un triple de Conger va deixar el 24 a 20. La pitjor notícia per al BC MoraBanc van ser les dues faltes d’un Moussa Diagne a qui no li va sentar bé la caloreta de Sevilla. Partit per oblidar per al senegalès, però per desgràcia no va ser l’únic.
Aquest final del primer quart va ser el preludi del desastrós segon quart. El Coosur Reial Betis va passar per sobre del BC MoraBanc Andorra. Va dominar en totes les facetes del joc i en el rebot de manera molt especial. El parcial d’11 a 2 dels de Curro Segura va deixar un 38 a 27. Només Clevin Hannah es va mostrar inspirat i el joc del BC MoraBanc va ser pecant d’individualisme, abusant dels tirs des de la línia de 6,75 i tous en defensa. Al descans, 44 a 31 per als andalusos i moltíssim per millorar en els de Navarro.
Un parcial de 2 a 10 en l’inici del tercer quart va alimentar el somni de la remuntada. Es va passar del +15 del Coosur Reial Betis als +5. Del 46 a 31 al 46 a 41 i amb David Jelínek liderant la petita reacció. La resposta dels de Curro Segura va ser un parcial de 9 a 2 pel 55 a 43. En aquest tercer quart es van xiular fins a tres antiesportives i la més important i més innocent va ser la de Jeremy Senglin al final d’aquests 10 minuts, amb el 61 a 55 a l’electrònic. L’últim quart va començar amb un 63 a 55 favorable als de Segura.
Els últims 10 minuts es van iniciar amb un duel anotador entre Jelínek (DJ) i Slaughter (AJ). Cosetes de les inicials... El MoraBanc es va situar a només tres punts dels andalusos (73 a 70 a cinc del final), però AJ Slaughter amb cinc punts seguits va tornar a posar les coses a lloc. Cada vegada que els de Navarro s’apropaven, els de Segura responien i castigaven els errors no forçats d’un MoraBanc sense cap líder. De fet van fallar triples decisius Jelínek i Walker. A més, Whittingon, l’ex, va sentenciar amb dos tirs lliures anotats. Sortir a fora no és sinònim d’alegria.

Ibon Navarro: “Estic molt decebut de l’inici de partit”

Molt crític. De fet des de la banqueta ja se’l veia força molest, i més durant els dos primers quarts. “Marxem d’aquí amb la sensació d’haver regalat la primera part. Crec que la nostra manca d’energia, compromís de duresa, de lluita... ens ha passat molta factura. Crec que el Betis ha agafat molta confiança per la facilitat amb la qual han capturat rebots. Ens ha faltat duresa mental. Estic molt decebut de l’inici de partit”, va assegurar Ibon Navarro, que va lloar la millora. “S’ha fet una bona feina després del descans, però ha aparegut AJ Slaughter. Hem jugat molt tou i a la segona part ja havíem arribat tard. També ha irromput el talent que el Betis té a cabals”. Un periodista andalús va fer una primera pregunta sobre l’actuació de la tripleta arbitral i la resposta del tècnic basc va ser un atac cap al seu equip. “La nostra primera part, que és la que puc controlar, és pitjor de l’actuació arbitral que per a mi no han estat decisius.”