“Crans-Montana”. Així mateix ho va anunciar, amb un cartell a la mà, el president de la Federació Internacional d’Esquí (FIS), Johan Eliasch. L’estació suïssa tornarà a acollir un Campionat  del Món d’esquí alpí i ho farà per segon cop, recordem que la primera vegada va ser el 1987. Aquell any hi va haver resultats històrics per als esquiadors suïssos, amb 14 metalls, inclosos 8 ors. Per tant, el somni d’Andorra 2027 queda ajornat, ja que es tornaran a postular per acollir el del 2029. 
El Consell de la FIS, format per setze membres i dos representants dels esquiadors, van donar un total d’11 vots a Crans-Montana, 3 a Narvik (Noruega),  3 a Andorra i només 1 a Garmisch-Partenkirchen (Alemanya). Tot es va decidir a la primera ronda en el Congrés que s’està celebrant a Milà (Itàlia) i que va comptar amb la presència in situ de David Hidalgo, director general; Santi López, director esportiu de la candidatura Andorra 2027; i dos membres de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE), el gerent Carles Visa i el vicepresident, Patrick Tourssaint. “Andorra insistirà fins a aconseguir-ho. S’obre un pròxim objectiu, la candidatura al Campionat del Món del 2029. L’equip i el país posarà tot el seu esforç, capacitat, il·lusió i professionalitat perquè el Campionat del Món es pugui celebrar a Andorra”, va reconèixer Hidalgo, que va destacar tota la tasca realitzada. “Hem presentat un projecte solvent i innovador des del punt de vista d’aportar conceptes que fins ara no s’han vist en cap esdeveniment de la FIS”.
Josep Pepi Pintat, president de la FAE, va llora la feina feta des de Milà. “S’ha presentat un projecte molt sòlid”. 
Qui no va estar a Milà va ser Sílvia Riva, però va seguir-ho des d’Illa Carlemany, on es va instal·lar una pantalla per presenciar el Congrés de la FIS. “És una feina de més d’un any de l’equip i de l’oficina tècnica i es valora molt positivament. Sabíem que podia passar, i en aquest cas Suïssa és la guanyadora. Un país de molta experiència en aquesta organització. Igualment, la candidatura d’Andorra està molt valorada. Hem tingut un feedback molt positiu i de quina ha estat la rebuda pels membres de la FIS”, que també parla del futur. “S’ha de seguir treballant, i el que és important és que Andorra segueix vinculada per acollir Copes d’Europa i Copes del Món i per seguir projectant el país a través de la neu”. I missatge optimista: “Una de les majors virtuts que tenim com a país és sempre seguir avançant i fent passes endavant. El millor missatge que podem enviar és que tenim més temps per millorar la candidatura i que volem ser candidats en una altra ocasió”. 
Joan Verdú, esquiador de la FAE i vigent campió d’Europa de gegant, va ser un dels primers a posar-se les mans al cap quan va escoltar el nom de Crans-Montana. “Ara mateix estic una mica de bajón, com tots imagino. Simplement des del meu punt de vista i com a esquiador no tenim res a envejar a la resta de candidatures. He estat a totes les pistes que es presentaven i puc dir que a nivell de perfil de pista i d’organització no tenim res a envejar. Potser en ser la primera vegada que ens presentàvem ens ha anat en contra.” També va parlar del futur. “S’ha de seguir treballant i és un objectiu que tard o d’hora estic 100% convençut que aconseguirem. Des del meu punt de vista i la meva posició intentaré aportar el meu granet de sorra en aquesta causa. Intentant fer el meu millor esquí possible. El 2029, no en tinc cap dubte, serà una altra cosa”.
La candidatura andorrana va ser l’última aspirant per exposar el projecte, per darrere de Crans-Montana, Garmisch-Partenkirchen i Narvik. De fet, les dues primeres ja havien presentat candidatura per al 2025. En les últimes 48 edicions anteriors només en una ocasió es va atorgar la seu a una candidatura debutant.
Després de Courchevel-Méribel el 2023 i Saalbach el 2025 tocarà Crans-Montana el 2027. Qui serà la seu el 2029? Ara per ara, Andorra té com a objectiu més immediat acollir les finals de la Copa del Món el 2023 perquè la FIS continuï posant els seus ulls al país.