Supercopa i Lliga Viatges Pantours per a l’FC Encamp i Trofeu Canut per al SAE Sant Julià. Els encampadans es van quedar sense el ple de títols i els lauredians van aconseguir fer tronollar l’hegemonia del gran dominador de les competicions de futbol sala del país en els últims anys. El segon equip del CE Sant Julià es va imposar a la tanda de penals per 6 a 7 després d’acabar els 40 minuts de partit amb un empat a 4. El veterà porter, de 39 anys, Àlex Palau va ser el jugador del partit per les seves grans aturades i també pels seus gols decisius, un durant el matx i l’altre en la tanda de penals.
La final del 33è Trofeu Canut va tenir un SAE Sant Julià sota mínims per les baixes i que aguantava a mitja pista sense anar a buscar els encampadans després dels tres resultats negatius: un a la Supercopa i dos a la Lliga Viatges Pantours. Al minut 2, Carlos Barbosa, que s’enfrontava al seu exequip, va obrir la llauna després de recollir un refús d’Àlex Palau a xut de Marçal Raventós. Els de Joan Foix van reaccionar amb una defensa sòlida i contracops ràpids. De fet, al minut 8 va arribar l’empat amb un contracop conduït per l’incombustible Nacho Llamas i finalitzat per un altre veterà, Óscar da Cunha.
La remuntada es va certificar al minut 13 amb un gran gol d’Aitor García després d’un fora de banda tret per Jorge Dias. Abans del descans, Àlex Férriz, que també jugava contra el seu exequip, va empatar aprofitant un error d’Hugo Geada. A 31 segons de marxar als vestidors,
2 a 3 de Llamas, que va convertir una assistència de Jorge Dias. Dos jugadors que van ser de gran nivell a la Divisió de Plata del futbol sala espanyol. Marçal Raventós va empatar, però els àrbitres van considerar que el gol estava fora de temps.
A la represa, el SAE Sant Julià va continuar amb la seva seriositat i solidaritat defensiva a la pista i el 2 a 4 el va marcar el porter Àlex Palau de porteria a porteria. El tècnic encampadà Lluís Cruz va apostar per la tàctica de porter-jugador amb Marçal Raventós i li va anar d’allò més bé, perquè va empatar amb gols del mateix Marçal Raventós –un altre exlauredià– i Àlex Férriz. Els pals van evitar el triomf lauredià i en la tanda de penals va fallar el penal decisiu el jove Sergi Silva amb una gran aturada d’Àlex Palau, i el porter dels lauredians va convertir el penal definitiu. Aquest és el primer títol del SAE Sant Julià.
Un club que aspira a trencar l’hegemonia encampadana. Primer pas...