Irineu Esteve, a Oberstdorf (Alemanya), on disputa el Campionat del Món. Foto: FAE

També enlluerna en el Mundial

V. D.
Millor resultat a un Campionat del Món d’esquí de fons a Oberstdorf (Alemanya). Esteve continua enlluernant i ahir va assolir la quinzena posició als 15 quilòmetres patinadors. El corredor de la FAE va fer un temps de 35’07”7 per acabar a 1’19” del primer classificat, el noruec Hans Christer Holund. De fet, el podi d’aquesta prova del Campionat del Món va ser totalment noruec, amb  Simen Hegstad Krueger segon i Harald Oestberg Amundsen, tercer. Darrere dels noruecs van arribar dos esquiadors de fons russos, Alexander Bolshunov i Artem Maltsev, i després ja corredors de Suècia, també Noruega i Rússia, Suïssa i França. Tot seguit i en quinzena posició, l’andorrà Irineu Esteve. A més a més, va superar esquiadors de fons amb millor rànquing mundial com el francès Maurice Manificat o els finlandesos Perttu Hyvarinen o Livo Niskanen, aquest és el vuitè del món en distància.
El seu millor resultat en un Campionat del Món, abans de la prova d’ahir, va ser un 20è lloc el 2019 a Seefeld a la prova Skiathlon. “Crec que podem estar molt contents de la cursa. Ha sortit tot bastant bé. Els esquís eren ràpids i les sensacions han estat força bones. Veure’m a la pròxima competició”, va assegurar Esteve, que diumenge afronta els 50 quilòmetres per tancar el Campionat del Món d’Oberstdorf.
L’entrenador d’Esteve, Joan Erola, va lloar el corredor de la FAE. “Ha estat molt bona cursa, i això que ha estat una setmana complicada perquè arrossegava una mica de molèsties a l’esquena i no ha estat fàcil per a ell. S’ha recuperat psicològicament i físicament per poder preparar aquesta prova”, va dir Erola, que sens dubte recorda que ha estat el millor resultat d’ Esteve en un Campionatdel Món. “Ho ha fet molt bé i ha esquiat força bé. Podem estar molt contents perquè aquest és, fins ara, el millor resultat que ha fet ell en un Mundial”.

Àxel Esteve, 23è al gegant del Nacional de Lituània

En esquí alpí, Àxel Esteve va ser el millor andorrà al gegant del Nacional de Lituània que es va disputar ahir a l’estació italiana de Pozza di Fassa. Esteve va aconseguir la 23a posició amb un crono d’1’41”38, a 2”31 del primer classificat, el lituà Andrej Dukarov. També va competir Àlex Rius, que va acabar en 40è lloc, a 6”76 del primer.
Per la seva banda, a Alpe d’Huez es va realitzar un eslàlom FIS amb presència d’Íria Medina i també Carla Mijares. Les dues no van completar la primera mànega de la prova. El triomf final va ser per a la francesa Kenza Lacheb, que va completar fent un temps d’1’48”02.