Teixidó signa una meritòria 13a plaça en el diluvi del Trofeu Scaccabarozzi

Tots els corredors que van prendre part en l’última cita de les sèries mundials la recordaran durant temps. Les condicions meteorològiques extremes que s’hi van viure van suposar que completar el traçat fos tot un repte. El que es va poder classificar en millor posició va ser Ferran Teixidó.

Les fortes pluges, a les quals s’hi ha de sumar el fred, van fer témer per la disputa de la prova, però finalment els organitzadors van decidir canviar el recorregut del Trofeu Scaccabarozzi-Sentiero delle Grigne. Va passar dels 43 quilòmetres i els 3.200 metres de desnivell que estaven programats inicialment a 30 quilòmetres i 1.500 metres.

L’important aiguat que queia feia que el terreny estigués enfangat, cosa que encara complicava més les coses. I també va fer que els itineraris tornats a marcar no fossin del tot clars, així que un bon nombre de corredors es van perdre. Un dels principals afectats va ser Òscar Casal. Estava fent una cursa impecable, en la sisena plaça, quan es va perdre amb un grup d’atletes. Li van marcar un camí a seguir fins a arribar a la meta, però va quedar desqualificat perquè no havia passat per un punt de control en aquest tram.

Teixidó va superar les condicions de la prova per concloure en la 13a posició, amb un crono de 2.44.22 hores. “Ha estat tota una aventura acabar aquesta cursa. S’ha convertit en molt dura”, va admetre el corredor de la Federació Andorrana de Muntanyisme.

Dels quatre nacionals només un altre la va finalitzar. Va ser Marc Casals, que va entrar a continuació, un segon després. Tampoc va poder completar el traçat Lluís Sanvicente, que es va veure obligat a abandonar cap al quilòmetre 10. “No em trobava bé”, va assenyalar Sanvicente, que també es va veure superat pel mal temps: “Mai havia vist una cursa amb unes condicions meteorològiques així.”

El que es va adaptar millor a les circumstàncies extremes de la meteorologia va ser l’escocès Tom Owens, que es va imposar amb un registre de 2.23.54. La segona posició la va ocupar l’italià Stefano Butti (2.24.13), mentre que l’aragonès Luis Alberto Hernado va completar el podi amb 2.24.31.