L’equip nacional de trial de la FMA celebrant el podi del Trial de les Nacions a Gouveia. Foto: FMA
Els pilots de l'equip nacional celebren la tercera posició. Foto: FMA

Tercers del món

De passar de lluitar per no acabar en l’última posició a assolir podi. L’equip de la Federació Motociclista d’Andorra (FMA), format pel veterà i experimentat Xavi Casas (42 anys) i els joves Jordi Lestang (16 anys) i Gaudi Vall (17 anys) va assolir la tercera posició en la categoria Internacional Trophy del Trial de les Nacions que es va disputar durant el cap de setmana a Gouveia (Portugal).
Els pilots andorrans van sumar un total de 19 punts de penalització i només van ser superats per la campiona, Noruega, que va sumar 5 punts de penalització. La segona va ser la República Txeca, amb 12 punts. Fora del podi es van quedar, sorprenentment, els Estats Units, amb 22 punts de penalització. “No esperàvem que acabaríem lluitant pel podi. Per tant, estem que no ens ho creiem. És història, ja que hem passat de lluitar per no quedar últims a fer un podi. Tots els països participants s’han quedat molt sorpresos pel nostre paper a Gouveia”, va assegurar Xavi Casas, el pilot més veterà de l’equip i que a més ha entrenat quan era ben menut els seus actuals companys: Jordi Lestang i Gaudi Vall. “Han agafat molta maduresa. Han estat alumnes meus i jo el seu professor. Hem plorat quan hem vist que els Estats Units no ens podien superar en la classificació. Són moments que recordarem tota la vida”, va dir Casas.
El pilot també va lloar els motxillers i tots els que han integrat l’equip nacional. “Tot ha anat molt bé. Molt rodat. No ha fallat res i tots han complert. Esperem que Andorra ara s’ho comenci a creure en aquest món del trial, ja que cap país ens tenia en compte”, va manifestar Casas. Un equip, amb un veterà i dos joves, que comença a alimentar la seva ambició gràcies al Trial de les Nacions.