Jordi Roca, nou capità de l’Inter Club Escaldes, aixeca la Supercopa d’Andorra després del triomf escaldenc contra l’Atlètic.

Títol... de carambola

Víctor Duaso / Foto: Interescaldes.com
Nou entrenador, una col·lecció de baixes de jugadors important, un reguitzell de fitxatges, un que torna i una banqueta amb pocs jugadors, però l’Inter Club Escaldes continua sumant títols. Un gol de carambola de Txus Rubio, que va comptar amb la col·laboració del jugador debutant Martí Riverola, va donar la tercera Supercopa d’Andorra consecutiva al club escaldenc, que enguany dirigeix l’andalús Juan Velasco.
El vigent campió de lliga es va imposar per 2 a 1 a l’Atlètic Club Escaldes de Fede Bessone, que va afrontar el partit des del minut 51 amb inferioritat numèrica per l’expulsió per vermella directa a Javi Morales.
El partit no podia començar millor per als de Juan Velasco. L’Inter tindrà un segell ben diferent del de les últimes temporades i això mateix es va notar en el primer gol del partit. Al minut 6, un contracop liderat per Domi Berlanga va suposar el gol d’Iñigo Sánchez. L’extrem de Tànger va marxar en velocitat del seu rival per la banda esquerra i la seva centrada la va convertir en gol Iñigo Sánchez. Els primers 45 minuts van comptar amb la possessió estèril de l’Atlètic Club Escaldes i sense ocasions de gol remarcables. Al descans, 1 a 0 a favor de l’Inter Escaldes.
A la represa, els de Juan Velasco van continuar fent una feina sòlida al terreny de joc del Centre d’Entrenaments de la FAF i al minut 51 es van quedar amb un jugador més per l’expulsió a Javi Morales per vermella directa. L’exjugador del Sevilla, l’Espanyol i l’Atlètico Madrid i extècnic de la UE Santa Coloma va donar entrada al canari Aridai Cabrera en lloc de Domi Berlanga. Dos minuts després, l’àrbitre Antoine Chiaramonti va xiular penal sobre Víctor Maffeo i Aleix Cisteró el va transformar, tot i que Adrià Muñoz va estar a punt d’aturar-lo.
Fede Bessone, amb l’empat a 1, va donar entrada al debutant Martí Riverola. Un canvi que es va donar entre exjugadors de primera divisió, ja que va sortir del terreny de joc Víctor Pérez. També va entrar Hamza per Xavi Puerto. Al minut 68, Aridai Cabrera de jugada individual va enviar un xut sec a l’exterior de la xarxa. Tres minuts després, l’Atlètic va avançar-se en el marcador amb un xut sec de Jorge Bolívar que va refusar Adrià Muñoz.
Quan tot estava predestinat a una tanda de penals, va arribar al minut 94 el gol del triomf de l’Inter Club Escaldes. Un xut o una centrada força llunyana de Txus Rubio va ser desviada per Martí Riverola i tot plegat va despistar el porter Víctor López: la pilota va anar directa cap a la xarxa. Només treure del mig del camp, els de Bessone van estar a punt d’enviar el partit a la tanda de penals amb una centrada per la dreta de Víctor Maffeo, que no va trobar rematador. De fet, Hamza no va arribar-hi per ben poc.
Aquesta és la tercera Supercopa d’Andorra consecutiva per a l’Inter Club Escaldes després de vèncer per 2 a 1 la UE Sant Julià, per 2 a 0 l’FC Santa Coloma i per 2 a 1 l’Atlètic Club Escaldes. L’MVP del partit va ser Txus Rubio. El seu gol de carambola va tenir molt a veure en la victòria d’un partit més aviat lleig i molt similar a un matx de pretemporada. El proper diumenge comença la Lliga Multisegur Assegurances i l’Inter Club Escaldes buscarà defensar el seu títol.

2- INTER CLUB ESCALDES: Adrià Muñoz, Txus Rubio, 'Chete', Raúl Feher, Roger Marcé, Pau Bosch ('Viti', 89'), Jordi Roca, 'Domi' Berlanga (Aridai Cabrera, 56'), Iñigo Sánchez, 'Hulk' Artigas i Sasha (Ángel de la Torre, 67').

1- ATLÈTIC CLUB ESCALDES: Víctor López, Aleix Cisteró, Àlex Sánchez, Javi Morales, Víctor Maffeo, Víctor Alonso, Víctor Pérez (Martí Riverola, 66'), Xavi Puerto (Hamza, 66'), 'Rodri', Álex Martínez (Gemelson, 75') i Jorge Bolívar.

ÀRBITRE: Antoine Chiaramonti. Grogues a 'Hulk' Artigas, Iñigo Sánchez, 'Domi' Berlanga, Jordi Roca i Txus Rubio –Inter Club Escaldes– i Aleix Cisteró i Martí Riverola i vermella directe a Javi Morales (51') –Atlètic Club Escaldes–.

GOLS: 1-0 Iñigo Sánchez (6') –descans–; 1-1 Aleix Cisteró, de penal (58') i 2-1 Txus Rubio (94').

LLOC: Centre d'Entrenaments de la FAF 1. Es va guardar un minut de silenci per José Barbosa.