Clevin Hannah no va tenir el seu millor dia a la pista on va jugar per primera vegada a la Lliga ACB, Badalona. Foto: ACB Photo / D. Grau

Toca esperar una carambola

V. D.
Carambola o fora del play-off pel títol. El BC MoraBanc, castigat per les dues últimes baixes, la de Tyson Pérez per lesió i Tunde Olumuyiwa per angines, deixa de dependre d’ell mateix per estar entre els vuit primers. Això sí, arriba viu –d’aquella manera– a l’última jornada. Els d’Ibon Navarro, amb les baixes de Moussa Diagne, Haukur Palsson, Tomasz Gielo, Nacho Llovet, Tyson Pérez i el dubte de Tunde Olumuyiwa, necessita guanyar diumenge (18.30 hores) el cuer i ja descendit a LEB or, l’Acunsa GBC, i esperar que l’Herbalife Gran Canària perdi a la pista del Coosur Reial Betis i l’Unicaja també caigui derrotat contra el Reial Madrid. La vuitena posició queda a expenses d’un petit miracle. I tot després de perdre per 99 a 92 contra el Joventut Badalona. Els de Navarro perdien de 20 i els últims cinc minuts van estar a punt d’empatar el partit. Finalment, el fluix paper d’alguns jugadors i les baixes van tornar a passar factura. Quan hi ha tantes baixes alguns s’han de multiplicar, però no van oferir la seva millor versió.
El Joventut Badalona, amb la necessitat d’acabar sisè per evitar el Barça al play-off pel títol, va sortir a la pista endollat i va saber treure suc a les dues últimes baixes interiors del BC MoraBanc. La lluita pel rebot va ser desigual i els primers 8 minuts de partit van comptar amb el domini, en totes les facetes del joc, de l’equip dirigit per Carles Durán. Els dos equips van trigar dos minuts a anotar. Primer va ser David Jelínek amb un triple força llunyà sobre la botzina. A l’altre costat de la pista li va respondre, també des de la línia de 6,75, Albert Ventura. A partir de llavors, el parcial va ser d’11 a 3 els primers cinc minuts i amb 8 a 1 en rebots. Els badalonins van baixar la persiana en defensa i als de Navarro els van faltar idees. Cada cistella era com picar pedra. L’entrada de Malik Dime els va donar consistència al joc interior, però el senegalès ràpidament va sumar dues faltes. El parcial de 2 a 9 va situar el 18 a 15, però quatre punts seguits de Brodziansky van tancar el primer acte amb el 22 a 15. Les baixes en el joc interior es començaven a notar. 14 a 4 en punts interiors favorable als de Carles Durán.
Als 10 minuts següents, el Joventut va agafar diferències a l’electrònic de fins a 14 punts amb el 44 a 30. L’encert d’Artsiom Parakhouski, que acaba de ser pare, va ser cabdal per continuar a dins del partit. Dos tirs lliures de Hannah, dos punts de Parakhouski que va fallar l’addicional i una cistella de Senglin sobre la botzina van deixar un tranquil·litzador 44 a 36 i el +14 en un +8. El domini en el rebot: totalment clau, amb un 20 a 11.
La inspiració ofensiva del Joventut Badalona va ser l’autèntic malson del MoraBanc. Neno Dimitrijevic dirigia, Pau Ribas anotava i liderava l’equip i Brodziansky va comptar amb el seu millor dia. Els badalonins van veure l’anella més gran que una piscina. Van anotar un 4 de 4 en triples amb dos de Pau Ribas. Els de Navarro també van sobreviure –per dir-ho d’alguna manera– a cop de triple amb un 5 de 8. Els 33 punts anotats dels badalonins en aquests 10 minuts van ser un llast, però el MoraBanc mai va perdre la cara al partit. Això sí, va arribar a patir una diferència de 20 punts a falta de cinc minuts per al final. Va començar l’últim quart amb un 77 a 65 desfavorable i a l’últim quart, entre alley-hoop i  bon espectacle ofensiu del Joventut va arribar el 90 a 70 (+20). Un parcial de 3 a 19 va ressuscitar els de Navarro. Sergi García va clavar dos triples consecutius que van deixar el 97 a 92 a un minut per al final. A 18”, el base mallorquí va fallar un triple que hauria pogut suposar el 97 a 95. Ventura no va fallar des de la línia de tir lliure (99 a 92). Sergi García ho va intentar amb un triple a la desesperada, però va fallar. El play-off, pendent d’una carambola.

Navarro: “Gran Canària és el que té més opcions”

Play-off, en perill. La derrota contra el Joventut Badalona deixa el BC MoraBanc pendent de dos partits i també del seu per classificar-se. Ibon Navarro ho té ben clar. “Ara tot està a les mans del Gran Canària. Juguen contra un rival que està quasi de vacances. Que em disculpin, ja que són professionals, però no es juguen res de res. Veure’m què passa. Sigui com sigui, Gran Canària és l’equip amb més opcions d’acabar vuitè”. El tècnic vitorià es va mostrar reivindicatiu. “Fa 14 dies estàvem morts i els últims 15 dies els jugadors ens han portat fins aquí, amb possibilitats encara de classificar-nos. Diumenge ens tocarà oferir el millor partit possible a la nostra afició, que tornarà al Poliesportiu”, va manifestar.

JOVENTUT BADALONA: Ferran Bassas (12), Pau Ribas (14), Albert Ventura (15), Conor Morgan (7) i Birgander (10) -cinc inicial-; Dimitrijevic (10), Ante Tomic (10), Dawson (6), Brodziansky (15), Joel Parra (2) i Arnau Parrado (0).

BC MORABANC ANDORRA: Hannah (9), Jelínek (13), Oriol Paulí (12), Bandja Sy (14) i Parakhouski (9) -cinc inicial-; Senglin (5), Kulvietis (3), Malik Dime (10), Sergi García (15) i Guille Colom (2).

ÀRBITRES: Antonio Conde, Arnau Padrós i Alfonso Olivares. Eliminats per cinc faltes personals Dawson -Joventut Badalona- i Oriol Paulí -BC MoraBanc-.

PARCIALS: 22-15, 44-36 -descans-; 77-65 i 99-92.

LLOC: Palau Municipal d’Esports de Badalona. Sense públic.