Retorn cap a Espanya i cap a la Superlliga –la màxima competició de vòlei a Espanya–. Xavi Folguera, als seus 35 anys, està donant els últims espeternecs a l’elit i signa per un any amb el Club Voleibol Melilla Ciudad del Deporte. “Estic molt emocionat de formar part del Melilla i espero contribuir a l’èxit de l’equip i assolir grans reptes la pròxima temporada”, va assegurar en el comunicat del club presidit per Abdelilak Mohamed. El màxim mandatari el va lloar. “Estem encantats de donar la benvinguda a Xavi a l’equip. La seva experiència i habilitats com a col·locador seran fonamentals per al nostre èxit el curs vinent”.
El jugador andorrà arriba procedent del Lindemans Aalst, de la màxima competició de Bèlgica. Allà va fer una gran temporada després de finalitzar tercers a la màxima competició del vòlei belga i classificació per disputar competició europea. També va jugar les semifinals de Copa i va aconseguir quatre MVP’s –tres de consecutius–. 
El veterà col·locador torna a una competició que coneix prou bé i on ha defensat les samarretes del Numancia, l’Eivissa, l’Unicaja Almeria –va guanyar la Superlliga–, el Terol –es va fer amb la Supercopa d’Espanya– i el Río Duero Sòria. Aquest serà el seu sisè equip a Espanya. També té experiència en lligues de fora d’Espanya en passar per l’AXIS Guibertin en Bélgica (2015), el Volley Menen en Bélgica (2017 - 2019), el Noliko Maaseik en Bélgica (2019) i el Lindemans Aalst.