El pivot senegalès del BC MoraBanc, Moussa Diagne, va tornar a jugar vuit mesos després de patir una altra lesió.Foto: Facundo Santana

Torna el basquet i... Moussa

Vint-i-tres dies sense trepitjar el parquet, sense el so de les vambes relliscant a la pista ni de quan la pilota entra per la cistella i la xarxa. El BC MoraBanc, després de patir un brot de coronavirus que va afectar 14 membres de la plantilla i el cos tècnic, va tornar a jugar per vèncer per 82 a 69 el Telenet Giants Antwerp belga, el cuer del grup C de l’EuroCup, que encara no ha guanyat cap partit en aquesta EuroCup. A més a més, després de vuit mesos sense fer-ho també va tornar a jugar Moussa Diagne. El pivot senegalès va jugar 10’15” i va donar un bon ensurt en finalitzar el segon quart, però només va ser un cop al genoll que l’obligarà a descansar avui abans de viatjar a Gran Canària.
El BC MoraBanc va semblar no haver notat la inactivitat, especialment per la bona posada en escena: a cop de triple. Quatre encerts des de la línia de 6,75 de quatre jugadors diferents: Sergi García, Senglin, Jelínek i Nacho Llovet. L’electrònic mostrava un 14 a 5, però el Telenet Giants Antwerp, desencertat en atac a l’inici, va començar a tenir les idees més clares en atac i el pivot Ibrahima Faye va liderar un parcial d’1 a 10 dels belgues fins a l’empat a 15. El parcial del Telenet Giants Antwerp va acabar amb un triple de Tomasz Gielo. A 2’34” per acabar el primer quart va tornar, després de vuit mesos de lesió, Moussa Diagne. El primer acte va acabar amb una safata de Sergi García sobre la botzina pel 24 a 17.
Al segon quart, la parella formada per Jenkins –des de l’exterior– i per Faye –a l’interior– van aguantar dins del partit els belgues amb mínimes diferències, però després del 29 a 28 i un triple de Senglin, el BC MoraBanc va fer un parcial de 14 a 3 pel 50 a 37. Dos triples de Tyson Pérez i una estratosfèrica esmaixada de l’internacional espanyol, amb passaport dominicà, va ser el més destacable d’aquest parcial. Al descans, ensurt total, ja que Moussa Diagne va demanar el canvi, tot i així, es va quedar en això, un ensurt, ja que va tornar al tercer quart. A la represa, 50 a 38 i un BC MoraBanc fluid en atac.

INSPIRACIÓ DE JELÍNEK
La fluïdesa que hi va haver en els dos primers quarts es va perdre en el tercer període, i això que els d’Ibon Navarro van començar guanyant de 20 punts de diferència amb el 58 a 38. Tot seguit, el BC MoraBanc va cometre errors no forçats en atac i també es va carregar de faltes. El Telenet Giants Antwerp va eixugar la diferència fins als 10 punts (60 a 50). A 3’14” per al final va tornar a pista Moussa Diagne i la seva lesió va quedar en només un cop al genoll. Al final del tercer acte, 64 a 54.
A l’últim quart va tornar la millor versió del BC MoraBanc. Va ofegar el Telenet Giants Antwerp amb un Moussa Diagne hiperactiu a la banqueta que no va parar d’animar els seus jugadors. Ofensivament, l’equip va estar liderat per un dels pocs que no es va contagiar, David Jelínek, que va anotar 20 punts amb 4 de 5 en tirs de 2 i 4 de 9 en triples. Retorn amb victòria i també de l’ànima de l’equip: el bo de Moussa Diagne. Ara ja toca pensar en clau ACB.

Ibon Navarro: “Era un partit important per agafar sensacions”

Tercera victòria a l’EuroCup i un toc de tranquil·litat després de 23 dies d’inactivitat competitiva. El tècnic basc del BC MoraBanc va mostrar-se satisfet pel triomf de l’equip en aquest partit recuperat de la jornada 7 i posposat pel brot de Covid-19 a la plantilla. “Hem fet el partit que esperàvem. Amb alguns alts i baixos. Era un partit important, especialment per agafar sensacions. A més a més, ha pogut tornar Moussa Diagne. Ha estat un primer pas a tots els nivells”, va assegurar Navarro, que va parlar també de les variants tàctiques situant Tyson Pérez en molts moments del partit d’aler per la baixa de Haukur Palsson, l’últim positiu que ja va donar negatiu i que van reservar. Tampoc va jugar l’aler pivot Bandja Sy, que continua lesionat. “No ha estat Palsson i hem situat Tyson d’aler. Hem buscat una rotació més al joc exterior”. També va parlar del retorn de Moussa Diagne. “L’he vist normal. Evidentment, sense ritme.”

82- BC MORABANC ANDORRA: Sergi García (8), Senglin (8), Jelínek (20), Nacho Llovet (7) i Dime (0) –cinc inicial–; 'Tunde' (4), Oriol Paulí (11), Gielo (8), Hannah (3), 'Tyson' Pérez (10), Moussa Diagne (1) i Guille Colom (2).

69- TELENET GIANTS ANTWERP: 'Speedy' Smith (8), 'Steph' Branch (10), Kesteloot (2), Dudzinski (2) i Faye (22) –cinc inicial–; Jenkins (18), Rogiers (0), Bleijenbergh (7), Donkor (0) i Van Den Eynde (0).

ÀRBITRES: Robert Lottermoser, Hugues Thepenier i Tomasz Trawicki. Sense eliminats.

PARCIALS: 24-17, 50-38 –descans–; 64-54 i 82-69.

LLOC: Poliesportiu d'Andorra. Sense públic