Codi Miller-McIntyre defensat per Zemaitis ahir al Poliesportiu d’Andorra.
Sergi García deixa el MoraBanc.

Triomf amb desconnexió final

M.S./ Fotos: Martín Imatge

El BC MoraBanc Andorra va sumar ahir la seva cinquena victòria a l’Eurocup en superar el Lietkabelis Panevezys lituà per 81-76 en un matx on els d’Ibon Navarro van arrencar freds i amb imprecisions, que van saber capgirar amb solvència i que van estar a punt de llançar en una desconnexió incomprensible al darrer quart.

I és que després de dos minuts sense anotar i un parell de pilotes perdudes d’Arteaga, Miller-McIntyre va tallar el parcial inicial de 0-4 dels lituans des de més enllà del 6.75. Els andorrans tenien dificultats per aturar Gagic dins la zona i els costava anotar en atac. No obstant això, tampoc els homes de Nenad Canak estaven massa encertats i a poc més de tres minuts per a la fi del primer quart l’electrònic reflectia un pírric 11-15 encara favorable als lituans. Un parcial de 12-0 amb dues cistelles consecutives de Miller-McIntyre i Crawford després de robar la pilota, i dos triples de Noua i un bàsquet de Tunde van situar el 23-15 a 1.22 a la fi del quart final, abans d’una tímida reacció del Lietkabelis que va ajustar el marcador en tancar el període (25-19).

Al segon quart, els tricolors van apretar en defensa i malgrat que els lituans es van acostar fins al 25-23, de mica en mica els de Navarro van anar obrint forat a l’electrònic gràcies a un Noua que continuava fi des del triple, i de Paulí, que va anotar tot el que va llançar i que va situar el 48-36, la màxima diferència fins aleshores, a 2.19 per al descans, on es va arribar amb un clar 53-40 en el marcador.

La tònica es va mantenir a la represa i malgrat el 2-6 inicial favorable als lituans, que van sortir amb força per mirar de retallar diferències i entrar de nou dins el matx amb un Gagic que feia i desfeia al seu gust a la pintura malgrat l’acumulació de faltes personals, els andorrans, liderats per Crawford, que va encadenar dos triples consecutius, van saber mantenir l’avantatge  per sobre dels deu punts. I no només això, sinó que van poder ampliar-la fins als 15 al final del quart (72-57) gràcies a dos triples més de Morgan, que va prendre el relleu anotador de Crawford en el tram final del període.

A partir d’aquí, i com ja ha passat en més d’una ocasió aquesta temporada, els de Navarro van desaparèixer de la pista i van estar a punt de llençar un partit que havien dominat. I és que tret de la cistella inicial de Mekel per situar l’electrònic en un 74-57, no es va veure res més al parquet de la Bombonera. Manca d’intensitat defensiva, desencert i desconcert en atac i únicament salvats perquè els lituans no van saber acabar de remuntar el partit. Gagic i Orelik van posar el 74-68 a poc més de tres minuts i mig per al final i no van igualar el matx perquè van desaprofitar dos triples consecutius després de dos atacs fallits més dels andorrans. I a partir d’aquí el sainet final. Partit aturat més de deu minuts per un problema de la tripleta arbitral amb la taula i els lituans a 3 punts a 15 segons del final (77-74). Quatre tirs lliures de Miller-McIntyre i Hannah van acabar de certificar un triomf que va perillar.

81- BC MORABANC ANDORRA: Hannah (12), Miller-McIntyre (11), 'Drew' Crawford (14), Conor Morgan (9) i Víctor Arteaga (6) –cinc inicial–; Oriol Paulí (7), 'Tunde' (6), Nacho Llovet (2), Amine Noua (9), Mario Nakic (0) y Gal Mekel (5).

76- LIETKABELIS PANEVEZYS: Radicevic (8), Lipkevicius (6), Kalaitzakis (13), Orelik (23) i Gagic (11) –cinc inicial–; Maldunas (7), Zeimaitis (3), Berzins (2) i Dovydas Giedraitis (3).

ÀRBITRES: Saso Petek, Luka Kardum i Kristaps Konstantinovs. Eliminat per cinc faltes personals Kalaitzakis –Lietkabelis Panevezys–.

PARCIALS: 25-19, 53-40 –descans–; 72-57 i 81-76.

LLOC: Poliesportiu d'Andorra. 932 espectadors.

Sergi García fitxa dos mesos pel Gran Canària

Adeu a Sergi García. El base mallorquí, de 24 anys, va arribar ahir a un acord amb el BC MoraBanc per rescindir el seu contracte, que finalitzava el 30 de juny i fitxa pel Gran Canària (tal com va avançar GC Basket News). El director d’orquestra, que va arribar l’estiu del 2020 al club andorrà procedent del Baskonia, va jugar el seu últim partit amb els d’Ibon Navarro el 2 d’octubre a la pista de l’Hereda San Pablo Burgos. Després es va lesionar i el club va fitxar Gal Mekel com el seu substitut fins a final de temporada. Una vegada es va recuperar no va entrar en cap de les convocatòries de Navarro i el Gran Canària el fitxa per només dos mesos per ser el substitut del lesionat, Andrew Albicy (ex-BC MoraBanc). Això sí, Sergi García té una opció al seu contracte de continuar lligat als canaris fins a final de curs.