Últim capítol del conte de l’EuroCup. Quatre partits del Top-16, quatre derrotes i eliminats sense cap tipus d’opció de classificar-se per als quarts de final. El BC MoraBanc Andorra va naufragar, de manera totalment incomprensible, després de dominar per 52 a 58 cap al final del tercer quart. Després, els de Luis Casimiro van apretar les dents i van situar-se a l’inici de l’últim quart amb un 75 a 68 per tancar el partit amb el definitiu 84 a 75. Els d’Ibon Navarro van desaparèixer quan havien fet el més complicat, és a dir, remuntar nou punts de diferència i, a més a més, provocar nerviosisme en l’afició malaguenya. De cop i volta, els andorrans van deixar de fer les coses bé i van acabar entregant-se caient eliminats de la competició europea de manera prematura. Ara queda la Copa del Rei, també a Màlaga, i la Lliga ACB amb la classificació per al play-off pel títol entre cella i cella. Mentrestant, el base madrileny de l’Unicaja Màlaga, Jaime Fernández, va consumar la seva revenja contra un dels seus ex-equips ACB amb 18 punts, 2 rebots, 4 assistències i 19 de valoració. El millor dels andorrans va ser el temporer Martin Krampelj amb 10 punts i 16 de valoració i està a punt de finalitzar contracte.
El partit de caixa o faixa per al BC MoraBanc al Top-16 de l’EuroCup. Els d’Ibon Navarro no van fer una bona posada en escena amb un atac dubitatiu per errors no forçats i en alguns casos per la bona defensa de l’Unicaja Málaga. Els de Luis Casimiro, força fins en atac, van clavar un parcial de 17 a 8 amb set punts de Jaime Fernández. La millor notícia va ser la segona falta personal xiulada a Deon Thompson. El tècnic basc va fer un triple canvi donant entrada a Hannah, Jelínek i Dejan Todorovic. Tot seguit, Ibon Navarro va demanar un temps mort i Hannah va clavar una puntada de peu a una ampolla que va anar directe cap al públic. Impotència total després d’un inici amb molts dubtes. Els andorrans van despertar un xic amb dos punts i un triple de Jelínek i una esmaixada de Krampelj després d’una assistència mirant a un altre costat de Todorovic per acabar el primer acte amb un 21 a 15.
La reacció del MoraBanc va arribar al segon quart i amb un parcial de 2 a 7 es van situar a només quatre punts (28 a 24). La selecció de tir començava a ser millor i la inspiració ofensiva de Dejan Todorovic (12 punts) va mantenir les distàncies de quatre punts fins al triple de Krampelj que va apropar als d’Ibon Navarro a només un punt (38 a 37) a tres minuts per al descans. El tècnic de l’Unicaja Màlaga, Luis Casimiro, va demanar temps mort. Ara li tocava a ell no estar massa satisfet amb el rendiment dels seus jugadors. Després del temps mort, parcial de 4 a 0 amb dos tirs lliures convertits per Jaime Fernández i dos punts de Thompson, però els d’Ibon Navarro van confirmar el seu bon segon quart i van tancar-ho amb dos punts de Senglin i dos també de Tyson Pérez per al 43 a 42. Un bon resultat després d’arribar a perdre el BC MoraBanc de nou punts de diferència. Molt vius per afrontar el tercer i últim quart, tot i no fer un bon partit i tenir sensacions una mica agredolces.
A la represa, els d’Ibon Navarro van continuar alimentant les bones sensacions fins a posar-se per davant en l’electrònic per primera vegada en el partit amb un parcial de 2 a 8 fins a situar el 50 a 51. Un triple de Jeremy Senglin va provocar el temps mort de Luis Casimiro. Tot seguit, el BC MoraBanc va cometre errors no forçats, però va poder tancar el tercer quart amb avantatge de dos punts (59 a 61).
Els andorrans es van ennuvolar en atac i l’Unicaja Màlaga ho va aprofitar per fer un parcial de 8 a 0 –que era de 12 a 0 sumant els quatre últims punts del final del tercer quart– amb dos punts de Rubén Guerrero i dos triples consecutius d’Alberto Díaz que situaven el 67 a 61. Els de Navarro no es trobaven en atac i començaven a llençar el partit víctima dels mateixos errors que no de l’encert del rival. Del 52 a 58 es va passar al 79 a 68 a tres minuts del final. A partir de llavors, el MoraBanc va desaparèixer i l’eliminació de l’EuroCup es va consumar. Ara queden dos purs tràmits contra el Joventut Badalona dimarts vinent al Poliesportiu d’Andorra i el Tofas Bursa en territori turc. El Top-16 ha estat un malson.

Ibon Navarro:  “Teníem il·lusió per fer-ho bé”

Ibon Navarro va voler buscar la lectura positiva de la derrota i la corresponent eliminació al Top-16 de l’EuroCup. “No és una decepció, ja que l’objectiu nostre era estar al Top-16. Això sí, ens dona una mica de pena, ja que teníem molta il·lusió dipositada en aquesta competició. Molts equips lluiten per classificar-se. L’any passat ens vam quedar fora de la Copa i enguany estem dins de la Copa, però fora del Top-16”, va dir Ibon Navarro, que va voler animar l’equip i l’afició. “No hem de conformar-nos, tot i que hem de valorar el que fem i no hem d’estar pessimistes per no estar als quarts de final”.