Juan Rubio i Felipe Dos Anjos celebren la novena victòria consecutiva en un triomf força treballat contra l'Alimerka Oviedo.
Els peluxos van tornar a sobrevolar el Poliesportiu.

Un 2022 que acaba amb somriures

Víctor Duaso / Fotos: Facundo Santana
El 2022 serà recordat com l’any fatídic del descens a LEB Or, però no hi ha més bona manera de tancar el 2022 que amb somriures i celebracions a la pista d’un BC MoraBanc que és una autèntica família i que també està farcida de jugadors que podrien jugar perfectament a la Lliga ACB. Els de Natxo Lezkano van sumar la novena victòria consecutiva –la tretzena del curs– en imposar-se per 79 a 60 a un Alimerka Oviedo que va donar guerra fins que la benzina li va durar. Avui el Zunder Palència, màxim rival dels andorrans, rep la visita de l’ICG Força Lleida. Un triomf dels lleidatans deixaria líder en solitari el BC MoraBanc al final d’aquest 2022.
Sí. A la LEB Or hi ha rivals que et poden fer un vestit a mida. Sí. L’Alimerka Oviedo, encara que estigui a la zona baixa de la segona competició del bàsquet espanyol, té jugadors amb talent. Menys pressupost, però amb ambició per sortir del pou. Marc Peñarroya, el fill del Joan Peñarroya, té caràcter i molta qualitat. Romeo Crouch, com en el seu dia Micah Speight, es vol fer un lloc al bàsquet espanyol, i la resta són treballadors i gregaris de luxe. A més a més, des de la banqueta estan liderats per un tècnic que se les sap totes: Trifón Poch. El parcial d’inici va ser de 8 a 20. Els carbayons van veure anella amb facilitat i Natxo Lezkano no va aconseguir endevinar la tecla fins que va arribar un parcial de  14 a 4 per tancar el primer quart amb un 22 a 24 desfavorable. El missatge era clar per part dels asturians: tocava picar pedra, però almenys del 8 a 20 es va passar al 22 a 24.
Els deu minuts següents el partit va entrar en un intercanvi de cistelles i també d’errors no forçats. Típic partit de LEB Or. Amb el 35 a 33, dos triples seguits de l’Alimerka Oviedo, un de Romeo Crouch i un altre de Lecesne, van situar el 35 a 39 a 1’15” del descans. Una cistella de Nacho Llovet va deixar el 37 a 39. El BC MoraBanc demanava a crits l’aparició de les seves peces més importants com Johnny Dee, Marin Maric o Czerapowicz.
A la represa, els de Natxo Lezkano van sortir amb la lliçó apresa. Van serrar les dents en defensa i van portar el rival al seu terreny. El parcial d’inici va ser de 8 a 0 amb quatre punts seguits de Mihajlo Andric. Marc Peñarroya, amb un triple, va tallar la ratxa andorrana. Això sí, aquesta vegada l’Alimerka Oviedo ja no es va sentir tan a gust a la pista. Un nou parcial, aquesta vegada de 9 a 2, va situar el 56 a 46 amb quatre tirs lliures seguits anotats per Rafa Luz i una esmaixada de Felipe Dos Anjos (14 punts, 9 rebots i 26 de valoració al final). Els de Trifón Poch es van apropar a quatre punts (56 a 50). Tot i així, un triple de Juan Rubio va posar les coses a lloc en un tercer quart on es va xiular dues antiesportives als asturians i dues tècniques per flopping al MoraBanc.
El desgast va passar factura a l’Oviedo. La dinàmica extremadament positiva del MoraBanc va acabar de fer la resta. Rafa Luz va tornar a donar una lliçó sobre el parquet amb 14 punts, 11 assistències i 26 de valoració. L’hispanobrasiler vol tornar a l’ACB per la via ràpida i no és l’únic. Aquí tots volen el mateix.

Peluixos ‘voladors’

Els peluixos voladors van tornar al Poliesportiu d’Andorra. Els 2.792 assistents del públic van col·laborar en la campanya “Entre tots fem Nadal”. Es van veure peluixos de tot tipus sobre el parquet al descans del partit entre el BC MoraBanc i l’Alimerka Oviedo. Peces petites, mitjanes i algunes de ben grans, i de tot tipus de colors. El resultat al descans no va acompanyar, però el gest de solidaritat de més d’un i de dos va ser la millor victòria. Algú que per desgràcia no tindria peluix ara en tindrà... Un gest molt bonic abans d’acabar el 2022.

79- BC MORABANC ANDORRA: Speight (4), Johnny Dee (3), Czerapowicz (5), Nacho Llovet (4) i Marin Maric (11) –cinc inicial–; Rafa Luz (14), Dos Anjos (14), Andric (12), Schreiner (6) i Juan Rubio (6).

60- ALIMERKA OVIEDO BALONCESTO: Marc Peñarroya (8), Romeo Crouch (16), Lecesne (8), Pruitt (8) i Óliver Arteaga (4) –cinc inicial–; Brown Jr. (6), Adrià Domènech (2), Thorbjarnarson (2), 'Chuso' González (4) i Comendador (2).

ÀRBITRES: Sandra Sánchez González, Èric Carrera Rosdevall i Alejandro Benavente Parra. Sense eliminats.

PARCIALS: 22-24, 37-39 –descans–; 61-50 i 79-60.

LLOC: Poliesportiu d'Andorra. 2.792 espectadors.