Inici d’una nova etapa després de 12 anys amb Suzuki i les proves d’asfalt. Joan Vinyes, amb el seu copilot Jordi Mercader, disputarà la Copa d’Espanya de ral·lis de terra al volant d’un Hyundai R5. Per tant, el pilot andorrà tornarà quinze anys després a competir en proves de terra del territori espanyol. De fet, en aquest escenari va debutar el 2005. “Els ral·lis de terra és una especialitat en la qual sempre m’he sentit molt còmode. Això sí, soc conscient que el procés d’adaptació serà necessari. Espero que sigui un camí curt per poder estar entre els més ràpids al més aviat possible”, va assegurar Joan Vinyes, que va analitzar el Hyundai. “Pilotar un vehicle d’una marca amb una llarga i reeixida trajectòria al WRC és un plus de motivació. Treure el millor rendiment de les excel·lents prestacions del Rally2 de Hyundai penso que serà el veritable repte”. 
Al seu costat seguirà Jordi Mercader. “Estarà en el backet de la dreta del Hyundai i els tècnics de Rallycar seran els que cuidaran de la salut del Hyundai R5. El suport de Hyundai Andorra i pneumàtics MRF completaran un equip amb el qual espero superar els obstacles que se’ns plantejaran en les diferents proves de la Copa d’Espanya de l’especialitat”. 
El 24 i 25 de març serà la primera prova al Rally da Auga. Després també hi haurà una prova al Rally Tierras Altas de Lorca, el Rally Ciudad de Pozoblanco, el Rally Reino de León, el de Madrid i l’últim el de Ciudad de Granada el 27 i 28 d’octubre. Les curses de Lorca i Pozoblanco seran vàlides, a part del CERT, pel Supercampionat d’Espanya de ral·lis (S-CER). Abans de competir, Joan Vinyes i Jordi Mercader tenen previst fer un test.