Marc Vales, que ahir va jugar de defensa central, lluita per robar una pilota al davanter d’Albània i l’FC Barcelona B, Rey Manaj.Foto: @ElCOKEDELESFOTOS

Un gol va ser suficient

Un gol i prou per a Albània. Quatre aturades de José Antonio Gomes, que continua a un nivell superlatiu i una Andorra molt ordenada, sòlida defensivament i sense cap tipus de recurs ofensiu (només un xut a porta de Marcio Vieira en tot el partit que va aturar Berisha). Tot per assolir una derrota per per la mínima (0 a 1), gràcies al gol d’Ermir Lenjani al minut 40.
La proposta d’Andorra estava clara i també la d’Albània. No hi va haver cap tipus de sorpresa. L’única que Koldo Alvarez de Eulate va apostar per una defensa de 4 amb Marc Vales i Max Llovera com a centrals. El combinat andorrà es va tancar al darrere. Ben ordenats i sòlids. Albània, dirigida per l’experimentat tècnic italià Edoardo Reja va tocar i tocar amb un dibuix tàctic de 3-5-2. Més d’un entrenador estaria satisfet veient la totalitat de la possessió dels albanesos. En alguns moments sense massa profunditat i totalment incapaços de superar la teranyina creada per Koldo.
La primera ocasió del partit no va arribar fins al minut 26, i va ser amb una falta de Marc Rebés a la frontal de l’àrea sobre Rey Manaj, davanter del Barça B. La falta la va llançar el davanter albanès i el porter José Antonio va refusar amb una actuació decisiva per evitar el primer gol del partit. Deu minuts després va arribar el segon avís d’Albània i va ser amb un cop de cap del defensa central Djimsiti (jugador de l’Atalanta), però el seu remat va sortir desviat. En el joc aturat també creava perill Albània i Ismajli no va encertar en el seu remat a dins de l’àrea petita després d’una centrada del lateral del Nàpols, Hysaj. El domini total dels d’Edoardo Reja va tenir premi al minut 40. Una passada a l’espai lliure de Keidi Bare, migcampista de l’Espanyol, la va aprofitar Lenjani per superar el porter José Antonio amb un potent xut sense cap tipus de miraments.  Abans d’arribar al descans, el central de la Roma, Kumbulla, va rematar de cap desviat i no va fer bona una centrada de Memushaj.
A la represa, els d’Edoardo Reja es van desordenar i van baixar pistonada. No van dominar tant a plaer ni tampoc van gaudir d’oportunitats de gol per incrementar l’avantatge. Els de Koldo van continuar amb la solidesa defensiva i també amb l’ordre. Poca profunditat i la primera aproximació amb cert perill la va tenir el combinat andorrà amb xut llunyà i ras de Marcio Vieira que va aturar sense problemes el porter Berisha. Quan les forces van flaquejar per a Andorra, Albània ho va aprofitar per intentar sentenciar el partit i maquillar una segona part per oblidar. Al minut 88, Armando Broja, que juga cedit pel Chelsea al Vitesse Arnhem holandès, va fabricar-se una jugada individual, però el seu xut sec el va aturar José Antonio. El porter de l’Inter Club Escaldes va tornar a ser providencial amb un xut llunyà de Gjasula que va enviar a córner amb una bonica estirada. Una derrota per la mínima, en un partit amb històries mínimes.
El pròxim compromís per als de Koldo Alvarez de Eulate serà diumenge contra Polònia a Varsòvia. El combinat polonès, dirigit pel portuguès Paulo Sousa, va empatar ahir 3 a 3 contra Hongria. Els polonesos perdien per 2 a 0, però van reaccionar amb dos gols en un minut de Piatek i Józwiak. Els hongaresos, dirigits per l’italià Marco Rossi, es van tornar a avançar, però Lewandowski al minut 83 va marcar el gol de l’empat final.

L’AFE i l’AIC dona suport a Ilde Lima en el seu afer

L’Associació de Futbolistes Espanyols (AFE) i també l’associació italiana de jugadors (AIC, Associazione Italiana Calciatori) va donar suport a través de les xarxes socials al defensa central Ilde Lima, vetat per la Federació Andorrana de Futbol (FAF). AFE, presidida per l’exjugador David Aganzo, va escriure al Twitter de l’associació aquest missatge: “Des d’AFE seguim treballant per defensar el nostre company Ilde Lima, exigint que els seus drets més fonamentals com a esportista i com a persona siguin respectats. Sempre al teu costat, Ildefons”. Per la seva banda, l’AIC, presidida per l’exjugador Damiano Tommasi, va escriure: “Solidaritat de l’AIC per Ildefons Lima.”

Andorra: José Antonio, 'Moi' San Nicolás, Marc Vales, Max Llovera, Txus Rubio (Alavedra, 55'), Marc Rebés (Sergio Moreno, 78'), Marcio Vieira (Marc Pujol, 78'), Joan Cervós, Álex Martínez (Aarón Sánchez, 69), Jordi Aláez i 'Cucu' (Cristian Martínez, 69').

ALBÀNIA: Berisha, Djimsiti, Ismajli, Kumbulla, Hysaj, Memushaj (Laçi, 61'), Keidi Bare, Gjasula, Lenjani (Roshi, 79'), Cikalleshi (Broja, 79') i Rey Manaj (Uzuni, 61').

ÀRBITRE: Volen Chinkov (Bulgària). Grogues a Marcio Vieira, Marc Rebés i Txus Rubio –Andorra– i Memushaj, Cikalleshi, Rey Manaj i Djimsiti –Albània–.

GOL: 0-1 Lenjani (40').

LLOC: Estadi Nacional. 285 espectadors.