El Baskonia va rematar la seva pitjor setmana en anys. El club vitorià, encara dirigit per Joan Peñarroya, es va presentar al partit  sense Dani Diez, Nikos Rogkavopoulos, Khalifa Diop i Nico Mannion. A més a més, amb Chima Moneke tocat i als quatre minuts el seu millor jugador, Markus Howard, va patir una contractura a l’esquena i va deixar el Baskonia amb només dos canvis per fer. Potser Josean Querejeta, el pes pensant dels vitorians, en comptes de fitxar Dusko Ivanovic hauria d’incorporar jugadors. En fi, mala època per a un dels millors equips de bàsquet d’Espanya. Eren quatre gats i es van topar amb un lleó foratge: el BC MoraBanc.
Els de Natxo Lezkano van pasar per sobre del Baskonia i van sumar la tercera victòria seguida en vèncer per un contundent  85 a 68 en un partit on va debutar l’escorta dominicà Jean Montero. Jerrick Harding es va quedar sense jugar i a Joan Peñarroya li hauria anat força bé. Al tècnic egarenc qualsevol cosa li hauria  anat bé en el seu enèssim retorn al Poliesportiu d’Andorra. La que considera, com és normal, casa seva.
El tècnic de Portugalete va donar la titularitat a Jean Montero i el partit es va acabar amb el 4 a 4 en l’electrònic amb la lesió de Markus Howard. El base nord-americà, el màxim anotador dels vitorians, va patir una forta contractura a l’esquena. A partir de llavors, el parcial va ser de 9 a 2 per situar el 13 a 6. Joan Peñarroya va demanar temps mort, però mirava cap a la banqueta i esbufegava. Hi havia més membres del cos tècnic que jugadors sans. El primer acte va acabar amb un 18 a 10 amb un triple d’Okoye i dos punts de Tyson Pérez.
El Baskonia, lògicament, es va anar diluint a mesura que passaven els minuts. La profunditat de banqueta del BC MoraBanc i el moment dolç de molts dels jugadors que dirigeix Natxo Lezkano va ser un martell piló per als vitorians. Un triple de Jean Montero, a qui encara li falta adaptació a l’equip, va deixar un 28 a 18 a l’electrònic. Markus Howard va tornar a la pista coix i Chima Moneke també ho va intentar. Després ja no van tornar més. Peñarroya es va encomanar a Codi Miller-McIntyre. L’ex-MoraBanc es va trobar en la seva salsa, és a dir, a ell li encanta ser un jugador molt individualista i aquesta vegada ho va poder ser amb permís total per les baixes del seu equip. Un triple de Jean Montero sobre la botzina va portar el partit al descans amb un 38 a 24 i amb un Baskonia a punt de mostrar la bandera blanca de rendició.
En la represa, el Baskonia es va apropar a sis punts (45 a 39), però un parcial de 15 a 4 a cop de triple (15 de 26 al final del partit) va acabar amb un partit còmode pel BC MoraBanc contra quatre gats del Baskonia. Això sí, els de Lezkano ara poden amb tot.

Natxo Lezkano: “Jugar contra Baskonia, un rival amb tantes baixes, era molt perillós”

Prudent, però feliç. Els últims partits Natxo Lezkano veu el BC MoraBanc que ell vol. “Estic molt content per la victòria. Esperàvem un partit que no anava a ser gens fàcil perquè ells veníen amb moltes baixes i això els feia molt perillosos. Ens podien haver complicat molt la vida, però hem jugat amb la paciència que el partit demanava. Els hem cansat, tot i que hem tingut moments d’alts i baixos”, va remarcar el de Portugalete, que va lloar el seu equip. “M’agraden molt els minuts bons que tenim, ja que són molt bons. Juguem a bàsquet molt bé. En línias generals estem jugant amb els mateixos principis de la temporada passada i els nous estan entrant bé dintre d’aquest pla. Si seguim amb aquesta mateixa línia seguirem creixent”.
A l’últim quart, Tyson Pérez es va retirar lesionat, però el mateix jugador va tranquil·litzar tothom amb un missatge a les xarxes socials. Lezkano va valorar també el partit de Montero. “Té molt talent, però ara li toca posar aquest talent al servei de l’equip”, va exhortar.

FITXA TÈCNICA:

85- BC MoraBanc Andorra: Starks (15), Jean Montero (8), Okoye (14), 'Tyson' Pérez (10) i Marin Maric (9) –cinc inicial–; Borg (10), Somogyi (8), Dos Anjos (2), Andric (9), Juan Rubio (0) i Nacho Llovet (0).

68- Baskonia: Howard (2), Miller-McIntyre (16), Sedekerskis (13), Raieste (2) i Kotsar (9) –cinc inicial–; Marinkovic (15), Costello (11) i Moneke (0).

PARCIALS: 18-10, 38-24 –descans–; 65-49 i 85-68.

ÀRBITRES: Antonio Conde, 'Juande' Oyón i Roberto Lucas. Sense eliminats.

Lloc: Poliesportiu d'Andorra. 3.056 espectadors.