Diari digital d'Andorra Bondia
El ‘nou’ Estadi Comunal-Joan Samarra, finalment serà una remodelació de mínims. Foto: Comú d'Andorra la Vella / Tony Lara
El ‘nou’ Estadi Comunal-Joan Samarra, finalment serà una remodelació de mínims. Foto: Comú d'Andorra la Vella / Tony Lara

Un ‘nou’ Comunal, de mínims


Escrit per: 
Víctor Duaso / Foto:: Comú d’Andorra la Vella / Tony Lara
Un nou Estadi Comunal, de mínims. El Consell de Comú d’Andorra la Vella va aprovar ahir a la tarda l’adjudicació de la redacció del nou projecte de reforma de l’Estadi Comunal-Joan Samarra. Dels 9.000 o 10.000 seients inicialment previstos es passaran als 4.000, i dels 20 milions d’euros de cost es passarà als 10 milions d’euros amb un crèdit extraordinari contra endeutament de 420.000 euros per tirar endavant aquest projecte de mínims. A més a més hi haurà una única planta d’aparcament amb capacitat per a 500 places i es mantindran els sis carrils de la pista d’atletisme. Està previst un camp de futbol reglamentari i una graderia que passarà per sobre de la carretera. També es farà una passarel·la que uneixi la instal·lació amb la ciutat per sobre del riu Valira. Als vestidors no hi haurà cap actuació. Les obres començarien el setembre del 2022 i l’obra tindrà una durada de dos anys i mig. L’oposició va valorar aquest projecte de “desmesurat”.
Una vegada s’aprovi l’adjudicació del nou projecte, l’adjudicatari disposarà de 12 setmanes per elaborar un avantprojecte. Tot seguit, el Comú tindrà un mes o dos per revisar-lo i després disposaran de vuit setmanes per fer el projecte definitiu. “Teníem sobre la taula aquest projecte, ja que som conscients que l’Estadi Comunal-Joan Samarra necessita una remodelació. També pensem en els Jocs dels Petits Estats del 2025 i val més que comencem ja”, va assegurar Conxita Marsol, cònsol major del Comú d’Andorra la Vella, que també va defensar d’aquesta manera el crèdit extraordinari contra endeutament. “Hem i volem ser prudents, tot i que la tresoreria del Comú està en una molt bona situació. Entenem que s’ha d’apostar per la reforma d’una instal·lació de 40 anys de vida”.
Sergi González, conseller de la minoria del Partit Socialdemòcrata al Comú d’Andorra la Vella, va qualificar la reforma de “desmesurada. Dos estadis de futbol a Encamp, l’Estadi Nacional a tocar... Ha de ser per aquest import? A més a més, el terreny del comunal és particular i pot arribar a repetir-se els casos del camp de futbol d’Aixovall i també del Palau de Gel de Canillo”. Conxita Marsol ho va negar amb la seva resposta. “Creu que no ens hem mirat això? A diferència del Palau de Gel i també d’Aixovall és que el terreny del Comunal està reservat per equipaments. Per tant, aquí no pot passar el mateix. Tenim contracte de lloguer fins al 2023 i hem passat de pagar 41.000 euros de lloguer el 2007 a 35.000”. 
Conxita Marsol també va parlar de si preveu alguna ajuda procedent de la Federació Andorrana de Futbol (FAF). “No tindrem cap ajuda perquè ells fan el seu estadi a Encamp. Nosaltres volem ser amos del nostre. Qui ens va dir que volia ajudar, amb una quantitat petita, és la Federació Andorrana d’Atletisme”. La cònsol major va mostrar-se sorpresa per l’actitud de la FAF. “Em va sorprendre que estigués a la reunió del projecte de remodelació i després al dia següent m’assabento per la premsa que faran un camp a Encamp. No calen tants estadis de futbol al país”. 
Sobre alguna ajuda provinent de l’FC Andorra o el possible ús de l’Estadi Comunal en un futur, Marsol va exposar com ajuda el Comú l’entitat tricolor. “Ells entrenaran i jugaran a l’Estadi Nacional. Al bar de l’Estadi Comunal podran posar les seves oficines mentre es faci el nou camp d’Encamp i també disposaran d’una sala de fisio i bugaderia al Comunal”. 
El nou Estadi Comunal-Joan Samarra serà d’ús dels clubs de la parròquia, activitats esportives, també lloc d’entrenament de l’FC Santa Coloma i no tanquen la porta a acollir algun partit de competició europea. “La nostra prioritat és cobrir les necessitats de la parròquia. De fet, els dissabtes al matí s’entrenen aquí els nens de l’escola de rugbi”, va dir Marsol. El nou Estadi Comunal-Joan Samarra comença a veure la llum.
 
La millora del tartà va costar 29.000 euros
 
La netejada de cara del tartà de l’Estadi Comunal-Joan Samarra va finalitzar ahir i l’oposició va preguntar pel seu cost i Alain Cabanes, conseller d’Esports i de Joventut del Comú d’Andorra la Vella ho va fer públic. “Encara falta pintar la pista i això es farà el mes de setembre. És una millora provisional i també queda arreglar la zona de salt, que tindrà un cost de 2.000 euros, però el preu de la millora del tartà ha acabat sent de 29.000 euros. També volem posar una gàbia de llançament i estem buscant la seva nova ubicació”, va indicar Cabanes.
Conxita Marsol va explicar que aquesta actuació ja estava prevista. “Vam informar la Federació Andorrana d’Atletisme que des del Comú érem conscients que s’havia d’arreglar el tartà, però a causa de la pandèmia tots ens vam despistar. Com estava previst ja ho hem fet ara.”
Estadi Comunal-Joan Samarra
Comú d'Andorra la Vella
Conxita Marsol
Comentaris: 2

Comentaris

A aquesta Marsol li encanten les llumetes, potser algú li hauria de explicar qué la contaminació lumínica existeix a la vida real
Tan debó no es gastin massa en llumetes i apariència, i ho deixin pel que realment importa, que està fet caldo per ser de la capital ja baden

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic