El davanter ‘Berto’ Rosas, que aquí lluita una pilota amb Dros, va entrar al terreny de joc al minut 57 en substitució de Jordi Rubio.

Un punt contra 10 i poc més

Víctor Duaso / Foto: Facundo Santana
Sense elaboració, però amb solidesa defensiva. Molt en defensa i poc en atac. Sigui com sigui, primer punt a la nova edició de la UEFA Nations League. Andorra estrena el caseller de punts al grup 1 de la Lliga D després d’empatar 0 a 0 contra Moldàvia. Els de Serghei Cleșcenco es van quedar amb 10 jugadors a dos minuts del descans i van tenir ocasions per avançar-se en l’electrònic, però José Antonio va ser decisiu amb dues bones aturades.
Competir, sí. Saber què fer amb la pilota ja no tant. Moldàvia es va fer amb l’esfèrica. De fet, l’hi van regalar en cada jugada. Andorra va buscar la pilotada llarga i en la part ofensiva Jordi Aláez i Cucu anaven corrent sense cap sentit tot esperant un error dels de Serghei Cleșcenco. Al minut 11 es va lesionar el jugador que va marcar el gol del triomf contra Moldàvia el mes d’octubre del 2019, és a dir, Marc Vales, que va marxar a la banqueta per una lesió muscular. El defensa central del Kedah Darul Aman FC (Malàisia) va patir una nova lesió i en el seu lloc va entrar Albert Alavedra.
La primera i única ocasió clara de Moldàvia va arribar al minut 27 amb un remat de cap de Posmac a la sortida d’un córner tret per Stina. El porter de l’Inter Club Escaldes, José Antonio, va refusar i el travesser va fer la resta. El ritme del partit era lent. Ensopit. Moldàvia tenia la pilota i Andorra es defensava amb molt d’ordre però sense criteri amb la pilota. Al minut 40 Mandricenco ho va provar amb un xut ras a la mitja volta que va anar força desviat a fora, i sense fer cap mèrit ofensiu, Andorra va acabar el primer temps amb un jugador més expulsat, l’extrem Victor Stina. El jugador del Panserraikos de la segona divisió grega va fer una forta entrada al turmell a Márcio Vieira. Primer, l’àrbite suís Lionel Tschudi li va mostrar la groga i després, amb el videoarbitratge va rectificar i el va expulsar amb vermella directa. Cleșcenco, el seleccionador moldau, es va quedar una bona estona a la banqueta rumiant què havia de fer. Els primers 45 minuts van acabar amb un 36% de possessió per a Andorra. Ben poqueta cosa com per plantar cara a Moldàvia. Calia molt més.
A la represa, Márcio Vieira va deixar el terreny de joc víctima de la forta entrada d’Stina, que li va costar l’expulsió. En el lloc del veterà migcampista va entrar Marc Rebés. Cleșcenco també va moure fitxa i amb inferioritat numèrica va donar entrada al migcampista Dros i l’extrem Sergiu Platica. Moldàvia va continuar, tot i jugar amb 10, amb el seu domini i també a la recerca del gol. Al minut 51, Nicolaescu ho va provar, però Max Llovera en dues ocasions va salvar amb el cos. Koldo Alvarez de Eulate va agitar la coctelera per despertar, ofensivament, el seu equip i va donar entrada als joves Berto Rosas i també a Álex Martínez. També van lluitar en solitari contra les torres moldaves. Al minut 61, Dros a la mitja volta va xutar molt centrat i fluix i José Antonio va aturar. Això sí, dos minuts després va arribar la millor ocasió del segon temps per a Moldàvia amb un xut a la mitja volta de Nicolaescu que José Antonio va salvar amb una mà espectacular. Novament, ell.
Els moldaus van demanar mans de Xavi Vieira, però la pilota li va picar al colze i venia d’un rebot. Al minut 75, Armas, de cap a la sortida d’un córner també va fregar el 0 a 1, però la bimba va anar a fora. Per veure el primer xut d’Andorra tothom es va esperar fins al minut 79. Joan Cervós va etzibar un xut ras i desviat des de fora de l’àrea. I el primer a porta va arribar al minut 80 amb un xut de Jordi Aláez que va tocar l’esquena de Posmac i que va aturar sense problemes Railean. Tot seguit, xut llunyà d’Álex Martínez i refús de punys de Railean. El partit, sense ser brillant, va arribar al final amb el mateix resultat que va començar. Andorra va aconseguir el que volia des d’un principi, és a dir, empatar i sumar un punt i Moldàvia, amb 10 jugadors, ho va intentar, però es va topar amb el porter José Antonio Gomes. El pròxim partit, divendres contra Liechtenstein a l’Estadi Nacional. Els de Martin Stocklasa ja han perdut per 0 a 2 contra Moldàvia i per 1 a 0 contra Letònia.

FITXA TÈCNICA

0- ANDORRA: José Antonio, 'Depa', Christian García, Marc Vales (Alavedra, 11'), Max Llovera, Joan Cervós, Márcio Vieira (Marc Rebés, 46'), Xavi Vieira, Jordi Rubio ('Berto' Rosas, 57'), Jordi Aláez (Víctor Bernat, 85') i 'Cucu' (Álex Martínez, 57').

0- MOLDÀVIA: Railean, Revenco, Posmac, Bolohan (Dros, 46'), Armas, Reabciuk, Rata, Mihail Platica (Cojocaru, 60'), Mandricenco (Sergiu Platica, 46'), Stina i Nicolaescu.

ÀRBITRE: Lionel Tschudi. Groga a Christian García –Andorra– i a Armas, Dros, Cojocaru i Rata i vermella directe a Stina (43') –Moldàvia–.

GOLS: No n'hi va haver.

LLOC: Estadi Nacional d'Andorra la Vella amb 756 espectadors.