Carlos Martínez, davanter de l’FC Andorra i màxim golejador de l’equip, no va tenir el seu millor dia contra l’Alcoià. Foto: Facundo Santana

Un punt entre badalls tapats

La mascareta ajuda a no contagiar-se del maleït virus i ahir també va servir per no veure el públic assistent a Prada de Moles d’Encamp, badallar. Va ser un partit sense ritme, soporífer, ensopit, amb escassa intensitat i amb poquíssimes intencions ofensives. Més por a perdre, que arriscar per buscar la victòria. Des de la banqueta ja ho anava dient el tècnic de l’FC Andorra, Eder Sarabia. “Tranquil·litat fins que arribi el moment”. Tant va ser així que va arribar al minut 95 i tant l’FC Andorra com l’Alcoià van sumar un pobre empat a 0. El millor de tot plegat és que l’equip tricolor ja es troba en llocs de play-off, és a dir, puja una posició i ja està tercer classificat, però no va aprofitar millor l’ensopegada del Gimnàstic Tarragona i se li escapa amb dos punts més, l’FC Barcelona B, que va vèncer per 3 a 2 el Vila-real B. Qui ja és campió de grup és l’UD Ibiza-Eivissa.
El partit va començar bé per als d’Eder Sarabia, però a mesura que passaven els minuts el matx es va convertir en un autèntic suplici per la visió. Al minut 5, el lateral esquerre de l’Alcoià, Pablo Carbonell, realitzava una passada cap al seu porter José Juan, però per allà es trobava Kike Saverio. L’equatorià, totalment sol, davant el veterà porter de 41 anys va etzibar un potent xut, tot i que massa centrat i José Juan va refusar amb el guant. Dos minuts després, l’extrem cedit per Osasuna va realitzar una centrada per l’esquerre i Hector Hevel de cap va enviar a fora força desviat. Va semblar més un refús que un remat. L’Alcoià va trigar a despertar.
Durant els primers minuts va perseguir ombres, però abans d’arribar al descans va poder obrir el marcador amb un cop de cap a boca de canó del central Primi Férriz que va sortir per sobre del travesser. Els 45 minuts, amb un bon inici, van acabar sense gens d’història. Control de la pilota, tot i que sense profunditat. Poc ritme. Van faltar moltes coses. La pilota necessita velocitat i no convertir-se en un pur tràmit de passades horitzontals. Un bon exemple va ser una boleia que va provar Carlos Martínez, però el mataroní aquesta vegada no va tenir la sort del seu costat. La pilota va marxar a fora de banda.
A la represa, l’FC Andorra i l’Alcoià van semblar conformar-se amb aquest resultat. Els de Vicente Parras van estar molt sòlids. Van sortir-se amb la seva i van jugar el partit que volien. Jona i Mourad van dominar amb el seu cos i també van ser un corcoll. Això sí, són jugadors lents que busquen molt el xoc i també el joc d’esquenes. De fet, al minut 53, Mourad ho va provar amb un xut llunyà que va sortir molt desviat a la porteria defensada per Nico Ratti. L’únic destacable van ser els canvis, però va semblar arribar tard. Kike Saverio no hi és. No està demostrant el perquè de la seva arribada. Li està costant entrar en la dinàmica d’un equip que té clar al que jugar, tot i que l’execució no està sent la desitjada.
Al minut 85, el porter Nico Ratti va evitar el remat de Manu Raíllo i després de tanta tranquil·litat, l’FC Andorra es va activar quan el minut 90 estava arribant. Al minut 88, Iker Goujon va rematar de cap una centrada per la dreta, però la pilota va marxar molt desviada a fora. Un minut després, Hector Hevel, que va arribar just de forces al final del partit, ho va provar amb una centrada per l’esquerre i la pilota es va passejar sense que Iker ni ningú arribés per fer el remat. Per sort, el partit va acabar i amb molt a millorar.
De moment, en llocs de play-off i diumenge visita un Ibiza-Eivissa que ja està classificat per disputar el play-off per optar a l’ascens a segona divisió A espanyola i també ja és campió de grup amb 46 punts i 2,19 de coeficient. Per la seva banda, l’FC Barcelona B és segon amb 40 punts i 1,73 de coeficient i l’FC Andorra, tercer amb 38 punts i 1,65 de coeficient. Mentrestant, el Gimnàstic Tarragona passa de la segona posició a la quarta amb 37 punts i 1,61 de coeficient.

Eder Sarabia: “L’Alcoià, un rival amb molt de rigor”

Dues victòries i un empat en aquest inici d’aquesta segona fase. L’FC Andorra ja és equip de play-off, però el joc no va enamorar gens contra l’Alcoià. Eder Sarabia n’era ben conscient. “L’Alcoià, ja ho sabíem, és un rival dur, que juga amb molt de rigor i molt solidari. A nosaltres ens han faltat coses. Per exemple trobar els extrems i també, és evident, desbordar”.
   Acaba la primera volta d’aquesta segona fase amb victòries contra l’Ibiza-Eivissa i contra el Vila-real B. Això sí, un empat contra l’Alcoià. La segona volta d’aquesta segona fase donarà inici diumenge contra el campió de grup, l’Ibiza-Eivissa. “Estem contents. Hem sumat set punts contra tres dels millors equips de segona B. Els hem jugat de tu a tu.”

FC ANDORRA: Nico Ratti, Miguel Loureiro, Adrià Vilanova, Marc Pedraza, Martí Vilà, Martí Riverola (Rubén Bover, 77'), Marc Aguado (Rai Marchán, 67'), Pau Martínez (Iker Goujon, 67'), Kike Saverio (David Martín, 77'), Hector Hevel i Carlos Martínez (Víctor Casadesús, 81').

CD ALCOIÀ: José Juan, Jordan (Javi Antón, 46'), 'Primi' Férriz (Manu Raíllo, 84'), Raúl González, Pablo Carbonell, Ali Diakité, Juanan, Alberto Rubio (Solbes, 62'), Ángel López (Ramon López, 70'), 'Jona' ('Juli', 62') i Mourad.

ÀRBITRE: Marcos Latorre Gracia (Saragossa). Grogues a Adrià Vilanova -FC Andorra- i a Juli -a la banqueta-, Raúl González, 'Primi' Férriz i Javi Antón -CD Alcoià-.

LLOC: Prada de Moles d'Encamp. 500 espectadors.