Kallaku va marcar el 0 a 3 des del punt de penal superant el porter José Antonio amb molta sang freda. Foto: Facundo Santana
Els jugadors de l’Inter van demanar penal sobre Genís a la segona part de la pròrroga. Foto: Facundo Santana

Un somni convertit en malson

El somni de l’Inter Club Escaldes es va convertir en un autèntic malson. Del 0 a 2 de l’anada, totalment favorable, al 0 a 3 de la tornada amb un gol de penal al minut 105 de la pròrroga i adeu a la UEFA Conference League. Els d’Albert Lopo, que van sortir al terreny de joc excessivament conservadors, amb tres centrals i tancats al darrere, van deixar escapar una eliminatòria que tenien ben encarada i que van acabar cedint per 0 a 3 al temps extra contra el campió albanès, el KF Teuta que s’enfrontarà al Shamrock Rovers irlandès a la tercera ronda.
Els d’Edi Martini tenia molt clares les seves intencions. El 0 a 2 del partit d’anada a favor de l’Inter Escaldes demanava al club de Durrës una remuntada. Els d’Edi Martini van sortir hipermotivats a la gespa artificial de l’Estadi Nacional i van sotmetre els escaldencs. Mentrestant, els de Lopo van fer un pas cap enrere només començar i van arribar a jugar amb tres centrals: Emili García, Fede Bessone i Pau Bosch. Els escaldencs es van dedicar a defensar i esperar algun error defensiu dels albanesos. Al minut 24, una centrada de Kotobelli per l’esquerra mentre Ludo estava estès a la gespa després de rebre un cop, la va rematar al segon pal totalment sol el davanter Plaku. El partit va estar força intens, però les oportunitats escassejaven. L’Inter va realitzar un joc molt sòlid al darrere i només van crear perill al minut 36 amb una centrada d’Iván de Nova per l’esquerra cap a Gerard Hulk Artigas. L’exdavanter de l’AE Prat va rematar totalment sol amb l’esquena i la pilota va sortir a fora. La intensitat del KF Teuta no li va regalar ocasions de gol i l’Inter Escaldes es va sentir bé en tasques defensives. Això sí, al descans s’arribava amb un 0 a 1 força perillós per als interessos de l’equip dirigit per Albert Lopo.
L’exjugador de l’Espanyol i el Deportivo de la Corunya va realitzar un doble canvi i va donar entrada al migcampista Gomis i a l’extrem Jordi Betriu. Al vestidor es van quedar Sergio Moreno i Ludo. L’inici de l’Inter va convidar a l’optimisme. Jugant amb més criteri i deixant sense domini els albanesos. Al minut 48, Iván de Nova va avisar amb un xut llunyà que va aturar en dos temps Frashëri. Els d’Edi Martini van despertar a partir del minut 60 i ho van fer amb un xut de Kallaku que va refusar José Antonio. També la va tenir Genís Soldevila al contracop, però també va aturar Frashëri. Al minut 79 va arribar el 0 a 2 amb un espectacular gol de boleia des de 25 metres de Plaku. La pilota va entrar per tot l’escaire i l’eliminatòria va quedar igualada. A partir d’aquí, els de Lopo van buscar l’1 a 2 i la millor opció la va tenir Genís amb una boleia que va refusar la defensa del FK Teuta. Als minuts d’afegitó, José Antonio va ser providencial, una vegada més, salvant dos gols cantats de Gruda i un a boca de canó de Plaku. Cap a la pròrroga.
Al temps extra va tornar a aparèixer José Antonio. El porter internacional va refusar de manera espectacular un llançament de falta directa de Kalliku. Cinc minuts després d’aquesta bona oportunitat per al FK Teuta va arribar un contracop liderat per Genís Soldevila. L’ex-Balaguer va ser egoista i va voler acabar la jugada quan va arribar a l’àrea just de forces. Abans d’arribar a la segona part del temps extra, José Antonio va cometre penal sobre Gruda i el va transformar Kalliku amb una tranquil·litat inusitada.
A la segona part del temps extra, l’Inter va estar a punt de forçar els penals amb un remat al travesser de Joel Paredes. En aquesta mateixa jugada van demanar penal sobre Genís Soldevila, però l’àrbitre ucraïnès, molt contemplatiu, no va xiular res de res. A més a més només va donar tres minuts de temps d’afegitó i el KF Teuta va convertir el somni de l’Inter en un malson.

Lopo: “Hem anat darrere de la pilota, i això afecta”

Decebut després de finalitzar, qui sap si tindrà continuïtat la primera experiència com a entrenador d’Albert Lopo. “Què ens ha faltat? Marcar dos gols més...”. Lopo va recordar la seva roda de premsa prèvia al partit. “Ja sabíem que seria molt difícil i favorit era Teuta. Hem intentat fer un partit difícil per a ells, però ells tenen un bon material de jugadors i ens han sotmès durant bona part del partit”, va indicar el tècnic català, que també va parlar de l’actuació arbitral. “Un penal que s’hauria pogut no xiular, dos penals que no ens han xiulat a nosaltres, tot i així, això és futbol i n’aprendrem. L’àrbitre no ens ha ajudat en el que havia de xiular a favor nostre”.
Lopo va lloar el seu equip. “A Albània, l’equip es va buidar, i ahir també. Hem anat darrere de la pilota, d’un costat a l’altre, i després de 90 minuts i més això afecta”.

INTER CLUB ESCALDES: José Antonio, Adrià Gallego, Emili García, Fede Bessone, Iván De Nova, Sergio Moreno (Gomis, 46'), Pau Bosch (Ilde Lima, 105'), Jordi Roca (Toni Lao, 80'), 'Ludo' (Jordi Betriu, 46'), Genís Soldevila i 'Hulk' Artigas (Joel Paredes, 58').

KF TEUTA: Frashëri, Todorovski (Gruda, 92'), Arapi, Aleksi, Kotobelli (Jackson, 58'), Daja, Emiljano Vila, Kallaku (Zogaj, 105'), Sulejmanov, Georgiev (Karabeci, 46') i Plaku (Fabjan Beqja, 111').

ÀRBITRE: Viktor Kopiivskiy (Ucraïna). Grogues a José Antonio, Adrià Gallego, Iván De Nova, 'Hulk' Artigas, a la banqueta, i al tècnic Albert Lopo –Inter Club Escaldes– i a Aleksi, Frashëri i al tècnic 'Edi' Martini –KF Teuta–.

GOLS: 0-1 Plaku (24') –descans– 0-2 Plaku (79') –pròrroga– i 0-3 Kallaku, penal (105').

LLOC: Estadi Nacional. 90 espectadors.