Per guanyar a l’actual millor equip d’Europa –líder de la Lliga ACB i també de l’Eurolliga– s’ha de fer un partit perfecte. Sense errors. Qualsevol ombra en el joc i també fora del joc l’aprofiten. Són els millors perquè tenen els jugadors amb més talent i de més diferencials i també perquè saben competir i no els agrada perdre a res. De fet, no estan massa ben acostumats a digerir les derrotes. El BC MoraBanc va desquiciar al segon quart al Reial Madrid. Els de Natxo Lezkano van provocar unes 18 pèrdues dels blancs i van clavar un parcial de 21 a 7 als segons 10 minuts per marxar al descans amb un 41 a 37. Fins i tot, el criteri arbitral, força dispers com al futbol, els va anar a favor. Els de Chus Mateo van reaccionar a la represa i després d’un triple no concedit a Jean Montero que els hauria situat amb un 52 a 49, el Reial Madrid es va passejar amb un Facu Campazzo excels (14 punts, 5 rebots, 9 assistències i 26 de valoració) i un Edy Tavares que va dominar la pintura com va voler (14 punts, 11 rebots i 27 de valoració). Tots dos ben secundats per Guerschon Yabusele (18 punts, 5 rebots i 23 de valoració). El parcial va ser de 6 a 19 i al tercer quart van deixar el partit vist per a sentència. I com ells són els grans també són respectats per la tripleta arbitral, que van acabar el partit xiulant dos per la lesió muscular del principal, Benjamín Jiménez. A més a més, el BC MoraBanc va anar poc a la línia de tir lliure, però va estar pèssim amb un 6 de 13.
Els de Chus Mateo van marcar territori des de ben inici. Al Poliesportiu no van jugar ni Rudy Fernández ni tampoc Dzanan Musa. El parcial va ser de 3 a 10, però Tyson Pérez amb quatre punts seguits va despertar als de Natxo Lezkano. Una tècnica al tècnic de Portugalete i l’encert d’Abalde i Causeur va tancar el primer quart amb un 16 a 26.
Al segon quart, el nivell defensiu del BC MoraBanc va pujar dos o tres nivells. Van jugar agressius i van provocar moltes pèrdues del Reial Madrid. Un triple de Jerrick Harding va situarels de Lezkano per primera vegada per davant amb un 34 a 33. Els blancs van perdre els nervis. Repetim. No estan gens acostumats a la derrota. Va haver-hi una tècnica a Chus Mateo i totes les jugades en contra seva les van protestar. El parcial va ser de 21 a 7 i al descans un 41 a 37 amb un Jean Montero en el paper de gran líder.
A la represa, el Reial Madrid va començar com un lleó ferit. Això també ho tenen els equips grans. No els enfadis perquè si no després no tenen pietat de tu. Així va ser. Van pujar el seu nivell defensiu i el parcial va ser de 6 a 19 per deixar un 55 a 68. Facu Campazzo va trobar a Edy Tavares i Gabi Deck va donar una llissó al poste baix.
Els de Natxo Lezkano van baixar els braços. Van mostrar la bandera blanca de rendició i el Madrid ho va aprofitar per divertir-se sobre el parquet. Curiosament, van perdre per cinc faltes personals a Poirier i això que els àrbitres van xiular més faltes al MoraBanc (22 a 17). Chus Mateo va decidir donar minuts a Carlos Alocén i Eli Ndiaye i Natxo Lezkano a Somogyi. Un base que sempre que surt a pista ofereix coses positives, però que no està sent premiat amb més minuts. El pròxim rival del BC MoraBanc serà el Zunder Palència.

Natxo Lezkano: “Ells s’han endut el partit perquè són molt bons. Són el millor equip d’Europa”

Decebut i crític –també amb la tripleta arbitral–, però també lloant el rival: el Reial Madrid. “En el primer quart hem estat una mica reactius en lloc de ser proactius. Anàvem un pas endarrere quan contra ells has d’anar un pas endavant. En el segon quart hem aconseguit el contrari i en el tercer quart ells han pujat el nivell d’intensitat i el seu nivell de mans i s’ha fet una mica dur. Ha semblat que ens rendíem i quan et passa això, el Reial Madrid ho aprofita”.
El de Portugalete va parlar també dels àrbitres una vegada més. “No m’ha agradat el criteri i després al final ho han intentat compensar. Això sí, el Reial Madrid s’ha endut el partit perquè són molt bons i són el millor equip d’Europa”, va valorar Lezkano.

FITXA TÈCNICA:

70- BC MoraBanc Andorra: Rafa Luz (0), Harding (19), Andric (9), 'Tyson' Pérez (8) i Dos Anjos (6) –cinc inicial-; Montero (14), Tobias Borg (0), Marin Maric (10), Madsen (2), Juan Rubio (0) y Somogyi (2).

89- Reial Madrid: 'Facu' Campazzo (14), Llull (5), Abalde (7), Yabusele (18) i 'Edy' Tavares (14) –cinc inicial–; Hezonja (2), Poirier (3), 'Chacho' (0), Causeur (9), 'Gabi' Deck (14), Alocén (0) i Eli Ndiaye (3).

Parcials: 16-26, 41-37 –descans–; 55-68 i 70-89.

Àrbitres: Benjamín Jiménez, Javier Torres i Alberto Baena. Elminat per cinc faltes personals Poirier –Reial Madrid–.

Lloc: Poliesportiu d'Andorra. 4.733 espectadors.