Diari digital d'Andorra Bondia
Verdú és 37è i Marín cau als vuitens
Verdú és 37è i Marín cau als vuitens

Verdú és 37è i Marín cau als vuitens


Escrit per: 
Redacció
No va ser la jornada somiada per a la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) als Jocs Olímpics d’hivern de Pyeongchang, tot i que hi van competir tres esportistes de la delegació andorrana, dos en el descens d’esquí alpí, Joan Verdú i Marc Oliveras, i un surfista de neu, Lluís Marín, a la prova d’snowboarder cross. En esquí alpí, Verdú va assolir la 37a posició, a tocar del Top-30, després  d’haver fet un temps d’1 min 44,65 s, a 4,40 s del campió olímpic, el noruec Axel Lund Svindal. “Sabíem que seria difícil. És una pista que no m’afavoreix molt, ja que és molt plana. A més a més, a partir del dorsal 20 va començar a pujar una mica el vent i això encara ens ha afavorit menys als dorsals alts. En tot cas, tampoc és una excusa. S’ha d’intentar anar ràpid en totes les condicions, encara que siguin descensos plans,  que no són el meu fort”, va assegurar Verdú, que va buscar la lectura positiva del seu descens. “He intentat anar al màxim i no he fet cap errada, a diferència del descens de la combinada. He fet una baixada correcta, però no ho ha estat prou per estar entre els 30 millors. Ara toca centrar-me en el supergegant i crec que ho puc fer millor”.
Per la seva banda, Oliveras no va acabar la prova. Va sortir amb el dorsal 43 i va aconseguir la 28a plaça al primer temps intermedi i 34è, al segon, però quan va passar pel tercer punt de referència va quedar fora del descens: “He començat bé, però he tingut una errada a dalt. No he pogut controlar la reacció de l’esquí i m’ha enviat a fora. És una llàstima perquè després del descens de la combinada tenia força confiança”, va dir Oliveras. L’esquiador de la FAE ja pensa en el supergegant per treure’s aquest mal regust de boca: “S’haurà d’esquiar com cal, ser intel·ligent en els llocs on s’ha de ser intel·ligent i deixar-se anar on s’hagi de fer, i així segur que ho faré millor”. El director tècnic de la FAE, Carles Visa, va reconèixer que no havia estat la jornada desitjada. “Amb Verdú ens hem quedat a gairebé un segon del Top-30 que ens havíem proposat, i amb Oliveras ben poca valoració es pot fer, ja que ha estat molt poca estona en cursa”, va indicar. El triomf va ser per al veterà Svindal, de 35 anys, que va penjar-se el seu segon or olímpic. Fa vuit anys a Vancouver va guanyar una medalla de cada metall. El segon va ser el seu compatriota Kjetil Jansrud i el tercer, l’actual campió del món, el suís Beat Feuz.
 
Mala estrugança de Marín
Hi havia dipositades moltes esperances en Marín. El surfista de neu, castigat per les lesions, va tornar a patir un cop dur i aquesta vegada va ser per una caiguda als vuitens de final de la prova d’snowboarder cross, després que l’australià Adam Lambert el fes caure a la neu en una acció de la prova, quan Marin estava fent una bona baixada i arribava a liderar la seva sèrie, la sisena. Quan va caure, cop de puny a la neu i nova decepció per a tot un treballador d’aquest esport. La 34a posició final deixa un mal regust. “És una llàstima. Estic una mica frustrat perquè realment creia que podia fer un bon resultat encara que la temporada no estigui anant com esperàvem. Les sensacions eren molt bones, m’estava divertint molt, però no ha pogut ser. Aquest esport és així. No he tingut sort i ja està”, va dir força decebut Marín, que d’una manera o d’una altra no s’espolsa aquesta malastrugança. “A la baixada de vuitens de final tenia confiança. Em notava bé. Tot em sortia segons el que tenia previst i m’he col·locat líder. Sabia que m’atraparien en algun moment o altre perquè notava el vent de cara i liderava, i ja m’ho esperava. He fet una bona amortida després del revolt 3 i tornava a agafar velocitat, però malauradament un rider en el revolt 4 ha caigut sobre la meva taula i per a mi s’han acabat els Jocs”. La seva propera prova serà el 3 de març amb la Copa del Món a la Molina. El triomf va ser per al seu bon amic, el francès Pierre Vaultier, seguit de l’austríac Jarryd Hughes i el tercer, l’espanyol Regino Hernández, tota una sorpresa.
Carles Visa, també decebut i  intentant en tot moment donar ànims a Marín, esperava molt més d’aquesta prova: “És un resultat que evidentment no ens val perquè preteníem posicions força capdavanteres. Durant les rondes classificatòries no hem acabat de veure Marín amb el ritme i determinació que tenia els dies d’entrenament, però estavem convençuts que l’adaptació al circuit l’havíem fet bé. Li teníem les mides preses i confiàvem a treure un resultat millor. Un cop a les finals ha sortit molt bé en la seva sèrie i, tot i així, després d’un tram llarg de pla, s’han agrupat tres riders amb Marín,  i un d’aquests riders hi ha topat i l’ha tirat a terra”. El balanç de  Visa en el surf de neu està condicionat per la caiguda. “Es força frustrant perquè ha quedat  fora no per una errada d’ell, sinó al contrari. No ha estat culpa nostra i ens hem quedat sense recompensa. Ara no queda cap més opció que continuar i fixar  nous objectius pel que queda de temporada, i mirar d’acabar amb les millors sensacions possibles”, va sentenciar. Una matinada per oblidar.
 
FOTO: ALAN GROSCLAUDE / AGENCE ZOOM

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte