Llovet intenta aturar una penetració a cistella de Dziewa en el partit d’ahir davant l’Slask Wroclaw polonès.

Victòria agònica

M. S ./ Foto: Eurocup

El BC MoraBanc Andorra va derrotar ahir a domicili l’Slask Wroclaw per un ajustat 91-95 i va sumar la desena victòria en la fase regular de l’Eurocup en un partit que van arribar a dominar per 14 punts però que van estar a punt de deixar escapar en un esperpèntic final en què els polonesos van tenir l’opció de guanyar. La victòria, combinada amb la derrota de Lietkabelis Panevezys a la pista del Boulogne Metropolitans 92 (76-69), dona al MoraBanc la quarta posició, i per tant el factor pista a la primera ronda del play-off, que disputarà contra el Buducnost de Podgorica, cinquè del grup B.

Malgrat l’obligació de guanyar per optar a la quarta plaça, els homes de David Eudal van sortir adormits i els va costar gairebé tres minuts adonar-se que el partit havia arrencat. I és que el conjunt d’Andrej Urlep, classificat per a la següent fase gràcies a l’expulsió de la competició del Lokomotiv Kuban Krasnodar, amb una sortida explosiva va endosar un parcial de 10-0 gràcies a dues cistelles dels seus homes interiors, Dziewa i Kanter, i a dos triples de Karolak i Travis Trice.

Jelínek, amb cinc punts consecutius, amb un triple i una cistella còmoda després de robar una pilota, va liderar la reacció andorrana, a la qual es va sumar Nakic, també més enllà del 6.75, per ajustar una mica el marcador 12-8 al minut cinc de joc, moment en què Eudal, a qui no li agradava el que estava veient, va fer un triple canvi donant entrada a Codi Miller-McIntyre, Drew Crawford i Conor Morgan, i fent asseure a la banqueta un desconegut Hannah, Nakic i Llovet.

El conjunt polonès, gràcies al domini de Kanter sota cistella, va tornar a estirar el marcador fins al 18-10, abans d’una nova reacció andorrana, que amb dos triples de Morgan i Miller-McIntre i un 2+1 de Paulí tancava el primer període per primera vegada en tot el partit al davant a l’electrònic, 20-21.

El segon quart va arrencar amb un intercanvi de cistelles, i diverses alternatives al marcador que a manca de sis minuts per al descans estava igualat a 28. Un triple de Paulí i un de Jelínek al següent atac van estirar el marcador a favor del MoraBanc, que mica en mica anava obrint forat. Sis punts consecutius de Llovet i un triple de McIntyre situaven el 34-46 a l’electrònic a menys d’un minut per al descans, si bé Justice i Kolenda encara van tenir temps d’anotar cinc punts i deixar un 39-46 a la mitja part.

A diferència de l’inici del partit, els homes d’Eudal sí que van sortir concentrats en la represa. Un triple de Llovet només començar ja deixava clar que no es farien concessions a un rival que, malgrat veure com el desavantatge al marcador anava creixent a mesura que passaven els minuts, no abaixava els braços i mirava d’estar sempre dins el partit, amb diferències que oscil·laven entre els 5 i els 9 punts.

Va ser aleshores quan Morgan, amb 4 de 7 en triples, i McIntyre, amb 3 de 4, van afinar la punteria des de més enllà del 6.75 per donar la màxima diferència al MoraBanc, +14 (55-69) a poc més de dos minuts de la fi del període, al qual es va arribar 62-73, després d’un parcial de 7 a 4 pel conjunt polonès, que evitava novament que el MoraBanc s’escapés.

En el darrer període es va mantenir la mateixa tònica. L’intercanvi de cistelles afavoria els andorrans que mantenien avantatges d’entre set i nou punts. Mica en mica, però, i gràcies a Dziewa i Kanter, que no només dominaven sota el cèrcol sinó que també es van atrevir a tirar de tres, els polonesos van anar retallant diferències fins a posar el 82-85 a l’electrònic a 3.40 de la fi del partit.

Va ser aleshores quan va aparèixer Clevin Hannah, autor de  8 punts consecutius que van ser clau, per, amb un triple, tornar a donar cinc punts d’avantatge als andorrans, 83-88, una diferència, però, que els polonesos eixugaven amb una cistella de Kanter i un triple en la següent acció de Kolenda. Començava un nou partit de tot just dos minuts i mig. Hannah avançava novament els d’Eudal però un 2+1 de Trice capgirava el marcador, 91-90 i 1.55 encara per jugar-se. El base del MoraBanc anotava novament de dos i donava pas a l’esperpent. Minut i mig sense que cap dels dos conjunts fos capaç d’anotar. A deu segons del final, Miller-McIntyre va tenir l’oportunitat de sentenciar amb dos tirs lliures però els va fallar. Sortosament Tunde va agafar el rebot i va cedir a Hannah, que va rebre falta personal. Un sol tir convertit i pilota per als polonesos amb cinc segons per jugar-se i 91-93 a l’electrònic. Incomprensiblement, però, Trice va perdre la pilota, un regal que li va retornar Jelínek en el servei posterior. Kanter va tenir l’opció d’empatar novament però no va encertar i de nou rebot per a  Tunde que, aquesta vegada sí que va convertir els dos tirs lliures que sentenciaven el partit després de la falta que havia rebut.