Iván Gil va obrir el marcador amb un xut potent que va tocar l’escaire abans d’entrar en la porteria defensada per Aarón Escandell.

Victòria reparadora

V. D. / Foto: FC Andorra
Des del 28 de novembre, evidentment de l’any passat, no guanyava com a visitant l’FC Andorra. Els d’Eder Sarabia van trencar aquesta ratxa negativa i agafen oxigen en la lluita per la permanència en imposar-se per 0 a 3 al Cartagena, un rival que va arribar al partit en ratxa i sumant quatre jornades seguides sense perdre. No va ser el millor partit dels tricolors, és a dir, el de més possessió, i no va sotmetre tant el rival com en ocasions anteriors. Això sí, van recuperar el gol i la victòria es podria definir com reparadora.
El tècnic de l’FC Andorra, acostumat sempre a sorprendre tothom amb els seus equips titulars, va apostar per donar entrada a Álex Pastor per Diego Alende i Carlos Martínez per Sinan Bakis. El primer a donar un avís va ser l’equip dirigit per Luis Miguel Carrión. Óscar Ureña, extrem cedit pel Girona al mercat d’hivern, va fer una centrada i Borja Valle va rematar de cap a tocar del pal. Deu minuts després la va tenir Iván Martos. El lateral manresà va rebre una passada de Jairo Izquierdo des de la banda dreta i l’ex-Almeria o del Rayo Vallecano, tot sol, va rematar i Nico Ratti va aturar l’u contra u. Amb tota probabilitat si la pilota hagués entrat, el VAR hauria  pogut anul·lar el gol per fora de joc del jugador del Cartagena.
Els tricolors van despertar i ho van fer per una acció individual de Germán Valera. L’extrem murcià va marxar del seu defensor, va apurar línia de fons i la seva passada de la mort no va arribar a ningú. De fet, qui estava més a prop del remat va ser Almpanis, però el grec va relliscar.
L’extrem cedit per l’Atlètic  de Madrid va tornar a lluir galons per l’extrem, però Germán Valera va enviar el seu xut ras al pal del porter a l’exterior de la xarxa. Quatre minuts després, Damián Musto va evitar el remat d’Iván Gil a passada de Diego Pampín per l’esquerra. I en la sortida del córner, la pilota es va passejar per l’àrea petita sense trobar rematador. El partit va ser entretingut, però sense tenir un dominador clar. Els dos equips es van saber buscar bé les pessigolles. Al minut 32, Iván Gil va marxar d’Iván Calera i el seu xut el va enviar a córner Aarón Escandell. Tot seguit, Jairo Izquierdo va regalar una pilota amb una cessió equivocada cap a Aarón Escandell, però Carlos Martínez tot sol va fallar davant el porter de Carcagente. I abans d’arribar al descans la va tenir Jairo amb un xut llunyà que va refusar Nico Ratti. La pilota va quedar morta i Borja Valle va enviar a l’exterior de la xarxa.
A la represa, millor inici impossible. Primer amb un potent xut d’Iván Gil a passada d’Adrià Altimira al minut 47. Després, Rubén Bover es va estrenar a la Lliga SmartBank amb un espectacular gol després d’una falta indirecta. La pilota va tocar l’escaire abans d’entrar a la porteria d’Aarón Escandell i l’últim va ser al minut 81 de Carlos Martínez després d’un xut ras amb una deixada de Jandro.

Eder Sarabia: “Aquest triomf a Cartagena ens donarà molta força”

Positiu i satisfet i lluint una samarreta de màniga curta on posava Spiderman on no hi havia una imatge del súper heroi, sinó d’un cotxe Spider. Així va aparèixer a la roda de premsa del final del partit Eder Sarabia. “Veníem amb una bona línia i estàvem fent les coses bé. Les sensacions de l’equip són molt bones i estàvem convençuts que amb aquesta valentia i confiança el futbol seria just amb nosaltres. A més a més, hem tingut aquest punt d’energia”, va assegurar el tècnic de Bilbao, que espera que aquesta victòria els “doni força. És veritat que hem tingut partits que hem controlat més, que hem generat més, i ho comparo amb altres partits i ha estat diferent”. També parlava de sort. “Els tres gols han tocat el pal abans d’entrar... Així és aquest esport tan indesxifrable i complex”. Va lloar el partit dels dos equips. “Per a mi ha estat un partit súper bonic i entretingut”, va dir Eder Sarabia.

FITXA TÈCNICA:

0- CARTAGENA: Aarón Escandell, Iván Calero, Alcalá, Datkovic, Iván Martos, Damián Musto (Mikel Rico, 75'), Pepe (Armando Sadiku, 61'), De Blasis, Jairo (Jansson, 37'), Óscar Ureña (Alfredo Ortuño, 75') i Borja Valle (Darío Poveda, 61').

1- FC ANDORRA: Nico Ratti, Adrià Altimira, Mika Mármol (Bakis, 83'), Álex Pastor, Diego Pampín, Marc Aguado, Rubén Bover (Sergio Molina, 80'), Iván Gil (Jandro, 67'), Almpanis (Jacobo González, 67'), Germán Valera (Bundu, 67') i Carlos Martínez.

ÀRBITRE: Adrián Cordero Vega (Cantàbria) i al VAR Gorka Sagués Oscoz (Sant Sebastià). Grogues a Jairo i Iván Martos –Cartagena– i Almpanis, Marc Aguado i Iván Gil –FC Andorra–.

GOLS: 0-1 Iván Gil (47'), 0-2 Rubén Bover (51') i 0-3 Carlos Martínez (81').

LLOC: Estadi Cartagonova de Cartagena. 8.444 espectadors.