Storm Morgan Fachaux va fer el primer assaig del partit contra l’US Tarascó.

‘Xepi’ suma la primera

Víctor Duaso / Foto: Facundo Santana
Jonathan Xepi García va poder debutar novament a la banqueta del VPC Andorra. El 19 de desembre, Jean Arnaudin va dirigir el seu últim partit al terreny de joc del Montredonnais i després del 19 a 10 va ser destituït. Xepi va trencar el seu any sabàtic i va decidir tornar, però la Covid-19 va ajornar els partits contra el St. Juery Arthes i el Racing Club Salvetat Plaisance. I ahir, per fi, el nou entrenador va tornar a dirigir el VPC i ho va fer amb una victòria per 22 a 9 contra l’US Tarascó.
El partit va començar amb una groga a l’argentí Fede Aguiar i amb un cop de càstig fallat pels francesos. A mesura que passaven els minuts, els de Xepi es van sentir més còmodes i l’argentí Bauti Álvarez, al minut 14, va estar a punt de fer el seu primer assaig. Tres minuts després, Seba Barrera va anotar el primer cop de càstig per obrir l’electrònic. Després, el mateix jugador argentí va convertir un drop per situar el 6 a 0. Abans d’arribar al descans, l’US Tarascó va escurçar diferències amb un cop de càstig (6 a 3), però un assaig d’Storm Morgan Fachaux va tancar els primers 40 minuts per deixar un 13 a 3 després de la transformació de Seba Barrera. A la represa, els de Xepi García van defensar a la perfecció aquesta renda, i més quan al minut 15, Seba Barrera va anotar un cop de càstig i quatre minuts després va arribar el segon pel 19 a 3. L’US Tarascó va escurçar les distàncies amb dos cops de càstig (19 a 9). Quan el partit agonitzava, Seba Barrera, també de cop de càstig, va deixar el partit vist per a sentència. Aquesta és la quarta victòria de la temporada i la primera de la nova era amb Xepi.
Per la seva banda, el VPC femení va tancar dissabte la primera fase amb una victòria  per 5 a 14 contra el CEU català.  Al minut 9, un assaig de Noèlia Pauls va avançar els de Dani Raya i la transformació de Xènia Torres va situar el 0 a 7. A la represa, les catalanes van fer un assaig a càrrec d’Anna Cuxart, però al minut 59 va arribar la sentència amb un assaig de Gabriela Anca i la corresponent transformació de Noa Sánchez. “Ha estat un partit molt dur, com preveiem, però la nostra defensa ha estat molt bona. Les noies han demostrat una actitud envejable. Aquesta és una victòria que ens ajuda a consolidar el primer lloc”, va dir Dani Raya, el tècnic del VPC femení. El pròxim partit, a Sitges.