‘Zenit’ assolit al Top-16

V. D.
La temporada passada el tècnic del BC MoraBanc, Ibon Navarro, va aconseguir situar l’UCAM Múrcia a la final de quatre de la Basketball Champions League en un camí que no va ser gens fàcil en la segona vegada que el club murcià disputava competició europea. Els de Navarro van haver de superar en les eliminatòries el vigent campió de llavors, l’Iberostar Tenerife, i un dels grans favorits al títol, el Pinar Karsiyaka de Turquia. Finalment van quedar tercers a la final de quatre disputada a Atenes. Tornarà a repetir aquesta fita el tècnic Ibon Navarro? De moment, ahir va fer un pas de gegant a la difícil pista, però força buida, del Zenit San Petersburg que dirigeix des del desembre l’entrenador català Joan Plaza. Els andorrans es van imposar per 71 a 80 i continuen invictes al grup H del Top-16 amb tres partits i tres victòries superant ja el Cedevita Zagreb i el Zenit St. Petersburg a les seves corresponents pistes i també a l’Unics Kazan al Poliesportiu d’Andorra. Els quarts de final de l’EuroCup estan a tocar, però encara queden tres partits: dos a casa contra el Zenit i el Cedevita i un a fora contra l’Unics Kazan. Pas a pas, però ahir van assolir el seu Zenit al Top-16 en un partit sòlid i força seriós que va comptar amb el gran partit de John Shurna amb 17 punts i 5 de 7 en triples. “Shurna mete una, mete dos, mete tres...” tal com li cantaven els seus companys al vestidor en finalitzar el partit i també va destacar, novament, en la direcció el francès Andrew Albicy amb 10 punts i 7 assistències i el bon partit del canadenc Dylan Ennis amb 19 punts i 4 de 8 en triples.
Les sensacions ja van ser tremendament positives a l’inici de partit amb bona posada en escena. El parcial andorrà va ser de 0 a 12 per situar un 4 a 12 a l’electrònic que va obligar a demanar temps mort a l’experimentat tècnic Joan Plaza. En el Zenit van notar en excés la baixa del seu millor jugador, l’aler internacional rus i ex-NBA, Sergey Karasev. Les diferències van arribar a ser de nou punts, amb un 7 a 16 i una esmaixada de Dylan Ennis. Els de Joan Plaza van reaccionar i van respondre amb un parcial d’11 a 0 per tornar a posar-se per davant en l’electrònic (18 a 16) des del 4 a 0 inicial. El partit dels andorrans estava sent sòlid en defensa i amb moltes ajudes. Van aconseguir frenar Marko Simonovic i durant els dos primers quarts també Jalen Reynolds. Un 2+1 de Rafa Luz va deixar el 23 a 26 al final dels primers 10 minuts. La primera estocada ja estava donada i faltaven tres més.
Al segon quart, el BC MoraBanc va continuar dominant amb una defensa agressiva i gairebé al límit i molt d’encert ofensiu de la mà de Dylan Ennis. Un triple de l’ex-Tecnyconta Saragossa va posar la màxima diferència al marcador amb el +11 (28 a 39). L’únic jugador del Zenit inspirat era Vladislav Trushkin que portava 12 punts i estava sent l’únic corcoll dels d’Ibon Navarro en atac. Al descans, màxima tranquil·litat amb el 38 a 44, però amb molta prudència i amb l’avís de si afluixaven, els russos ho anaven a aprofitar i així va ser a la represa.
Els de Joan Plaza van mostrar-se més agressius en defensa, els àrbitres van baixar el llistó i ho van saber veure. Van arribar a situar-se a només un punt (56 a 57), però un triple de Michele Vitali quan sonava la botzina del final del primer quart va donar aire a un BC MoraBanc que va aprendre la lliçó. No hi havia espai per a la relaxació i a l’últim quart van destrossar el Zenit amb els triples de Dylan Ennis i John Shurna. A més, Andrew Albicy va dirigir l’equip a la perfecció i el BC MoraBanc sembla que està agafant el millor to de bàsquet tant a l’EuroCup com a la Lliga ACB. De moment, els quarts de final de l’EuroCup estan a tocar. Tres partits, tres finals, però en una immillorable posició.

Ibon Navarro: “No convé confiar-nos al Top-16”

Prudent, però a la vegada satisfet. Triomf contra el Zenit Sant Petersburg i pas de gegant per als quarts de final. “El Top-16 són sis partits i ara en queden tres i l’EuroCup està ple de sorpreses estranyes. Ara li toca venir al Zenit a la nostra pista i vindrà a morir, però clar, juguem a casa... No convé confiar-nos al Top-16. Anem a descansar i a preparar un partit molt important contra el Tecnyconta Saragossa”, va indicar el tècnic del BC MoraBanc, Ibon Navarro, que tampoc vol tampoc fer volar coloms. “Les dinàmiques bones o dolentes no saps quan venen. Una gran part  de tot plegat està al cap, i el nostre és un equip amb poca maldat i amb poc cap i força passional”, va assegurar Ibon Navarro. També va analitzar el partit d’ahir. “Hem estat força bé al darrere i això et dona molta tranquil·litat. Hem pogut córrer, però hem tingut problemes al segon quart i al final del tercer, ja que ells han pujat molt la intensitat defensiva”.