Rècord de participació i arriba a la quarta edició. La Trail 100 by UTMB, organitzada per The Ironman Group, va tancar ahir la prova de curses de muntanya que té cinc distàncies amb 3.000 inscrits. “La incorporació de la Trail 80K i la Trail 10K ha completat una festa del trail amb rècord de participació. Ha estat un cap de setmana brillant. Els atletes han pogut gaudir del meravellós territori andorrà i de l’excel·lent ambient de trail a Ordino”, va assegurar Agustí Pérez, el director regional sènior a Andorra, Espanya, Itàlia i Portugal per The Ironman Group. 
Agustí Pérez també va parlar del futur. “Estem molt il·lusionats de continuar creixent i treballant pel futur de la mateixa manera com ho estem fent ara, és a dir, amb responsabilitat i coherència. Agraïm a tota la comunitat trailera el fet d’haver creat una simbiosi perfecta entre col·laboradors, participants, voluntaris i públic, que ha fet que la cursa sigui un èxit”, va sentenciar. 
La Trail 100 Andorra by UTMB va tenir un 96% de corredors de curses de muntanya provinents de 56 països diferents i una participació femenina propera al 20%. Les distàncies per als participants van ser de 105, 50 i 20 quilòmetres i les inscripcions es van exhaurir en només vuit setmanes, per tant, al mes de gener. També n’hi va haver una de 80 quilòmetres i la redissenyada distància de Trail 10K. Els més menuts també van poder gaudir de la Trail 100 Kids Race que es va celebrar dijous a Ordino. 
En l’Ultra 150K, la cursa més llarga de la Trail 100 Andorra by UTMB, el triomf va ser per al jove nord-americà Zach Garner, amb un temps de 13 h 17’. El segon va ser el seu compatriota Ben Diham i el tercer Joaquín López. En aquesta prova va competir l’alpinista lauredià Domi Trastoy amb un 648è lloc amb 21 h 03’56”. En noies, va vèncer l’alemanya Katharina Hartmuth amb 15 h 28’, seguida de Clàudia Tremps i Lucie Jasmin. 
En la nova Trail 80K, els primers van ser Robin Bonduelle amb 8 h 10’45” i Montse Gràcia amb 11 h 32’03. 
En Trail 50K, els guanyadors van ser Anna Tarasova i Víctor del Aguila. Una capital ordinenca farcida de visitants.

‘Ari’ Fenés guanya a casa

Triomf casolà per a Ari Fenés. La corredora de curses de muntanya de l’equip nacional de la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM) va aconseguir ahir la victòria en la prova dels 21 quilòmetres de la Trail 100 Andorra by UTMB. Ari va fer un temps de 2 h 33’13”, seguida de Caitlin Fielder (Nova Zelanda) amb 2 h 42’06”. La tercera va ser Judit Guix, amb 3 h 18’05”. En homes, el triomf va ser per a Louis Dumas amb 2 h 21’36”, seguit per Roger Comellas i Joaquín Nárvaez. En la Trail 10K, la primera posició va ser per a la francesa Laurie Pagnac amb 57’37”. La segona va ser Marta García-Saavedra i la tercera Marine Vera. En masculí, primer lloc per Timothé Paradis amb 46’48”. Van tancar el podi Pablo Martín i Benjamin Boue.