D’ençà de l’aterratge de la nova corporació al Comú d’Andorra la Vella hem prioritzat els esforços per millorar les condicions de vida i el dia a dia dels ciutadans i les ciutadanes de la parròquia. N’és un clar exemple la transformació que han experimentat les zones comercials amb petits comerços gràcies a la implementació de noves places de rotació de vehicles i l’augment dels aparcaments per a motocicletes. La conselleria que encapçalo, Circulació i Aparcaments, ha treballat des del primer dia per estudiar els punts estratègics on era necessari actuar amb celeritat per tal d’afavorir la compra de barri, com és el cas de la zona de Riberaygua i Travesseres, el Centre Històric i l’avinguda Santa Coloma.

Concretament, les noves places de rotació de vehicles al carrer Antic Camí Ral, l’Aigüeta i Príncep Benlloch permeten una major fluïdesa del trànsit i de disponibilitat d’estacionament per a les persones que necessitin fer compres ràpides. Els estacionaments estan dissenyats per afavorir la rotació contínua de vehicles, evitar l’acumulació de cotxes estacionats durant períodes prolongats i assegurar que sempre hi hagi espais disponibles per als clients. En aquest sentit, cal recordar que s’ha ampliat el temps d’aparcament  i s’ha passat de 20 a 30 minuts, fet que facilita l’accés ràpid i còmode als locals i negocis propers. A Príncep Benlloch, també hem ampliat la zona de càrrega i descàrrega, per la qual cosa s’ha millorat l’eficiència logística dels establiments comercials.

Un altre dels punts d’actuació ha estat l’augment dels aparcaments per a motos a la parròquia a l’Antic Camí Ral, on fins al moment eren inexistents, el carrer de la Sardana, el de Joan Maragall i el de Roger Bernat Tercer. A més, també s’han habilitat més espais per als vehicles de dues rodes a l’aparcament del Parc Central, així com una quinzena de places per a automòbils. Aquesta aposta respon a la voluntat de la corporació de millorar i adaptar la mobilitat urbana de la parròquia d’acord amb les necessitats dels i les ciutadanes. Les noves places no només beneficien els motoristes, sinó que també són beneficioses per a la mobilitat sostenible, ja que contribueixen a una circulació més fluida en reduir les emissions contaminants.

Des del Comú també estem treballant en la reordenació de l’aparcament de l’avinguda Meritxell, 10, un espai on actualment només es permet l’estacionament de motos però que ben aviat també disposarà de zones de rotació comercial amb l’objectiu d’impulsar i afavorir el comerç de barri. Una altra de les accions que es duran a terme al llarg de les pròximes setmanes és la rehabilitació dels passos de vianants de la parròquia, que es troben en estat de desgast. També cal mencionar l’ampliació dels passos de vianants a l’avinguda Riberaygua, una acció que ha permès millorar i impulsar el trànsit a peu a la zona.

El nostre compromís no es limita a les millores actuals, al contrari, continuem i continuarem treballant i desenvolupant iniciatives que promoguin una millora en el dia a dia de la població, fent una parròquia més accessible, dinàmica i compromesa. Les accions efectuades no només reflecteixen el nostre compromís amb la millora contínua, sinó que també demostren que, amb dedicació i col·laboració, podem aconseguir que Andorra la Vella esdevingui una ciutat més forta, rica i vibrant. Cada pas que fem està dirigit a crear una parròquia més verda, neta i pròspera per a tots. Estem establint les bases per a un futur més prometedor per a Andorra la Vella, on la qualitat de vida, la sostenibilitat i el progrés econòmic esdevenen el nostre nord. Ens esperen molts reptes, però amb la col·laboració de tots, estem segurs que el camí està ben traçat. Continuem treballant perquè Andorra la Vella sigui una parròquia on els seus ciutadans se sentin orgullosos de viure-hi.