La Visura Ciutadana demana un debat públic sobre l'acord d'associació, una confrontació en directe on participin el Govern, els partits polítics i les entitats que vulguin per contrastar el discurs dels partidaris i dels detractors, una iniciativa que al seu entendre ajudaria a resoldre "la confusió que regna en l’opinió pública" al tomb de l’acord d’associació amb la Unió Europea.

Així ho assegura l'òrgan impulsat per la secretaria d’Estat de Participació Ciutadana en un comunicat, en què posa de manifest que hi ha prou temps abans del referèndum per organitzar actes com aquests que reuneixin en un mateix lloc tots els actors perquè la ciutadania pugui votar amb coneixement. 

I és que des de la Visura Ciutadana es constata que "l’opinió de la població està molt dividida i que la ciutadania no acaba d’entendre com podria afectar l’acord al nostre futur". Així, remarca, mentre el Govern està fent reunions públiques explicatives que lloen les virtuts de l’acord també es poden veure exposicions i articles a la premsa escrits per altres experts que les contradiuen.

Així mateix, l'òrgan, que assegura no entendre com diversos col·lectius i agrupacions amb afiliats del país amb els quals s'ha reunit manifestin la sensació de manca de comunicació per part de l’executiu, entén que la dispersió d’arguments a favor i en contra de l’acord són els causants de la confusió que regna en l’opinió pública, i per això insisteix que la millor manera de solucionar-ho és amb un debat públic.